celestion seventy 80 τοσο πολυ...?

sardas

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Λοιπόν έχω έναν Laney vc30 1χ12 και η αλήθεια είναι ότι για τα χρήματα του είναι τιμιότατος ενισχυτής(αν και τώρα ανέβηκε αρκετά), το καθαρό κανάλι του ειναι αξιοπρεπέστατο

και το πιο σημαντικό δέχεται overdrive πετάλια με πανέμορφο αποτέλεσμα...

Έχει μαμα ενα 12αρι celestion seventy 80 που ειπα να το αντικαταστήσω με αυτο

http://www.thomann.de/gr/celestion_g12h30_heritage_8_ohm.htm?sid=547fdef4c39e9d53f3b02af4ca0f4adb

(να 'ναι καλά ο ATHAN που μου το πρότεινε)

το g12h30 της σειρας heritage και φτάσαμε στον τίτλο του θέματος γιατί η διαφορά δεν είναι απλά αισθητή, είναι η μέρα με τη νύχτα ,που κάθε ενδιασμός λόγο υψηλού κόστους του heritage δεν υπάρχει.

Στα μπάσα και στα πρίμα με ευκρίνεια και γλύκα, στα μεσαία δε, το seventy 80 απλά δεν υπήρχε..

ο ενισχυτής απόκτησε χαρκτήρα και presence εκεί που δεν υπήρχε...

και ... sustain..

τέλος θέλω να με συγχωρέσετε αν σας κούρασα και για τους λάθος όρους που πιθανόν

χρησιμοποίησα , ευχαριστώ.

το seventy/80 όπως λέει και ένας φίλος είναι αγιοβασιλιάτικο!

έκανες πολύ καλά και το άλλαξες  :)

frunobulax είπε:
το seventy/80 όπως λέει και ένας φίλος είναι αγιοβασιλιάτικο!

έκανες πολύ καλά και το άλλαξες  :)
Μια καλή χρήση είναι αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις ως μπωλάκι, για να ταΐζεις το σκυλί/γατί σου.

Μαμώτο... γι αυτό και ο μικρός μου Rivera δεν ακούγεται όπως ο μεγάλος που φοράει EVL ???

studio54GR είπε:
Μαμώτο... γι αυτό και ο μικρός μου Rivera δεν ακούγεται όπως ο μεγάλος που φοράει EVL ???
Όχι, είναι επειδή είναι μικρός και άπειρος ακόμα. Περίμενε μερικά χρόνια να μεγαλώσει...  ;D

Σοβαρά τώρα, το 70/80 όταν το πρωτάκουσα σε καμπίνα κιθάρας, νόμιζα ότι μου κάνανε πλάκα.

ΟΜΩΣ, το περίεργο είναι πως στην Tech21 Power Engine που έχω, σε ρόλο δηλαδή FRFR (και καλά) αποδίδει πολύ καλά!

Γενικά το 70/80 στους modelling και τρανζίστορ ενισχυτές (π.χ Randall) τα πάει καλά. Ακόμα κι εκεί όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα top μεγάφωνο. Στις υπόλοιπες εφαρμογές είναι ένα απ' τα πλέον thin και με φοβερό teble roll off μεγάφωνο.

Γενικα μιλωντας, εχω κουραστει να βλεπω κιθαριστες να  τους φταιει ο "κακος ηχος" του εξοπλισμου τους και να αναλωνονται σε μια αεναη αγοραπωλησια gear για να βρουνε  το holly grail ....και at the end of the day τα ΜΟΝΑ που πραγματικα χρειαζονται ειναι ενα σετακι φρεσκιες χορδες ,ενα καλο σετ απ στην κιθαρα τους & ενα ΜΕΓΑΦΩΝΟ της προκοπης στον ενισχυτη τους. ;D

Μαμώτο... γι αυτό και ο μικρός μου Rivera δεν ακούγεται όπως ο μεγάλος που φοράει EVL
Τωρα μου κανεις και πλακα,συγκρινεις Celestion 70/80 με EVM12L...τις βουρτσες με τις λουτσες δηλαδη.... ;D,γενικα ο Rivera καλα ξεκινησε με EV σε ολους τους ενισχυτες του αλλα μετα τον επιασε η τσιγκουνια και το γυρισε στα Celestion......απαραδεκτον κυριε Προεδρε!!! (βαλε στον μικρο ενα Eminence Commonwealth,η νεα μου αγαπη,να ακουσεις τους αγγελους να τραγουδανε..... ;))

Και που το βρίσκεις??? Please πμ ?

Eminence Commonwealth ???

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Έχω σε καμπίνες που δεν τις χρησιμοποιώ

Celection Vintage 30,

Celection Sidewider

Να βάλω ένα από αυτά ή να βρώ ένα μεγάφωνο 75W για τον 60άρι μου ???

(tonker ? wizard ? Commonwealth ?)

