Διασημες LP μη Gibson???

frail

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γεια χαρα,

εχω δει και σε αυτο το φορουμ οπως και σε αρκετα αλλα προτασεις για LP copies μη Gibson (Tokai, Burny, Edwards κλπ) και ειμαι πεπεισμενος οτι προκειται για κιθαρες πολλες φορες ανταξιας ποιοτητας με Gibson...

Η απορια μου ομως ειναι υπαρχουν γνωστοι μεγαλοι καλλιτεχνες που να χρησιμοποιουν τετοια οργανα? Εστω και οχι σαν κυρια απλα να ειναι γνωστο οτι εχου παιξει και αν υπαρχει καποιο σχετικο λινκ...

Θα ειχε ενδιαφερον να τους μαζεψουμε εδω  :P

Εγω παντως ψαχνω και δε βρισκω  >:(

frail είπε:
και ειμαι πεπεισμενος οτι προκειται για κιθαρες πολλες φορες ανταξιας ποιοτητας με Gibson...
δε νομίζω φίλε μου...αυτό δεν γίνεται δυστυχώς που λες...μακάρι να γινόταν... 8)

φιλικά... ;) :)

Δεν ειχα την τυχη να δοκιμασω καποια Greco, η Edwards κοπια les paul.....εχω δοκιμασει παντως hamer lespaulοειδη και heritage και ειναι στην χειροτερη περιπτωση εφαμιλλες των Gibson (στις περισσοτερες των περιπτωσεων ηταν πολυ καλυτερες.....ειδικα οι hamer νομιζω ειναι απο τις πλεον underrated κιθαρες)....νομιζω ο G.Moore επεζε (παιζει?) με heritage .....ουτως η αλλωστε μην κοπτεσαι και ιδιαιτερα αν καποιος γνωστος κιθαριστας παιζει η οχι με καποια κιθαρα.....

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλώς ήρθες frail! Ενδιαφέρον θέμα θίγεις... Κάτι ψιλολέγαμε στο παρελθόν...

http://www.noiz.gr/index.php?topic=11682.msg150493#msg150493

... αλλά θέλει καλή μνήμη για να τα ξεθάψεις!! Όσο για το αν είναι αντάξιες μιας Gibson, oι γνώμες διίστανται αφάνταστα, ειδικά στο παρόν φόρουμ. Η δικιά μου γνώμη είναι ότι δεν μπορείς να γενικεύσεις με ένα "ναι" ή "όχι". Αναλόγως το κομμάτι.

Νομίζω πως ο κιθαρίστας από της Μουσικές Ταξιαρχίες έπαιζε με post lawsuit Ibanez LP copy (ίδια με την δικιά μου αλλά άλλο χρώμα :P)

Δεν κοπτομαι για να επηρεαστω η να εχω την κιθαρα αυτουνου... απλα οπως λεει και ο φιλος bloody_sunday νομιζω οτι εχει ενδιαφερον το θεμα!

Καλα σιγουρα δε γενικευεται με το ναι ειναι εφαμιλης ποιοτητας η οχι δεν ειναι απλα απο τη στιγμη που υπαρχει περιπτωση να ειναι καποια κομματια τοσο καλα (οπως και πιθανοτατα συμβαινει) σκεφτηκα οτι ολο και καποιος γνωστος θα τις δοκιμασε :P κοιταω και το παλιο θεμα!

Ελπιζω να συκεντρωσουμε τα γνωστα παραδειγματα εδω!

Ο μεγας Billy F. Gibbons απο τους τεραστιους ΖΖ TOP χρησιμοποιει εδω και παρα πολλα χρονια παλιες ΤΟΚΑΙ στα Live του Group (μια και η original 59 LP του δεν ειναι για...ξεπορτισματα)

Δεν ειναι θεμα αν ειναι ανταξιες η οχι αλλα θεμα availability και του γεγονοτος οτι στις ΗΠΑ οι Gibson ειναι πιο ΦΤΗΝΕΣ απο τις ΤΟΚΑΙ αυτες....οπως και οτι οσο καλη και να'ναι η κιθαρα για το 99,9% των Les Paulaκηδων αν δεν ΓΡΑΦΕΙ Gibson αποκλειεται αμεσως.....

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ το μόνο που έχω να πω ως κάτοχος μιας LP Ibanez και μιας και έχω παίξει με Gibson Les Paul είναι οτι από άποψη ήχου δεν έχουν καμία σχέση. Μόνο να σκεφτεί κανείς οτι η Ibanez είναι bolt on θα καταλάβει για τι διαφορά μιλάω. Ιδικά με τους original Super 70s που φοράει η δικά μου είναι η νύχτα με την μέρα. Έχει μεν έναν πολύ καλό ήχο που προσοπηκά μου αρέσει τρελά. Και απο θέμα ποιότητας κατασκευής είναι αρκετά αξιοπρεπείς αλλά καμία σχέση με Gibson.

Είναι μια πολύ καλή κιθάρα για τα λεφτά που την αγόρασα (και για τα λεφτά που την αγόρασε ο πρώην ιδιοκτήτης της) αλλά κακά τα ψέματα, οι Gibson είναι εντελώς άλλη φάση. Και είναι και λογικό αφού έχουν λίγες χιλιάδες ευρώ διαφορά στην τιμή τους.

