Δημιουργια studio record & jam. Με τι ηχεια?

LightStringer

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καλησπερα στην παρεα,

εχουμε μαζευτει 5 παιδιακαι λεμε να φτιαξουμε με βασικο εξοπλισμο ενα κομματι στο σπιτι μου για να παιζουμε..

Η ιδεα εχει ως εξης:

Ενας υπολογιστης - Ηλεκτρονικα τυμπανα - Μια ψηφιακη κονσολα / καρτα ηχου και 2 ηχεια απο οπου θα βγαινουμε ολοι - κοινως δεν θελουμε ενισχυτες...

Το προβλημα και η απορια μας ειναι τι να προτιμησουμε απο ηχεια??

Εχουμε σκεφτει με used gear ενα κοστος γυρω στο 1000αρικο και εχω δει απο τη μια την επιλογη των Monitors και απο την αλλη των αυτοενισχυομεννω ηχειων....

Μπορειτε να βοηθησετε ???

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Παρτε monitors, για να υπάρχει  και η δυνατότητα  να μιξαρετε πιο σωστά  αυτο που θα ηχογραφείται,  παίζοντας.

Πάρτε  κάτι με 8 ιντσών μεγάφωνο,  να μην αδικείται  και ο μπασιστας.

Αν υποτεθεί  οτι τύμπανα & πλήκτρα θα συνδέονται midi, αν εχετε φωνη, μπάσο,  2 κιθάρες,  πάρτε  κάρτα με τουλάχιστον 4 in .

,,,προς τα που να προσανατολιστουμε ?? Τι μονιτορ ? Καποα καλη προταση με προσιτο κοστος υπαρχει ?

ibanezas1980 είπε:
,,,προς τα που να προσανατολιστουμε ?? Τι μονιτορ ? Καποα καλη προταση με προσιτο κοστος υπαρχει ?
Εχω πολυ καιρο να δω τιμες.Ψαξε στο ιντερνετ,θα βρεις.

LK είπε:
...Πάρτε  κάτι με 8 ιντσών μεγάφωνο,  να μην αδικείται  και ο μπασιστας....
Δικοπο μαχαίρι φίλε Λουκά, οπως ξέρεις.

Γιατι αν ειναι μικρο το δωματιο και χωρίς καλή ακουστική (κατι που θα ισχύει φαντάζομαι), οχι μονο δεν θα ευχαριστηθεί ο Μπασιστας, αλλα τον βλέπω στα cold spots να μην ακούει τις νότες του, και στα hot spots των συχνοτήτων να του λένε να σταματάει να παίζει γιατι "πολύ βαράει το Μπασσο"!

Οπότε, αν δεν ειναι μεγαλο το δωματιο, καλυτερα 5ιντσα ηχεία (που άλλωστε εχει και...ο περισσοτερος κόσμος να πω; )

ibanezas1980 είπε:
Καλησπερα στην παρεα,

εχουμε μαζευτει 5 παιδιακαι λεμε να φτιαξουμε με βασικο εξοπλισμο ενα κομματι στο σπιτι μου για να παιζουμε..

Η ιδεα εχει ως εξης:

Ενας υπολογιστης - Ηλεκτρονικα τυμπανα - Μια ψηφιακη κονσολα / καρτα ηχου και 2 ηχεια απο οπου θα βγαινουμε ολοι - κοινως δεν θελουμε ενισχυτες...

Το προβλημα και η απορια μας ειναι τι να προτιμησουμε απο ηχεια??

Εχουμε σκεφτει με used gear ενα κοστος γυρω στο 1000αρικο και εχω δει απο τη μια την επιλογη των Monitors και απο την αλλη των αυτοενισχυομεννω ηχειων....

Μπορειτε να βοηθησετε ???
Και τα drums και ο μπασίστας από τα ίδια? Μήπως να έχετε ένα ξεχωριστό για αυτούς; Εγώ έχω εμπειρία από yamaha hs και krk. Πολύ καλά και τα δύο. Δε θα πέσετε έξω με τέτοια. Το configuration με προβληματίζει. Αν βγάλετε άκρη με ωραίο αποτέλεσμα θα βοηθήσετε και πολλούς από εμάς πάντως.

otto## είπε:
Και τα drums και ο μπασίστας από τα ίδια?
Το έχω κάνει 100 φορές.....τουλάχιστον.Τύμπανα ηλεκτρονικά (dd55 yamaha-midi σύνδεση....με ήχους του BFD), keybords (midi συνδεση), κιθάρα (guitar rig ή native instruments combos) , μπάσο (amplitube....πιστά), φωνή (κάνενα βαθάκι ίσως και chorus που και που)....όλα μαζί, βγαλμένα από τα monitors.

