To κοινο τους στοιχειο{εκτος οτι ειναι μαυροι} ειναι οτι μεγαλωνουν απο πολυ μικρα μεσα στην εκκλησια μαθαινοντας μουσικα οργανα και ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ καθε Κυριακη.Mike G είπε:Όλοι οι μικροί ντράμερς που μας έδειξες είναι μαύροι.Έχει αποδειχτεί από έρευνες ότι οι μαύροι έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται τον ρυθμό πιο εύκολα από τους λευκούς (όπως και ότι είναι πιο ανθεκτικοί σε κακουχίες).Δεν είναι τυχαίο ότι στα καρναβάλια βλέπεις να χορεύουν σάμπα αποκλειστικά και μόνο μαύρες κοπέλες. Επίσης αν παρατηρήσεις οι μαύροι όσον αφορά τη μουσική διέπρεπαν από πάντα στα blues και jazz (bb king,tony abasi,buddy guy κτλ) είδη τα οποία βασίζονται πολύ πάνω στο groove και το ρυθμό.
Μπορει και να ισχυει αυτο που λες, πολλοι απο τους κορυφαιους ντραμερ-μπασιστες ειναι αφρικανικης καταγωγης.Mike G είπε:Όλοι οι μικροί ντράμερς που μας έδειξες είναι μαύροι.Έχει αποδειχτεί από έρευνες ότι οι μαύροι έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται τον ρυθμό πιο εύκολα από τους λευκούς
Εκει διαπρεπουν γιατι αυτοι δημιουργησαν αυτα τα ειδη μουσικης και μεγαλωνουν με αυτα τα ακουσματα, οπως ακριβως διαπρεπουν στο....μπουζουκι οι ελληνες ;D... Απολυτως φυσικο ε;Επίσης αν παρατηρήσεις οι μαύροι όσον αφορά τη μουσική διέπρεπαν από πάντα στα blues και jazz (bb king,tony abasi,buddy guy κτλ) είδη τα οποία βασίζονται πολύ πάνω στο groove και το ρυθμό.
Σωστότατος ;Dmakispoll είπε:Εκει διαπρεπουν γιατι αυτοι δημιουργησαν αυτα τα ειδη μουσικης και μεγαλωνουν με αυτα τα ακουσματα, οπως ακριβως διαπρεπουν στο....μπουζουκι οι ελληνες ;D... Απολυτως φυσικο ε;
Παίζεις blastbeat ;Dvagelism είπε:Οταν εισαι 4ων ετων και εχει εκπαιδευτει να κρατας ολοκληρη μπαντα και 20 ατομα χορωδια....στα 25 τι θα κανεις...??? ??? :![]()
Κατι τετοιες ερευνες διξηγαγαν διαφωροι πεφωτισμενοι κατα τη διαρκεια της ιστοριας.Mike G είπε:Έχει αποδειχτεί από έρευνες ότι οι μαύροι έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται τον ρυθμό πιο εύκολα από τους λευκούς (όπως και ότι είναι πιο ανθεκτικοί σε κακουχίες).Δεν είναι τυχαίο ότι στα καρναβάλια βλέπεις να χορεύουν σάμπα αποκλειστικά και μόνο μαύρες κοπέλες.
Παραλληρείς.Δεν είπα ότι το χρώμα επηρρεάζει την αντίληψη του ρυθμού. Μη προσπαθείς να εξαγάγεις ρατσιστικά υπονούμενα εκεί που δεν υπάρχουν. Ακόμα και ο πιο αστοιχείωτος γνωρίζει ότι οι μαύροι είναι ανατομικά πιο ανθεκτικοί από τους λευκούς και επίσης πιο γρήγοροι ειδικά στα πόδια λόγω της ύπαρξης ενός έξτρα οστού και τένοντα που τους χαρίζει μεγαλύτερη ώθηση όταν τρέχουν ή κάνουν άλματα.Γκούγκλαρε και θα το δεις δεν είναι δα και ένα κρυφό μυστικό. Ένα άλλο παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι πολλές μαύρες τραγουδίστριες έχουν αυτό το ιδιαίτερο γρέζι στη φωνή τους. Ψάξτο και θα δείς. Σε λίγο θα σου βρω και για το ρυθμό.hwept είπε:Κατι τετοιες ερευνες διξηγαγαν διαφωροι πεφωτισμενοι κατα τη διαρκεια της ιστοριας.
