Δικτυο αναμεσα σε vista & xp....πως να το κανω ??

LightStringer

Νέο μέλος
Πόντοι
18
..ειπα να ρωτησω και στο noiz...μηπως και βγαλω ακρη :P

Το θεμα μου εχει ως εξης:

εχω ενα συστημα ( με VISTA ) συνδεδεμενο με καλωδιο ethernet με το router και αλλο ενα συστημα συνδεδεμενο ασυρματα το οποιο ομως φοραει xp..

Πως θα καταφερω να δημιουργησω ενα δικτυο αναμεσα σε αυτα τα 2? Ουσιαστικα δεν θελω πολλα πραγματα μονο να υπαρχει ενας κοινοχρηστος φακελος για να ριχνω αρχεια..

Ειναι αναγκαια  η βοηθεια σας.. καθως βρισκομαι ( και αυτη τη στιγμη ) σε εργασιακο περιβαλλον και ειναι αναγκη να μπορεσω να επθτυχω κατι τετοιο..

Σας ευχαριστω και ευελπιστω στην αμεση βοηθεια σας :)

Όπως ακριβώς θα το έκανες αν είχαν και τα δύο xp ή και τα δύο vista.

(ίσως τα vista να ζητήσουν κωδικό στο shared folder , όταν πας να τον δεις από τον xp- που δεν νομίζω).

LK είπε:
Όπως ακριβώς θα το έκανες αν είχαν και τα δύο xp ή και τα δύο vista.

(ίσως τα vista να ζητήσουν κωδικό στο shared folder , όταν πας να τον δεις από τον xp- που δεν νομίζω).
εχω ακολουθησει καποια βηματα απο οδηγους...αλλα δεν εχω βγαλει ακρη :P

Άσε τα αυτά είναι του ΣΑΤΑΝΑ! ;D ;D

Η αλήθεια είναι ότι εγώ σου απάντησα (μόνο) στο σκέλος αν μπορούν να κάνουν δίκτυο τα xp με τα vista , που μια χαρά μπορούν (γιατί έτσι κατάλαβα το ερώτημα).

Αν γενικότερα έχεις άλλα προβλήματα, από που να αρχίσω και που να τελειώσω,έτσι χωρίς να ξέρω "τι και πως"  αλλά πάλεψέ το , δεν είναι και τίποτα.

Δε νομιζω πως μπορω να βοηθησω και πολυ ουσιαστικα μιας και

LK είπε:
Αν γενικότερα έχεις άλλα προβλήματα, από που να αρχίσω και που να τελειώσω,έτσι χωρίς να ξέρω "τι και πως" 

αλλα, λεω 'γω τωρα...αν αυτο που ψαχνεις ειναι απλα και μονο ενας κοινοχρηστος φακελος μεταξυ 2 υπολογιστων θα μπορουσες να ακολουθησεις και την τεμπελικη λυση, δηλαδη το Dropbox.  Τουλαχιστον μεχρι να βγαλεις καποια ακρη με τα networking problems σου.

LK είπε:
Άσε τα αυτά είναι του ΣΑΤΑΝΑ! ;D ;D

Η αλήθεια είναι ότι εγώ σου απάντησα (μόνο) στο σκέλος αν μπορούν να κάνουν δίκτυο τα xp με τα vista , που μια χαρά μπορούν (γιατί έτσι κατάλαβα το ερώτημα).

Αν γενικότερα έχεις άλλα προβλήματα, από που να αρχίσω και που να τελειώσω,έτσι χωρίς να ξέρω "τι και πως"  αλλά πάλεψέ το , δεν είναι και τίποτα.
μπορω να εχω ακριβως τα βηματα ?? :(

Δες αυτό:

Ψάξε και στο youtube, έχει πάρα πολλά tutorials.

το θεμα μου ειναι πως τα εχω κανει ολα αυτα.. εχω δωσει κοινο ονομα - εχω δημιουργησει share φακελο...και εχω δωσει χειροκινητα και Ip...αλλα το ενα συστημα δεν βλεπει το αλλο...

ibanezas1980 είπε:
το θεμα μου ειναι πως τα εχω κανει ολα αυτα.. εχω δωσει κοινο ονομα - εχω δημιουργησει share φακελο...και εχω δωσει χειροκινητα και Ip...αλλα το ενα συστημα δεν βλεπει το αλλο...
Μήπως έχεις κάνα firewall?

Αυτό που σου λείπει μάλλον, είναι ένα από τα πρωτόκολλα δικτύου που προστέθηκαν από τα Vista και μετά, το Link-Layer Topology Discovery (LLTD). Είχα το ίδιο θέμα μεταξύ 7 και XP.

Δες το παρακάτω link και κατέβασέ το:

http://support.microsoft.com/kb/922120/el

Θα σου προτεινω μια μπακαλικη ;D λυση που νομιζω θα σε βοηθησει μεχρι να λυσεις το προβλημα και να δουλεψει καποιος απο τους οδηγους.Εγκατεστησε την free εκδοση του teamviewer και στους δυο υπολογιστές.Εκτός απο remote desktop ελεγχο σου παρεχει και file sharing μεταξύ τους.Για τις περισσοτερες περιπτωσεις δουλευει καλα(δεν ξερω βεβαια και τι μεγεθη αρχειων δουλευεις) δεν χανεις κατι να δοκιμασεις ομως ;).

odis13 είπε:
αλλα, λεω 'γω τωρα...αν αυτο που ψαχνεις ειναι απλα και μονο ενας κοινοχρηστος φακελος μεταξυ 2 υπολογιστων θα μπορουσες να ακολουθησεις και την τεμπελικη λυση, δηλαδη το Dropbox.  Τουλαχιστον μεχρι να βγαλεις καποια ακρη με τα networking problems σου.
Διάβασε ξανά αυτή τη λύση αν θέλεις. Είναι εύκολη και γρήγορη και θα σε εξυπηρετήσει μέχρι να λύσεις το πρόβλημά σου.  ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back