Δίλημμα: δυο κιθάρες ή μια+καινούργιος ενισχυτής?

Stinky

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Αγαπητοι συμφορουμητες εδω και καποιες μερες ειμαι σε ενα δηλλημα (στανταρντ το γραψα λαθος)

Εχω 2 κιθαρες. Μια fender plus deluxe + gibson les paul standard. Με το που πηρα την φεντερ εγκατελληψα την λες πολ, γιατι τελικα δεν ηταν αυτο που ηθελα. Στα χερια μου δεν καθεται τοσο καλα οσο η φεντερ.

Οποτε εχω βαλει την γκιμπσον για ανταλλαγη.

Και ιδου το δηλλημα. Να κυνηγησω μια κιθαρα στην θεση της λες πολ για να μην μεινω με μια και να χω το backup μου και το κεφαλι μου ησυχο οτι δεν θα ξεμεινω απο κιθαρα,

η να κυνηγησω μια ανταλλαγη με εναν καλο ενισχυτη κεφαλη καμπινα με τον οποιο θα εχω τον ηχο μου στα λαιβ (γιατι σπιτι δεν προκειτε να παιχτει μιας και μενω σε φοιτητικο διαμερισμα) αλλα και στο στουντιο ηχογραφησεις κ.τ.λ.?

Αν καταφερω μια ανταλλαγη με κεφαλη καμπινα λογικα θα πουλησω τον ενισχυτη που εχω τωρα και τα ντιστορσιον πεταλια, οποτε θα βγαλω κανα ψιλο για καμια φθηνη λυση απο εμπει η καμια τσεχα...

Θα μου πεις τωρα τι μας ζαλιζεις ρε φιλε δικια σου η αποφαση, αλλα πραγματικα με ενδιαφερει να δω αποψεις μπας και κατατοπιστω καπου...

όλα εξαρτώνται από τον βαθμό στον οποίο σε καλύπτει ο τωρινός σου ενισχυτής

μικρός --> πάς για καλύτερο ενισχυτή

μεγάλος --> πάς για δεύτερη κιθάρα

ελπίζω να βοήθησα  ;D

θα κάνεις αυτό πoυ έκανα εγώ...

Πούλησα την gibson και πήρα έναν λαμπάτο  fender, μια tonelab και μια δευτερη κιθάρα.. ;)

Το λογικο ειναι να παρεις ενα καλο ενισχυτη, να ξεμπερδευεις μια και καλη, να εχεις τον ηχο σου  και να εισαι "κυριος" και στα live! ;)  Κιθαρες αργοτερα παιρνεις οσες θελεις!

όλα εξαρτώνται από τον βαθμό στον οποίο σε καλύπτει ο τωρινός σου ενισχυτής
μικρός --> πάς για καλύτερο ενισχυτή

μεγάλος --> πάς για δεύτερη κιθάρα
Eιναι μικρος, με εναν ρολαντ κιουμπ 30Χ την βγαζω σπιτι... Θα μπορεσω με μια κεφαλη να

πεζω σπιτι? η θα πεσουν οι τοιχοι? δλδ πως ειναι σε χαμηλες εντασεις?

θα κάνεις αυτό πoυ έκανα εγώ...Πούλησα την gibson και πήρα έναν λαμπάτο  fender, μια tonelab και μια δευτερη κιθάρα..
Ωραιος! με πειθεις :P αλλα δεν νομιζω να φτασουν τα χρηματα για δευτερη αξιοπιστη κιθαρα

Ευχαριστω ρε παιδες με εμψυχωνετε αληθεια!

Σου βρηκα λυση φιλτατε Stinky!!

Μου δινεις τη Gibson και σου δινω ενα Boss CS-3 , ενα Carbon Coby και ενα Marshall MG-15 με τρελλλλλα γκαζια.

Ετσι θα εχεις ηχο Γκιλμορ (με το CS-3), Ζακ Γουαιλντ(με το MArshall) και Δι Ετζ (Carbon Copy) να ουμε.

Ασε που μου δινεις ενα πραμα και σου δινω περισσοτερα...

;D ;D ;D

Υ.Γ. Το ντιλευ βασικα δε δουλευει...

Νταξει! Εκλεισε! αλλα δωσε και κανα καλωδιο γιατι νομιζω οτι με ριχνεις

kaisos είπε:
θα κάνεις αυτό πoυ έκανα εγώ...

Πούλησα την gibson και πήρα έναν λαμπάτο  fender, μια tonelab και μια δευτερη κιθάρα.. ;)
;D  ;D  ;D

καταπληκτικό πράμα αυτές οι gibson τελικά...

