Distortion Pedal ?

aris 17561

Μέλος
Πόντοι
38
Παιδια θελω καποια προταση σχετικα με distortion pedal... Εχω οπως ξερετε εναν evh 5150III . Το γκαζι του ειναι σκληρο καπως , πολυ ξυραφι , ενω εγω θα ηθελα καποια στιγμη ενα πιο γλυκο , πιο στρογγυλο γκαζι , πιο μαλακο γκαζι...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ GAIN τυπου crunch κτλ... Απλα πιο στρογγυλο , οχι τοσο κοφτερο , νυστερι οπως του evh... Ας πουμε εχω ενα fireball , ο οποιος εχει αυτο το κατι , το πιο στρογγυλο , ομως επειδη τις εποχες αυτες ειναι δυσκολες και θελω να τον πουλησω , και θα ηθελα να αντικαταστησω με καποιο πεταλι . Λαμπατο θα προτιμουσα...

Μου αρεσει ο 5150 πολυ αλλα καποιες στιγμες χρειαζομαι κατι πιο μαλακο...

Δες τα Red & Uberschall, στα $250 οταν κυκλοφορησουν. Φαινονται πολυ ευελικτα, δινουν ενα εξτρα καναλι σε οποιοδηποτε ενισχυτη.

Έχει ο Engl πιο στρογγυλό και όχι ξυράφι γκάζι και όχι ο EVH; :o Ρίξε πάντως μια ματιά στα Blackstar HT πεταλάκια (λαμπάτα είναι αν δεν κάνω λάθος)! Είναι και λίγο περίεργο αυτό που ζητάς, πρέπει να ακούσεις κάποια για να δεις από μόνος σου αν σου κάνουν σίγουρα γι' αυτό που θες να βγάλεις ακριβώς!

Έκανα αναζήτιση την λέξη distortion και έβγαλε πολλά αποτελέσματα όπως best distortion κτλ.

Το λέω μήπως θα σε βόλευε κάτι από τα έτοιμα.

Rocktron Metal Planet pedal

δεν είναι λαμπάτο αλλά είναι δυνατό μου ακούγεται πιο στρόγγυλο(σε μένα).

Προφανως και υπαρχουν θεματα για distortion pedals στο forum... Με ενδιαφερει να γινει μια συζητηση ακριβως πανω στο συγκεκριμενο ζητημα που ενδιαφερομαι , οπως και να ενημερωθω για οτι καινουριο κυκλοφορει η προκειται να κυκλοφορησει στο κοντινο μελλον. Ως εκ τουτου τα παια θεμα για την ωρα δεν με εξυπηρετουν...

metalmike είπε:
Έχει ο Engl πιο στρογγυλό και όχι ξυράφι γκάζι και όχι ο EVH;
Ο evh εχει πιο νυστερι ηχο... Ο αλλος ειναι κοφτερος αλλα ειναι πιο στρογγυλεμενη η λεπιδα του στην ακρη... Δεν κοβει τοσο πολυ... Εξου και το μη κοψιμο του σε επιπεδο λαιβ... Για το σπιτι ομως δεν θελω κοψιμο....

gdevelek είπε:
Ο ξυραφένιος ήχος συχνά μαζεύεται με λίγο EQ στις υψηλές...
+1

Δες το metal zone στο βίντεο(πάλι το ίδιο ανεβάζω ;D)

Κάτι τέτοιο θέλεις?

Ο τύπος έχει χαμιλώσει το high την σαπίλα του την έχει σαν μεταλοπέταλο,απλά δεν ξυρίζει.

aris 17561 είπε:
εννοεις να βαλω πεταλι eq απο πισω η να κοψω πριμα ? γιατι κοβωντας τα πριμα χανω καπως σε definition...
Τον υπάρχον εξοπλισμό τον δοκίμασες χαμιλώνοντας πρίμα λίγο τσίμπιμα τα μεσαία κτλ.(του ενισχυτή τα EQ)?

Όσο αφορά τον ήχο κάτι σαν του metal zone από το βίντεο θέλεις?

Θέλει ψάξιμο με eq πολλών περιοχών ώστε να βρεθεί μια βέλτιστη ρύθμιση.

gdevelek είπε:
Θέλει ψάξιμο με eq πολλών περιοχών ώστε να βρεθεί μια βέλτιστη ρύθμιση.
εχω ενα boss eq ?  Αλλα το εχω δανεισει σε ενα φιλο... Λες να γινει δουλεια η εννοεις 10 και , περιοχων ? Εχεςι καμια προταση για ρυθμηση , ωστε να ξεκινησω απο καπου οταν το παρω στα χερια μου να μην ψαχνω απο το μηδεν ?

aris 17561 είπε:
Παιδια θελω καποια προταση σχετικα με distortion pedal...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ GAIN τυπου crunch κτλ... Απλα πιο στρογγυλο , οχι τοσο κοφτερο , νυστερι οπως του evh... Μου αρεσει ο 5150 πολυ αλλα καποιες στιγμες χρειαζομαι κατι πιο μαλακο...
HardWire SC-2 Valve Distortion

Πεταλάκι distortion με 2 modes ( crunch & saturated), true bypass.

Και σε πολύ καλή τιμή για τον εξαιρετικό ήχο που προσφέρει.

