Cort Evl-z6, Esp Ltd Ec-500 & Schaller Locking Tuners

Sonata-Arctica

Νέο μέλος
Πόντοι
16
http://www.cortguitars.com/english/products/common/view.asp?product_id=106

http://www.espguitars.com/guitars_ec.html

Ποιά από τις δύο κιθάρες είναι καλύτερη επιλογή? Δεν με ενδιαφέρει αν έχει 22 ή 24 τάστα. Κατά τα άλλα τα χαρακτηριστικά και οι τιμές είναι πάνω κάτω ίδια. Από άποψη ποιότητας κατασκευής και αξιοπιστίας δεν ξέρω ποιά είναι καλύτερη αν ξέρετε να μου πείτε.

Επίσης αν πάρω τα tuners στο παρακάτω link θα ταιριάζουν σε αυτές τις κιθάρες?

http://www.thomann.de/gr/schaller_m6klemm.htm

Ευχαριστώ!

Τα κλειδιά εκτός απροόπτου θα ταιριάζουν και στις δυο.Εγώ θα προτιμούσα την cort γιατί έχει αποδείξει ότι έχει πολυ΄προσεγμένες κατασκευαστικά κιθάρες.Η ESP δεν πάυει να είναι LTD.Άσε που η εμφάνιση της Cort δεν αφήνει περιθώρια για συγκριση 8) Ηχητικά δεν θα έχουν διαφορές αλλά η κατασκευή της Cort είναι καλύτερη σε αυτά τα λεφτά απο την EC-500

Έφτασε η Cort!!!  :)

Μπορώ να πώ ότι είναι πολύ καλή κατασκευή δεν έχω κανένα παράπονο μέχρι τώρα και από κοντά είναι πολύ πιο κούκλα απ ότι στις φωτογραφίες!  ;D

Οι emg όμως με ξενέρωσαν αρκετά... Βασικά ο 81 κυρίως, μου ακούγεται πολύ βρώμικος και ξυρίζει σαν Mach3  :P Και έχει υπερβολικό output που δεν χρειάζομαι. Ο 60 σχετικά καλά ακούγεται στα clean αλλά δεν έχει την αίσθηση που θέλω και στα solos είναι λίγο πλαστικός...  :-\

Μου πέρασαν από το μυαλό oi blackouts της seymour duncan αλλά φαντάζομαι ότι πάνω κάτω ίδια φάση θα είναι και μάλλον δεν με κόβω για active τύπο  :P

Σκέφτομαι να της βάλω dimarzio που τους εκτιμώ ιδιαίτερα και πιο συγκεκριμένα κάτι σε D-Sonic & Air Norton. Δεν έχω ιδέα όμως αν θα ταιριάζουν σε τέτοιου τύπου κιθάρα.

Ποιά η γνώμη σας? Έχετε άλλους συνδυασμούς να μου προτείνετε?

Επίσης...

Έχει δοκιμάσει κανείς αυτά μήπως?

http://store.guitarfetish.com/wiezlotubl3x.html

εγω θα σου προτεινα να περιμενεις λιγο να κατσει στο αυτι σου γιατι καμια φορα επειδη εχουμε φανταστει αλλο ηχο και ακουμε αλλο δεν μας αρεσει.. περιμενε λιγο μπορει να σου αρεσει μετα! ;)

Τον 60 θα τον κρατούσα ίσως, τον 81 δεν νομίζω να καταφέρω να τον χωνέψω... Ισως αν άλλαζα μόνο αυτόν με έναν άλλον emg? O 85 τι λέει για bridge?

Αν αλλάξω μαγνήτες, αφήνω τα ηλεκτρικά που ειχε η κιθάρα πάνω (pots, επιλογέα και jack) ή πρέπει να τα αλλάξω μιας και πάω σε passive  ???

Sonata-Arctica είπε:
Αν αλλάξω μαγνήτες, αφήνω τα ηλεκτρικά που ειχε η κιθάρα πάνω (pots, επιλογέα και jack) ή πρέπει να τα αλλάξω μιας και πάω σε passive  ???
Oλα αλλαζουν εκτός απο το jack φίλε μου από Αctive σε Passive

Ποιά η διαφορά στους dimarzio f-spaced και τους μη?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Οι f-spaced είναι μαγνήτες που τα polepieces έχουν τέτοια τοποθέτηση ώστε να βρίσκονται ακριβώς κάτω από τη χορδή σε κιθάρες με τρέμολο τύπου floyd. Γενικα τέτοια τρέμολα έχουν μεγαλύτερα κενά ανάμεσα στις χορδές από τις fixed γέφυρες.

O 85άρης είναι καλός παντού!!!

Μην αλλάξεις μαγνήτες, χώσε μια μπαταρία ακόμη και ανέβαση την τάση λειτουργίας (εγώ το έχω κάνει με διακοπτάκι εσύ αν θέλεις βάλε push pull)

Sozos είπε:
Οι f-spaced είναι μαγνήτες που τα polepieces έχουν τέτοια τοποθέτηση ώστε να βρίσκονται ακριβώς κάτω από τη χορδή σε κιθάρες με τρέμολο τύπου floyd. Γενικα τέτοια τρέμολα έχουν μεγαλύτερα κενά ανάμεσα στις χορδές από τις fixed γέφυρες.
Άρα για την Cort θέλω normal spacing όχι f, σωστά?

O 85άρης είναι καλός παντού!!!

Μην αλλάξεις μαγνήτες, χώσε μια μπαταρία ακόμη και ανέβαση την τάση λειτουργίας (εγώ το έχω κάνει με διακοπτάκι εσύ αν θέλεις βάλε push pull)
Τι θα αλλάξει έτσι?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Την cort την έχω, αλλά άλλαξα τους μαγνήτες με το που την πήρα σε 85/85, δεν μου αρέσει ιδιαίτερα ούτε ο 81 ούτε ο 60. Με τους 85 ακούγεται απίστευτα, και σίγουρα κατ'εμέ είναι πολύ καλύτερη από την LTD, αν και στα μανίκια θα δείς κάποια διαφορά (η cort δεν είναι τόσο "les paul" στο μανίκι, πιο shred-oriented τη βρήκα). Γνώμη μου αν αλλάξεις μαγνήτες να μείνεις με τους EMG, και θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα τους 85άρηδες.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back