Από τα καλλιτερα jams της ζωής μου (γιατί ήταν σπίτι μου ;D-που να τραβιέμαι  ;D ;D ;D ;D), και από τις πιο ωραίες ηχογραφήσεις (λίγο editing μετά....και έτοιμο διπλό live album ;D ;D). Με ελεγχόμενες εντάσεις....έχω κάνει και jams-ηχογραφήσεις μεταμεσονύκτιες  ;D ;D ;D.

..οποτε παιδια λετε για μονιτορ...ωραια...υπαρχει καποιο ζευγαρι με ενταση που μπορει να μας καλυψει ανετα με 300 ευρω περιπου ?

ibanezas1980 είπε:
..οποτε παιδια λετε για μονιτορ...ωραια...υπαρχει καποιο ζευγαρι με ενταση που μπορει να μας καλυψει ανετα με 300 ευρω περιπου ?
Τα 5άρια της yamaha. Πολύ φλατ σήμα. Αν πας για 8άρια δεν ξέρω.

ειναι ικανα τα yamaha η τα maudio να βγαλουν ολα τα οργανα και τις φωνες προς τα εξω σε αξιοπρεπεις εντασεις ???

Δεν ειναι λιγο μικρα ?

Ο χωρος ειναι 15 - 20 τετραγωνικα ***

ibanezas1980 είπε:
αξιοπρεπεις εντασεις ???
Τι θεωρείς "αξιοπρεπή" ένταση, δεν ξέρω.

Σου είπα, εγώ το χω κάνει....και το κάνω.

Με κιθάρα, μπάσο, τύμπανα, πλήκτρα, φωνή.

Εγώ έμεινα και μένω ευχαριστημένος.

Εσύ μπορεί να χεις άλλες απαιτήσεις.

Μην νομίζεις ότι θα δώσεις και συναυλία σε γήπεδο πάντως.

15 με 20 τετραγωνικά, είναι ένα τυπικό (μικρό δωμάτιο) πολυκατοικίας.

Τι να σου πώ, δοκίμασε διάφορα, εσύ ξέρεις τι θες.

Good luck.

Σε τοσο μικρο χωρο αναγκαστικα θα παιζετε σε μικρη ενταση για να ακουγεστε ολοι καθαρα. Απο κει και περα το πως θα καθεστε στο δωματιο και το πως θα τοποθετηθουν τα ηχεια ωστε να ακουτε ολοι το ιδιο πανω κατω ειναι και αυτο ενα θεμα.

Να προτεινω και τη λυση το να εχει ο καθενας in ear monitors/ακουστικα του και να ρυθμιζει μονος του την ενταση καθε οργανου κοιταξε π.χ. το JamHub. Δε θα ενοχλειτε κανεναν και θα εχει ο καθε μουσικος τον ηχο του

http://jamhub.com/

ibanezas1980 είπε:
ειναι ικανα τα yamaha η τα maudio να βγαλουν ολα τα οργανα και τις φωνες προς τα εξω σε αξιοπρεπεις εντασεις ???

Δεν ειναι λιγο μικρα ?

Ο χωρος ειναι 15 - 20 τετραγωνικα ***
Αντιμετώπισε τα σαν ηχεία για κανονική μουσική. Δηλαδή σε 20 τετραγωνικά δεν ακούς αξιοπρεπέστατα μουσική με 50-60 watts ηχεία; Αυτό που με προβληματίζει δεν είναι η ένταση αλλά η σωστή μίξη των συχνοτήτων. Θα το βρείτε.

το jamhub ειναι δυνατο να παρει μονιτορ για να βγαλει τον ηχο προς τα εξω ? η μονο απο ακουστικα ???

Ναι αλλα θα χρειαστεις ενα μονιτορ για καθε οργανο και θα συνδεεται στην headphone εξοδο. Αλλα δε βλεπω το λογο να το κανεις αυτο σε ενα τοσο μικρο χωρο γιατι θα ακουγεστε χαλια. Γι' αυτο και προτεινα τη λυση με τα ακουστικα γιατι θα ακουτε ολοι τι παιζετε καθαρα. Εαν εσυ προτιμας βαβουρα τοτε το JamHub δεν ειναι για σενα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back