Θα μπορουσες α μας δωσεις μερικες πηγες αυτων των ερευνων που λες? Ετσι να ξεστραβωθουμε και εμεις οι ανοιητοι που πιστευουμε οτι οι δεξιοτητες δεν εξαρτωνται απο το χρωμα του δερματος.....
ΕΛΕΟΣ!!!!!! τι αλλο θα ακουσουμε? οτι παιζει ρολο το χρωμα του δερματος στην αντιληψη του ρυθμου!!!!!!! ΗΜΑΡΤΟΝ
Καλά δεν είπαμε ότι κάποιος δεν μπορείBURNING13 είπε:οι λευκοι δε μπορουν να πηδηξουν, οι μαυροι δε μπορουν να κολυμπησουν
Γνωριζω λευκους που μπορουν και πολυ καλα μαλιστα LOL ;D ;DBURNING13 είπε:οι λευκοι δε μπορουν να πηδηξουν
Mα αυτό αναφέρουν και τα links που έδωσαJazzjoker είπε:Ο λόγος για τον οποίο διαπρέπουν σε μουσικές όπως η jazz και το blues (όπως και πάρα πολλοί λευκοί πλέον) είναι γιατί αυτά τα είδη αποτελούν την μουσική παράδοση της μαύρης φυλής.
Εμεις εδω, τα παιδια μας τα παμε στο κολυμβητηριο , στο ποδοσφαιρο, στην μουσικη αγωγη του Δημου μας, στον κινηματογραφο, παιδικο θεατρο κλπ. Δεν τα ζοριζουμε. Εχει σχεση με το τι μπορει ο καθε γονιος να προσφερει στο παιδι του, τι θελει να του προσφερει και σε τι ακουσματα, αθληματα, μαθηματα κλπ θελει να εκθεσει το παιδι του. Εμενα παντως καμμια τετοια αισθηση δεν μου δημιουργησε. Μια χαρα τα ειδα τα παιδακια. Αλλη χωρα, αλλες νοοτροπιες και αλλες Κυριακατικες συνηθειες.freerock1974 είπε:Μαλλον ειμαι απ τους λιγους που οταν βλεπουν τοσο μικρα παιδακια να παιζουν ετσι,δεν ξερω...αγχωνομαι.Μου βγαζει μια ελαφρα στενοχωρια..
Σιγουρα εχουν ταλεντο,αισθηση του ρυθμου,πειτε το οπως θελετε αλλα οσο σκεφτομαι οτι ειναι πιθανον καποιος να τα ''ζορισε'' σε μια τοσο ευθραυστη,ευαισθητη ηλικια.. :-\
Σαν τις τιγρεις στο τσιρκο ενα πραμα...
Ποιος ξερει τι απωθημενο μπορει να χουν οι γονεις τους και ποσο αυτο μπορει να επηρρεασε
την μουσικη ''προπαιδεία'' των μικρων.
Μιλαω για τα τετραχρονα.
Μπορει και να κανω λαθος παιδια μου βγαινει αυθορμητη αυτη η αισθηση.![]()
December είπε:Εμεις εδω, τα παιδια μας τα παμε στο κολυμβητηριο , στο ποδοσφαιρο, στην μουσικη αγωγη του Δημου μας, στον κινηματογραφο, παιδικο θεατρο κλπ. Δεν τα ζοριζουμε. Εχει σχεση με το τι μπορει ο καθε γονιος να προσφερει στο παιδι του, τι θελει να του προσφερει και σε τι ακουσματα, αθληματα, μαθηματα κλπ θελει να εκθεσει το παιδι του. Εμενα παντως καμμια τετοια αισθηση δεν μου δημιουργησε. Μια χαρα τα ειδα τα παιδακια. Αλλη χωρα, αλλες νοοτροπιες και αλλες Κυριακατικες συνηθειες.
ειναι πιθανον
Μιλαω για τα τετραχρονα.
Μπορει και να κανω λαθος παιδια μου βγαινει αυθορμητη αυτη η αισθηση.![]()
Superfunk είπε:η πλεον τρανη αποδειξη οτι το χρωμα δεν παιζει ρολο στο γκρουβ...ειναι οι δυο πιο γκρουβατοι ντραμμερ του πλανητη...(πιο τεχνικοι υπαρχουν,πιο γρηγοροι υπαρχουν,πιο...δυνατοι υπαρχουν αλλα πιο γκρουβατοι δεν υπαρχουν οποτε μη ψαχνετε αδικα)
ο ενας ειναι μαυρος σαν την ψυχη του καπιταλιστη... ;D