DIY PRS 24 - style

nasokosm είπε:
Ωραίος!

Πρόσφατα είδα ενα φίλο που είχε τοποθετήσει παράλληλα με τη ταστιέρα ενα ξύλο-οδηγό για να μην λοξοδρομεί το μπλόκ  8)
Πολύ καλή ιδέα, εγώ βάζω ένα τζιγκάκι που είχα φτιάξει με προτροπή του μεσσάλιου. Ξέχασα να διευκρινίσω παραπάνω ότι στην αρχή μαρκάρουμε την ταστιέρα με μολύβι και μετά παίρνω τα χοντρά με 60άρι γυαλλόχαρτο και ξύλινο μπλοκ και μετά βάζω το αλουμινένιο το 18άιντσο!

Πάντως η συμβουλή πολύ καλή με το παράλληλο ξύλο μου φαίνεται πολύ πιο γρήγορη και θα τη δοκιμάσω σήμερις κιόλας  ;D ;D ;D  γιατί από αύριο... σκούρα τα πράματα...

και εγω ετσι το εχω κανει αλλα θελει παλι προσοχη λογο κουρμπας να μην πηγαινει μονοπατα. Δεν ξερω αν με πιανεις

Δεν αντεξα και πολύ... μήνες το τριγύριζα... πήγα και το χτύπησα... το εργαστήρι έχει το πρώτο του  (και δε χωράει και τίποτα άλλο) , σταθερό εργαλείο....

DSC00618_zpsa9ca1cdd.jpg

550W

Απόσταση κώνου - κολώνας 165mm-ό,τι πρέπει για σώματα string through body!

Oπότε με forstner bits οι κουφωτές θα γίνονται απείρως γρηγορότερα... μου έκανε εντύπωση πόσο αθόρυβο είναι λόγω της τροχαλίας και κόβει τo ξύλο σαν να 'ναι βούτυρο (προς το παρόν)...

Το Leroy Merlin το είχε 27 ευρώ φτηνότερα από τα interneτικά sites!

DSC00619_zps65f075ed.jpg

DSC00621_zps1cfd407e.jpg

Η προτροπή του Νάσου με βόλεψε τρελά , ένα κομματάκι έμεινε και τελειώνει και το ράντιους...

Εν τω μεταξύ, ας ανοίξουμε και καμιά τρύπα με το δράπανο....    ;D ;D ;D ;D ;D

Μ' έχει ενθουσιάσει η ευκολία που "πετάει" το ξύλο!

DSC00620_zps537002c4.jpg

Απ ότι κατάλαβα έχεις βάλει το σφηκτήρα σα χερούλι για να κρατάς το μπλόκ, αυτό που  είδα είχε απλά ενα μικρό πηχάκι χαμηλού προφίλ αντί το τεράστιο ξύλο  και μπορούσες άνετα να κρατάς το μπλόκ χωρίς να σε εμποδίζει το ξύλο-οδηγός :D

Καλορίζικο το κολωνάτο και μόνο το γεγονός οτι θα κάνεις διαμπερείς τρύπες για τις χορδές των tele λέει πολλά :D

nasokosm είπε:
Απ ότι κατάλαβα έχεις βάλει το σφηκτήρα σα χερούλι για να κρατάς το μπλόκ, αυτό που  είδα είχε απλά ενα μικρό πηχάκι χαμηλού προφίλ αντί το τεράστιο ξύλο  και μπορούσες άνετα να κρατάς το μπλόκ χωρίς να σε εμποδίζει το ξύλο-οδηγός :D

Καλορίζικο το κολωνάτο και μόνο το γεγονός οτι θα κάνεις διαμπερείς τρύπες για τις χορδές των tele λέει πολλά :D
Ποντιακός τρόπος , ε?  ;D ;D ;D ;D

Θα δοκιμάσω και το χαμηλό πηχάκι, φαίνεται απλή και γρήγορη λύση, πράγμα που προτιμάς όταν αποκτάς λίγη εμπειρία. Αν και το τζιγκ με τα συρτάρια (σιδηρόδρομους) που είχα φτιάξει κανόνιζε και το ύψος (πλάνιζε δηλ. κιόλας.)

Πάντως προσωπικά με βολεύει πρώτα το μικρό radius block με τραχύ γυαλλόχαρτο και μετά το 18άρι με πιο μικρής κόκκωσης γυαλλόχαρτο.

Ο Vagabond (Χρήστος Παπαποστόλου) είχε κάνει έναν οδηγό με radiused πατούρες και έβαζε πάνω εκεί το ρούτερ και το ράντιους έπαιρνε πέντε λεπτά για να γίνει. Μετά λίγο γυαλλόχαρτο κι όλα οκ...  Κάποια στιγμή πρέπει να ξεβαρεθώ και να το κάνω... Αν και σαν το χέρι δεν έχει.

messalion είπε:
Ποσο πηγε το "μαλι" για το δραπανο ? και αμα θες δωσε λιγες πληροφοριες.watt,βαρος κ.τ.λ.  ;)

Οντως ειναι χρησημο εργαλειο το κολωνατο
Χρησιμότατο!! Κάνεις και το hollowing πολύ πιο γρήγορα χωρίς να ταλαιπωρείς το ρούτερ σου και να γεμίζεις σκόνη όλο το υπόγειο.