Λογικά εσύ θα χρησιμοποιείς μόνο το saturated κανάλι. Αυξάνωντας τα low και μειώνοντας τα high, θα έχεις τον ήχο που επιθυμείς. Δεν θα σου λείπει το distortion καθόλου, και από την άλλη δεν θα σε ''ξυρίζει''.

aris 17561 είπε:
βασικα αυτο θελω να αποφυγω ;D
Ωχ,ναι?  ;D ;D ;D

Απλά άμα δεις το επόμενο της ΕΗΜ έχει λίγο πιο τσιμπιμένα πρίμα και ξυρίζει λίγο πιο πολύ.

εχω ενα boss eq ?   Αλλα το εχω δανεισει σε ενα φιλο... Λες να γινει δουλεια η εννοεις 10 και , περιοχων ? Εχεςι καμια προταση για ρυθμηση , ωστε να ξεκινησω απο καπου οταν το παρω στα χερια μου να μην ψαχνω απο το μηδεν ?
Το boss το είχα και εγώ ωραίο πεταλάκι.

Ο ενισχυτής είναι ξυραφάτος.αλλά ψάξου λίγο με τα EQ του να δεις τι θα γίνει και μετά πάνε σε πετάλι EQ.

Το boss αν θυμάμαι καλά έχει τρεις υψιλές συχνότητες,αν τελικά το χρησιμοποιήσεις μπορείς να παίξεις έτσι ώστε να έχεις πρίμα αλλά σε συχνότητα που δεν ξυρίζει.

Αλλά το πρώτο βήμα(για μένα)είναι να ασχολιθείς με τον ενισχυτή και αν δεν τότε πάνε παρακάτω,σου είπα και πριν σε high gain κάποια σαπίλα θα την έχεις λίγο ή πολύ.

8)

8)   8)

8)

Lord_Goumis είπε:
Πεταλάκι distortion με 2 modes ( crunch & saturated), true bypass.

Και σε πολύ καλή τιμή για τον εξαιρετικό ήχο που προσφέρει.

Λογικά εσύ θα χρησιμοποιείς μόνο το saturated κανάλι. Αυξάνωντας τα low και μειώνοντας τα high, θα έχεις τον ήχο που επιθυμείς. Δεν θα σου λείπει το distortion καθόλου, και από την άλλη δεν θα σε ''ξυρίζει''.
Μου άρεσε πολυ ο crunch

+ 1 στο συγκεκριμένο για το crunch του.

Αν και μηλάμε για high gain εγώ κολλησα με το crunch του συγκεκριμένου  :D

Λαμπατο σε αυτο που λες,και σε παρα πολλα αλλα,ειναι το blackstar dual εφοσον θες μονοκαναλο πας για Blackstar DistX

Μετα παμε σε πολυ πιο ακριβη λυση αλλα μη λαμπατο κατι σε wampler,που εχουν ΤΡΟΜΕΡΑ distortion σε στυλ mesa boogie.

Αλλιως τελος πας στο G-spot που ειναι λαμπατο με πολλα γκαζια αλλα υψηλη τιμη

kbasilis είπε:
Μου άρεσε πολυ ο crunch

Μου άρεσε πολυ ο crunch

Ναι και το crunch είναι ωραίο...με fender, αν δεν βάλεις και πολύ ψηλά το gain έχει αυτό το ''καθαρό'' crunch...

Πάντως το High Gain κανάλι είναι ''μανούλα'' για leads.  ;)

Σε αυτό το βίντεο πάντως φαίνονται καλύτερα και οι ''metal'' ιδιότητες του (και ειδικά απο το 2:00 μέχρι το 3:00 όπου φαίνεται πως να παίρνεις πιο ''σύγχρονο'' high gain ήχο, χωρίς να ''ξουρίζει'' ή να είναι πολύ κάφρικος).

Από κοντά ακούγεται πολύ καλύτερο βέβαια..ακούγεται σαν λάμπα κανονικά. (εξού και το ''valve distortion).

Άρη, δοκίμασε κι αυτό αν έχεις την δυνατότητα...

blackmagic.jpg

Έχω την εντύπωση ότι ταιριάζει σε αυτά που περιγράφεις.

Lord_Goumis είπε:
Ναι και το crunch είναι ωραίο...με fender, αν δεν βάλεις και πολύ ψηλά το gain έχει αυτό το ''καθαρό'' crunch...

Πάντως το High Gain κανάλι είναι ''μανούλα'' για leads.  ;)

Σε αυτό το βίντεο πάντως φαίνονται καλύτερα και οι ''metal'' ιδιότητες του (και ειδικά απο το 2:00 μέχρι το 3:00 όπου φαίνεται πως να παίρνεις πιο ''σύγχρονο'' high gain ήχο, χωρίς να ''ξουρίζει'' ή να είναι πολύ κάφρικος).

Από κοντά ακούγεται πολύ καλύτερο βέβαια..ακούγεται σαν λάμπα κανονικά. (εξού και το ''valve distortion).
Θα το τσεκάρω όταν θα βρω χρόνο γιατί το crunch μου άφησε μια από τις καλύτερες εντυπώσεις.

Για να φανταστείς αν κάποιος ζητίσει crunch θα του προτείνω αυτό.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back