Αλλα αν με εβαζαν να διαλεξω αναμεσα σε μια Epiphone LP και την δικια μου τοτε Ibanez  με τα 1000 (αν και η Epi ειναι πολυ καλη για λεφτά της.)

Curlytree πώς γίνεται να συγκρίνεις μια bolt on LP με μια set neck LP; Kαι το ότι είναι κάτι ακριβό δεν το καθιστά αυτόματα και καλό. Αλλά πλιζ να μην ξεκινήσουμε πάλι, έχω σκυλοβαρεθεί τις μάχες headstocks - ξύλων - Fender εναντίον Gibson κλπ.

Υπάρχουν οι περίφημες Tokai love rock που είχουν κάνει θραύση στην χρυσή 80 εποχή και τώρα παρόμοια πορεία (απαγορευμένες σε Αμερική, θραύση σε Ιαπωνία, που οδηγεί σε τρελές εισαγωγές σε Αμερικα...) κάνουν οι edwards elp-117 ctm + 112 ce. Ήταν να παραγγείλω την 117 και ενώ Σεπτέμβρη μου λένε ότι, δεν υπάρχει στοκ και θα φέρουν χριστούγεννα και πέρα, κάνω μια προσπάθεια προπαραγγελίας κανά μήνα μετά και πουφ... όλα τα κομμάτια είχαν  ήδη προπαραγγελθεί!!!

Και θα το ξαναπώ, η esp eclipse είναι καλύτερη από gibson. Απλά τραβάτε παίξτε και ακούστε την, είτε με τους seymour, είτε με τους emg για τους πιο κάφρους και τα ξαναλέμε

boukaw7 είπε:
Και θα το ξαναπώ, η esp eclipse είναι καλύτερη από gibson. Απλά τραβάτε παίξτε και ακούστε την, είτε με τους seymour, είτε με τους emg για τους πιο κάφρους και τα ξαναλέμε
Για ποιά σειρά από τις Eclipse λες;

Jasemeister είπε:
Για ποιά σειρά από τις Eclipse λες;
Τις σειρές ctm και ΙΙ που παίζουν στα 1500-1700€.

Harilatron είχε σκάσει κι εδώ μέσα το λινκ, που το έλεγε ξεκάθαρα, ότι όχι μόνο έπαιζε με μαϊμού γκιμπσον, αλλά ήταν και από τις αγαπημένες του.

Καλά ο άκαιρος ούτε που είδα το έδωσες κι εσύ το λινκ

Επίσης (όπως έχει ξαναειπωθεί στο φόρουμ, απλά είμαι άχρηστος στο search) μπορείτε να ψάξετε το τεύχος 294 του Guitarist όπου έχει ακόμα και συνέντευξη από έναν οργανοποιό που φτιάχνει μαϊμούδες LP και πολλοί γνωστοί και ακριβοπληρωμένοι παραγγέλνουν τις "Gibson" τους από αυτόν.

bloody_sunday είπε:
Curlytree πώς γίνεται να συγκρίνεις μια bolt on LP με μια set neck LP; Kαι το ότι είναι κάτι ακριβό δεν το καθιστά αυτόματα και καλό. Αλλά πλιζ να μην ξεκινήσουμε πάλι, έχω σκυλοβαρεθεί τις μάχες headstocks - ξύλων - Fender εναντίον Gibson κλπ.
Μα αυτό ακριβός λέω φιλε μου. Δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους για να μπορούν να συγκριθούν. Ειναι εντελώς διαφορετιές. Το αναφέρω απλά γιατι ρωτίθηκε αν ειναι καλές σε σχέση με της Gibson.

curlytree είπε:
Μα αυτό ακριβός λέω φιλε μου. Δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους για να μπορούν να συγκριθούν. Ειναι εντελώς διαφορετιές. Το αναφέρω απλά γιατι ρωτίθηκε αν ειναι καλές σε σχέση με της Gibson.
Φιλε μου δεν αναρωτιεμαι ουτε συγκρινω κιθαρες με διαφορετικα χαρακτηριστικα.

Υπαρχουν παμπολλες αντιγραφες LP που σε τεχνικα χαρακτηριστικα δεν διαφερουν...για αυτες ειναι το θεμα και οχι για καποιες με τετοιες διαφορες οπως στο παραδειγμα σου!

παίδες το θέμα εχει χιλιοσυζητηθεί.....

Το ξερω φιλε μου και συγνωμμη απλα δε βρηκα ονοματα καλλιτεχνων πουθενα και ελεγα μηπως ξερετε εσεις ..δεν ηθελα να το αναγω σε συγκριση κιθαρων :P

καλό είναι πάντως οποίος ενθουσιάζεται απτα reviews και τις φωτογραφίες να κρατά την γνώμη για τον εαυτό του και να μην παρασύρει τα άλλα μέλη ώστε να ρισκάρουν τα χρήματα τους, προτείνοντας με τόση σιγουριά διάφορα προϊόντα.

με λίγα λόγια ας μιλάει οποίος έχει εμπειρία με την κιθαρα η την έχει στην κατοχή του.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back