για σπεξ δες παρακάτω

http://www.toolplanet.gr/prod/425/2995/FABEL%20DF%2020%20-%20%CE%94%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF%20%CE%9A%CE%BF%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%AC%CF%84%CE%BF%20%CE%A0%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%85%20%28230V%29?ref=bestprice.gr

εγώ το πήρα 27 ευρά φτηνότερα, όλως περιέργως, από μεγάλο κατάστημα.

sakisep91 είπε:
και με αυτο το μαραφετι λυνεις ενα επισης σοβαρο προβλημα...

http://www.stewmac.com/shop/Tools/Special_tools_for_Fretting/Fret_Press_Caul.html

με μια κινηση , σταθερη χωρις σφυρακι..  :P
Kαθόλου κακό , αν και το σφυρί το θεωρώ γρήγορο και αποτελεσματικό.... μόλις το συνηθίσεις...

απ' την άλλη αυτό που λες φτάνει στα δύσκολα σημεία...

θα ήταν ωραία φάση με το παρακάτω

http://www.stewmac.com/shop/Fretting_supplies/Pressing/Fret_Arbor_Press_System.html?actn=100101&xst=1&xsr=4365 

έτσι να μη ζορίζεις και το τσοκ...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
argytar είπε:
Νομίζω ότι αν πάρω και το παρακάτω attachment θα λύσω πολλά προβλήματά μου στο εργαστήρι...

http://www.ebay.com/itm/NEW-DRILL-PRESS-SAFETY-WOOD-PLANER-REPLACEMENT-TO-WAGNER-SAFE-T-PLANER-1-2-SHANK-/110985453431?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19d73f9f77
Παράγγειλε και για μενα ενα  το υποκαθιστώ με ρούτερ αλλά αυτό κάνει πιο ομοιόμορφη τη δουλειά γιατι ειναι πιο φαρδυ

Jasemeister είπε:
Μπράβο μερακλήδες!  8)
ω θενξ!

πάμε παρακάτω ,σήμερα τέλειωσε το κορμπάρισμα και η ταστιέρα είναι έτοιμη να  κολληθεί στο μανίκι ω γιιιέα!

Το κόλπο / προτροπή του Νάσου (με το μαδέρι οδηγό του radius block) με έσωσε , οπότε ένα μεγάλο ευχαριστώ!!   ;D ;D ;D

DSC00624_zps7c3c79ef.jpg

Eλέγχουμε με straightedge και φως να είναι όλα ίσια (κουνημένη φωτο γμτ...you get the idea)

DSC00625_zps99af15c3.jpg

Kαι το 12άρι ράντιους είναι έτοιμο !!!

DSC00626_zps5fcdf3bf.jpg

Ρίχνουμε και μια γυαλλισματάρα και είμαστε ωραίοι τύποι για απόψε!   8)

DSC00627_zpsffab3bad.jpg

Συνεχίζουμε με σκάψιμο για το truss rod , κόλληση ταστιέρας, neck profile , ταστα και κόλληση στο σώμα και μετά ...γλουπ .... φινίρισμα...

Υ.Γ. :  Η άκρη της ταστιέρας είναι ημιτελής θα πάρει μορφή όταν μπει πάνω στο μαίκι και υπολογιστεί η σχέση της με το σώμα και το ring του neck humbucker... (οπότε θα λιμαριστεί και θα είναι στρογγυλοποιημένη)

Πολύ όμορφη Αργύρη, άντε τον έφαγες τον γάιδαρο…

geodimitri είπε:
Πανέμορφη γίνεται η ταστιέρα Αργύρη! Πολλά μπράβο!  :)
Thanks man!! Με τα micromesh έχει μια αίσθηση... βουτυράκι ο έβενος!

HellFire είπε:
Πολύ όμορφη Αργύρη, άντε τον έφαγες τον γάιδαρο…
Πάμε να δούμε τώρα τι πινέλο θα μας βγει η ουρα!!  ;D ;D ;D

Αργά και σταθερά βήματα από δω και στο εξής για να δέσει το... εκμέκ!

Messalie δε φαντάζομαι να αδημονείς!?!  ;D ;D ;D ;D 

(Εγώ θα είχα σκάσει! Αλλά τι να κάνουμε πρέπει να προλάβουμε κι άλλα πράματα και μισή με μία ώρα που ασχολούμαι τώρα που είναι καλοκαίρι... κέρδος είναι!)

εκκληση προς τον Αργυρη  :-[

στην τοποθετηση του rod και κολληση ταστιερας θα ηθελα ενα mini tutorial.

καταλαβαινω πως οταν δουλευεις σε κατι δεν μπορεις καθε τρεις κ λιγο να βγαζεις φωτο.

επειδη ομως το θεωρω απο τα πιο σημαντικα κεφαλαια στην κατασκευη κιθαρας θα μου αρεσε να υπαρχαν και 2-3 παραπανησιες φωτο σε βασικα σημεια αυτης της διαδικασιας ( truss rod-fingerboard)

και μια λιγο πιο λεπτομερη περιγραφη της διαδικασιας.

θα ημουν υποχρεος.  :)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back