Decal Tele

pureanalog

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ξερει κανεις κανα καλο site με την ιστορία των decal των τελεκαστερ. (οχι των ΤΕΛΕ αλλα των DECAL μόνο!!!) ???

Από που τα αγοραζει κανεις αυτα;;

Η πωληση Fender decal ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ οποτε δεν μπορουμε να σου δωσουμε link.

Τα decal της Fender Tele  εχουν ως εξης ανα περιοδο,αν και πολλες φορες η Fender εβαζε οτι decal υπηρχε...ευκαιρο... ;D .

1949-1950 Fender Broadcaster

broadcaster4-7.jpg

1950-1951 Fender "NOcaster"

51nocaster-headstock.jpg

1952-1960

Fender%20Telecaster%20JV%2052-95%20-%20Headstock.jpg

1961-1964

p4_u5y3yhcqe_ss.jpg

1965-1967 (transition period,στη συγκεκριμενη φωτο το string tree ειναι λαθος)

1966_Fender_Telecaster_196729_head.jpg

1968-1974

2482521934_d90920fec8.jpg

1974-1980 (το serial nr.αναγραφεται κατω απο το λογοτυπο)

78%20Tele%20Custom_headstock.JPG

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ευχαριστω.

εξαιρετικό ιστορικό decal.

τώρα αν κάποιος έχει την καλοσύνη ας μου στείλει ενα λινκ με καλά (οχι φτηνιάρικα) decal.

@pureanalog

Υπήρχε ένα ευρωπαϊκό site που πουλούσε waterslide decals (από εκεί είχα αγοράσει παλιότερα). Έχει αναφερθεί στο φόρουμ.

Επίσης μπορείς να το κάνεις άνετα DIY, είτε τυπώνοντας σε waterslides σε inkjet, είτε σε διαφανές αυτοκόλλητο για inkjet/laser.

Με αυτό τον τρόπο το είχε κάνει ο elavd παλιότερα σε κιθάρες του, κάνει ένα search και θα βρεις πολλές πληροφορίες.

Με waterslide decal γίνεται πολύ καλή δουλειά. Το διαφανές αυτοκόλλητο είναι πολύ χοντρό και δε θα φαίνεται τόσο ωραία.

Να ένα 7ender Precision σε wateslide decal για inkjet. Μου βγήκε πολύ ωραίο... ;)

(Δυστυχώς δεν έχω close-up φωτό του headstock πρόχειρη...)

Θέλει μερικές δοκιμές πριν την τελική εφαρμογή, για να μάθεις τα "τερτίπια" του waterslide decal. Εγώ έκανα δοκιμή στην ακουστική Harley Benton των 39€ που έχω. Η δοκιμή πέτυχε με την πρώτη και τώρα η κιθάρα λέει Gibson...  :P ;D

σας ευχαριστώ όλους. το θέμα decal λύθηκε. ακολουθεί θρεντ με παρουσίαση της ρεπλικας που μόλις μου ήρθε με φώτο και λεπτομέρειες...

Superfunk είπε:
1974-1980 (το serial nr.αναγραφεται κατω απο το λογοτυπο)

78%20Tele%20Custom_headstock.JPG

Νομίζω από 1976 και ύστερα μπαίνει το serial no. κάτω από το λογότυπο.

Στη πρόσφατα αγορασθείσα δικιά μου με s.n. 585819 (που βρίσκεται στο μεταλλικό backplate ή όπως λεγεται), οι <<περίεργες>> σφραγίδες του neck την δίνουν για '75.
Picture_109.jpg

Picture_110.jpg

Superfunk είπε:
ωραια ειναι αλλα για να φαινεται σαν original 70s πρεπει να της βαλεις 8βιδο 3 ply pickguard.
Και όμως οι τρύπες από κάτω είναι 5!

Επίσης είδα στα ηλεκτρονικά τσαλαπατοκολλήσεις. Ο neck μαγνήτης από κάτω έχει ασπρίλα (πως να το ονομάσω) να υποθέσω ότι είναι αυθεντικός? Ο δε bridge είναι flush. Έτσι ήταν το '75?

Το πολύμετρο τους <<βλέπει>> 6,87 κΩ b, και 7,41 κΩ n.

Ο ήχος είναι πολύ καλός, η κιθάρα σαν όργανο μμμμμ έτσι κι' έτσι, βαριούτσικη, δύσκολη στο παίξιμο, neck pocket της συμφοράς.

? Ο δε bridge είναι flush. Έτσι ήταν το '75?
Οχι πρεπει να ειναι ετσι

http://www.guitaravenue.com/images/photos/Telecaster.jpg

ες να φάγαμε μαϊμου σώμα? ή από άλλη περίοδο?.
πρεπει το σωμα να εχει αυτο το "υπερυψωμενο" notch στην πανω μερια του neck pocket.

αν θες βγαλε μια φωτο τα ηλεκτρικα στο control plate & τους μαγνητες απο κατω και ποσταρε τις σε thread θα σου πω αν ειναι original.

Νομίζω από 1976 και ύστερα μπαίνει το serial no. κάτω από το λογότυπο.Στη πρόσφατα αγορασθείσα δικιά μου με s.n. 585819 (που βρίσκεται στο μεταλλικό backplate ή όπως λεγεται), οι <<περίεργες>> σφραγίδες του neck την δίνουν για '75.
Τελη 75 ξεκιναει το serial nr,ομως κατι παιζει με το σωμα μια και κανονικα αν εχει το serial nr.στο neck plate πρεπει να εχει ΑΣΠΡΟ pickguard.

Και όμως οι τρύπες από κάτω είναι 5!
οχι με τιποτα ,πρεπει να ειναι 8.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back