το μόνο πράγμα που ξεπερνά τη χαρά της αγοράς είναι η χαρά της πώλησης

Καλύτερα πούλα την κιθάρα σου και με τα λεφτά που θα έχεις μπορείς να πάρεις μια καλή πεταλιέρα που είναι και ένα λιγότερο φορτίο στην πλάτη, και θα πλησιάζει αρκετά τον ήχο ενός ενισχυτή που θα πάρεις. Αν δεν βρίσκεις τον ενισχυτή extra βάρος στο κουβάλημα σε κάθε live τότε πάνε για ενισχυτή, αν και θα επιμείνω στην άποψή μου να πουλήσεις και όχι να ανταλλάξεις την κιθάρα σου.

Έχε επίσης υπ'όψην σου ότι και μια φθηνότερη κιθάρα θα σου κάνει μια χαρά για backup, δεν χρειάζεται να είναι gibson.

Stinky είπε:
Νταξει! Εκλεισε! αλλα δωσε και κανα καλωδιο γιατι νομιζω οτι με ριχνεις
Hehe οντως εχεις δικιο!

Λοιπον αυτη τη φορα θα προσπαθησω να μαι σοβαρος.

Αν ημουν στη θεση σου θα προσπαθουσα αρχικα να την πουλησω.

Αν πχ τη δωσεις με 1300 ευρω (υποθετικα μιλωντας) τοτε εχεις ενα ποσο ικανο για τα εξης.

Μια τιμια κιθαρα με διπλους μαονατη (για να αντικαταστησει την LP που δε σε βολευε)

ενα πολυεφφε - πεταλιερα (πχ Line 6 m9)

και ενα τιμιο λαμπατο.

Αλλιως μπορεις να παρεις εναν φοβερο ενισχυτη (κομπο αλλα και κεφαλη για να μεταφερεις) και να μεινεις ομως με μια κιθαρα.

Αλλη λυση ειναι με τα 1300 να παρεις καμια Engl κεφαλη (στα 800) και μια καλη κιθαρα στα 500.

Για να απαντησω στο ερωτημα σου πιστευω πως ειναι καλο και βολικο να εχεις 2 κιθαρες. Και θα σου μεινει και ενα καλο μπατζετ για ενισχυτη πεταλιερα και οτι τραβα η ορεξη σου.

Να πω την άποψη μου πάντως, εγώ δε θα βιαζόμουν να πουλήσω το επιπλέον όργανο. Θα ήθελα να περιμένω κάποιο καιρό και να κατασταλλάξω αν όντως προτιμώ το ένα από το άλλο, ειδικά εάν μιλάμε για σχετικά ακριβά όργανα, όπως εδώ πχ.

(Είναι δίλημμα)

Φίλε stinky θέλεις μεγάλο/καλό ενισχυτή γιατί ΘΑ παίξεις live ή ΘΑ κάνεις ηχογραφήσεις? Ή πρόκειται για τρέχουσα ανάγκη?

Επίσης πόσο σημαντική είναι η ανάγκη για μια δεύτερη κιθάρα? Αν παίζεις ήδη live ή γενικά παίζεις πολλές ώρες, ίσως και να είναι. Και μιας και η Fender σου έρχεται πιο καλά, θα ήταν λογικό να πας σε μια παρόμοια, με τις όποιες αναγκαίες διαφοροποιήσεις να καλύπτουν κάποιες επιπλέον προοπτικές ηχητικά.

Τα πράγματα πάντως είναι απλά ως προς την Gibson: δεν σου έκατσε. Fine. Κατά τη γνώμη μου, κοιτάζεις να την πουλήσεις και βλέπεις μετά τι ανάγκες μπορείς και θέλεις να καλύψεις με τα χρήματα.

Τι ηχοχρωμα θελεις να πετυχεις; Γιατι λιγο δυσκολα θα μπορεσεις να αντικαταστησεις μια les paul και το ευρος που μπορει να καλυψει. Οκ, εχεις μια καλη φεντερ - ειχα παρακολουθησει το θεμα - που επισης καλυπτει ενα ευρυ φασμα ηχων αλλα η μια αποτελει αριστο συμπληρωμα της αλλης κατα τη γνωμη μου(χωρις αξιολογικη σειρα αυτο).

Ειδικα αν η αναγκη για ενισχυτη δεν ειναι αμεση δεν υπαρχει λογος να δωσεις την κιθαρα σου.

Παιδες η αναγκη ειναι παντα αμεση. Γιατι να στο πω και αλλιως

Ενισχυτης: κανω λαιβ και ηχογραφω, αλλα και να μην εκανα γιατι πρεπει να πηγαινω στο στουντιο για μια προβιτσα και να καθομαι σαν μ@λ@κ@ς καθε φορα να ψαχνω να βγαλω ηχο σε καθε ενισχυτη που θα ειναι διαθεσιμος καθε φορα?

