Εφ οσον σχεδον οι περισσοτεροι ηχοι βγαινουν μεσω προγραμματων' date='με ποια φιλοσοφια η κριτκη αν θελεις ο jarre (κι ο καθε καλιτεχνης) επιλεγει τη μαρκα και τον τυπο των synth?[/quote']
Όχι, δεν είπα εγώ (ούτε εννοήσα) ότι οι περισσότεροι ήχοι βγαίνουν μέσω προγραμμάτων. Είπα (και εννόησα) ότι οι ήχοι της περιόδου που σε ενδιαφέρει, υπάρχουν πλέον μόνο μέσα από προγράμματα, στο μέτρο που αποδεχόμαστε ότι τα προγράμματα αυτά κάνουν καλώς τη δουλειά τους.
Όσον αφορά το κριτήριο με το οποίο επιλέγουν τα όργανά τους, αυτό εξαρτάται από την οικονομική τους κατάσταση. Για ανθρώπους όπως ο Ζαρ, είναι βέβαιο ότι πλέον οι περισσότερες εταιρείες τους χαρίζουν τα όργανα, οπότε (υποθέτω) ότι απλά χρησιμοποιούν αυτό που τους αρέσει περισσότερο.
Για όλους εμάς, που δεν είμαστε τόσο ευκατάστατοι, είναι σημαντικό να ξέρεις τι πραγματικά χρειάζεσαι, γι' αυτό πήρα το θάρρος να κάνω αυτή την παρέμβαση - για να απαντήσω και στον boukaw, εσείς καλά του τα λέτε, απλά ο φίλος μας έχει κολλήσει με το Clavia και σας έχει παρασύρει προς αυτή τη κατεύθυνση.
Σε παραδεχομαι γιατι εισαι μεσα στην ψυχοσυνθεση μου

8)
Γι αυτο και οι ερωτησεις ειναι λιγο στα βαθεια νερα.Μη παρουμε μηχανημα 2 χιλιαρικα και μετα απο κανα δυο χρονια φτασουμε σε ενα σημειο που να μη μας κανει πλεον.
Οχι απο θεμα πληρους εκμεταλευσης των δυνατοτητων του αλλα ως ηχητικο "μοντελλο" ας το πουμε.
Σιγουρα κολλησα με το clavia θεωρωντας το ιδανικοτερα για μενα με τις δικες μου φτωχες γνωσεις.
Αν νομιζεις οτι καποιο αλλο ισως ειναι καλυτερο δεκτες ολες οι αποψεις.
Ισως να ειναι καποιο μοντελλο που ουτε καν το εχω στα υποψιν μου η ακομα και σε ιδιετερη εκτιμηση.
Τωρα(μαλλον εδω θα πρεπει να ανοιξω αλλο θεμα αλλα πιστευω οτι αποτελει και το κρικο της συζητησεως μας).
Πριν μια ωρα παρελαβα το song book vol2 του jarre :twisted:
Βλεπω ας πουμε στο oxyzene v τεσσερα πενταγραμα τα οποια ειναι στα 4/4©.
1o.synthe 1
2o.synthe 2
3o.synthe 3
40.bass.
Θα το μελετησω φυσικα λεπτομερως σπιτι μιας και ειμαι στο ναγαζι τωρα.
Εχει σχεση το παραπανω με τις ιδιομορφιες του καθε μηχανηματος?