Το προβλημα με αυτο ειναι οπως ενας φιλος σωστα εμιλησε οτι και κεφαλη να παρω και να την κουβαλαω παλι θα πεφτω σε διαφορετικη καμπινα και 0 το κρατουμενο. Αν εχει καποιος roadie να καθεται ας μου τον δανεισει  :P

Κιθαρα: Αν δεν σου καθετε καλα δεν μπα νανε το χολυ γκρειλ των εξαχορδων παει και τελειωσε, δεν ειναι για σενα. Και δεν μιλαμε για ηχο που ενταξει καπως θα τον μονταρεις αλλα σαν σχημα, βαρος, προσβασιμοτητα στα χαμηλα ταστα... Παρολαυτα, νιωθω ευαλωτος αν δεν εχω και μια δευτερη που να μπορω να βασιστω, και ας ειναι απλα εκει τον περισσοτερο καιρο να καθεται...

Το θεμα ειναι πιο απο τα δυο εχει περισσοτερη βαρυτητα

Tί μουσική παίζεις?

Προσωπικά πιστεύω οτι άν παίζεις αρκετά...(δηλαδή έχεις μια κάποια δραστηριότητα) είναι ρίσκο να μείνεις με μια μόνο κιθάρα. Για πολλά χρόνια είχα μια δεύτερη κιθάρα που με ξελάσπωσε απο αναποδιές της τελευταίας στιγμής ουκ ολίγες φορές . Βέβαια μετά το παράκανα και δεν ήξερα ποια να διαλέξω! ;D

Γνώμη μου είναι (αν και δεν παίζω έτσι πια) ότι αν έχεις μια καλή πεταλιέρα και ΞΕΡΕΙΣ να την χρησιμοποιείς, μπορείς να παίζεις άνετα με τους ενισχυτες των μαγαζιών που θα παίζεις. Είναι συνήθως μεγάλοι ενισχυτές και δεν θα σε πρήζουν σχετικά με το πως να τους δουλεύεις...

Είσαι σίγουρος ότι θές καμπίνα και κεφαλή??? εκτός ότι θα σε βρίζουν οι συνεργάτες σου, θα διαλύσεις τη μέση σου στο κουβάλημα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ΟΛΟΙ αγαπαμε αληθηνα 1 φορα 1 γυναικα

............και γω εχω & λες πολ & πλας ντα λουξ, αλλα ειμαι το αντιθετο απ οτι εσυ.

Σημασια δεν εχει οσο αυτο  ΟΛΟΙ αγαπαμε αληθηνα 1 φορα 1 γυναικα

OFF TOPIC...

Για κοιταχτε ρε...

Ο ορκισμενος φαν της Gibson και του 24.75,του μαονιου και του στραβοκομμένου λαιμού,πλεον βολευεται με μειπλ και μπολτ-ον κλιμακας 25.5...

Αργησε αλλα το καταλαβε... ;) ;)

ON TOPIC

Μπορεις να παρεις μια κεφαλη,χεβι μεταλ δε παιζεις?Ε στα λαιβ δε θα εχει και τοοοοσσσηηη διαφορα η καμπινα...τουλαχιστον δε θα το παιρνουν χαμπαρι αυτοι που κοπανιώνται...κεφαλη λοιπον για μενα...ισως και τελικο+διαστημοπλοιο(tonelab)και ίσως την ασπρη σουπερστρατ που λεγαμε τις προαλλες...

Πεζω για την παρτη μου classic rock- hard rock και με την μπαντα κοπαναμε NWOBHM.

Αλλα δεν ειμαι κολλημενος ουτε με οργανα ουτε με ηχους... (με eric johnson επεζα χεβυ :P) Αν θα προχωρουσα στη λυση της καμπινας κεφαλης, η κεφαλη θα μετακινουνταν μονο η καμπινα θα εμενε σπιτι  :P

............και γω εχω & λες πολ & πλας ντα λουξ, αλλα ειμαι το αντιθετο απ οτι εσυ.Σημασια δεν εχει οσο αυτο   ΟΛΟΙ αγαπαμε αληθηνα 1 φορα 1 γυναικα
Απο τι φαινεται ειμαι καργα πολυγαμικος

χαχαχαχαχ

Θες το λες πολι να μου δωσεις την ντα λουξ? :P

Evilnye είπε:
Να πω την άποψη μου πάντως, εγώ δε θα βιαζόμουν να πουλήσω το επιπλέον όργανο. Θα ήθελα να περιμένω κάποιο καιρό και να κατασταλλάξω αν όντως προτιμώ το ένα από το άλλο, ειδικά εάν μιλάμε για σχετικά ακριβά όργανα, όπως εδώ πχ.
Συμφωνώ 100%

Είσαι ακόμα σε περίοδο honeymoon με την strat.

Περίμενε να τελειώσει* πρώτα και πάρε μετά αποφάσεις...

*για κάποιον άλλον τελείωσε ήδη..  ;D

Ώπα, χαλάρωσε

Έχω κι' εγώ μια strat (Custom Shop) και μια Les Paul Deluxe (παλιούτσικια, του '76)

Σκέφτηκα κάμποσες φορές να πουλήσω τη μία ή την άλλη και άλλες τόσες το μετάνιωσα...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back