Celection Sidewider
αυτο βαλε,μαμαει (το μοναδικο celestion που πραγματικα γουσταρω πολυ),ειναι μια προσπαθεια της Celestion να φτιαξει... σοβαρα.. ;D μεγαφωνα (τυπου JBL,Altec & EV δηλ.) :)

Superfunk είπε:
αυτο βαλε,μαμαει (το μοναδικο celestion που πραγματικα γουσταρω πολυ),ειναι μια προσπαθεια της Celestion να φτιαξει... σοβαρα.. ;D μεγαφωνα (τυπου JBL,Altec & EV δηλ.) :)
Αν μιλάς σοβαρά.... να τα κάνω αμοιβαία αλλαγή.

σοβαρα μιλαω

Να βάλω ένα από αυτά ή να βρώ ένα μεγάφωνο 75W για τον 60άρι μου (tonker ? wizard ? Commonwealth ?)

το Tonker ειναι 150 βαττ & το Commonwealth 225 βαττ....ειναι δυνατον να σου προτεινα ενα...ψωρομεγαφωνο ...75 βαττ? ;D

Ok Commonwealth λοιπόν (να δούμε που θα το βρώ βεβαίως βεβαίως).

Πως το γύρισες πάλι στα eminence...... ;D ;D

Πέρα απ' την πλάκα, δε θέλουν όλοι "μοναδικό πεντακάθαρο και τεράστιο" ήχο 500 watt

εγώ γουστάρω χροιά και γρέζι ακόμα και στο καθαρό

θα μου πεις βέβαια αυτό μπορείς να το κάνεις με ένα ωραίο πετάλι....

λύσεις υπάρχουν φτάνει να ξέρεις τι θέλεις(μονολογώ)

εγώ γουστάρω χροιά και γρέζι ακόμα και στο καθαρό
"Χροια" κακα τα ψεμματα εχουν ολα τα μεγαφωνα,αν δεν θες χροια παιζεις κοννεκτ,τωρα καθαρο και γρεζι δεν πανε μαζι ,in my book τουλαχιστον,ο ηχος ή θα ειναι καθαρος ή θα εχει γρεζι..... ;D

Μια που το 'φερε η κουβεντα... τα Celestion C90 που είναι μέσα στους Mesa/Boogie τα τελευταία χρόνια ξέρει κανείς ποιο μοντέλο είναι στην πραγματικότητα; Η σε ποιο βασίζονται;

Γουγλίζω δεξιά αριστερά και μάλλον λένε για Classic Lead 80.

Ξέρω ότι ο SF είναι φανατικός της αντικατάστασης  :P  ;D έτσι κι αλλιώς, αλλά μιλάμε για το ίδιο/παρεμφερές μεγάφωνο;

και μάλλον λένε για Classic Lead 80
πιο σωστα ειναι κατα 90% το παλαιο G12-80 (απο τα 80s),ενας σιγουρος τροπος για να στειλετε τον ηχο του Mark σας για...βρουβες....το μεγαφωνο αυτο ειναι απλα γελοιο μπροστα σε αυτο που ΠΡΕΠΕΙ καθε Mark (& Βοοgie γενικα) να φοραει (δηλ.EV) ;)

δυστυχως η παυση της παραγωγης του EVM12L (ευτυχως ξαναβγαινει οπως και αρκετοι αλλοι κλωνοι των καλσσικων high wattage us speakers των 70s) αναγκασε την Boogie να στραφει σε αυτες τις μπουρδες,τωρα πια ομως δεν εχει καμμια δικαιολογια και ελπιζω να σοβαρευτει...δεν εχω γνωρισει ουτε ΕΝΑΝ κιθαριστα (οτιδηποτε στυλ και να επαιζε) που να μην επαθε πλακα απο την βελτιωση του ηχου του βαζοντας εναν σοβαρο μεγαφωνο στον Boogie του.... ;D....heck ;D δεν εχω γνωρισει κανενα κιθαριστα που να μην επαθε πλακα απο την βελτιωση του ηχου του βαζοντας εναν σοβαρο μεγαφωνο σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ενισχυτη :) (ενας παλαβος φιλος μου θελει να του βαλω 2 Delta Pro σε εναν ac30 ειμαι σχεδον σιγουρος οτι και ο Vox ...καλυτερoς θα γινει... ;D) 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
"Χροια" κακα τα ψεμματα εχουν ολα τα μεγαφωνα,αν δεν θες χροια παιζεις κοννεκτ,τωρα καθαρο και γρεζι δεν πανε μαζι ,in my book τουλαχιστον,ο ηχος ή θα ειναι καθαρος ή θα εχει γρεζι..... ;D
χμ ... και μια που πιάσατε τη σωστή κουβέντα ... (δηλ.mesa,γρέζι κτλ)....

να ρωτήσω και εγώ τον σούπερφανκ ή όποιον άλλο ξέρει ...

έχω ένα rectifirer head ...

τι μεγάφωνα θα προτείνατε για γρέζι σε καμπίνα 2*12...?

....ααα...παρακαλώ όμως να υπάρχουν στο εμπόριο ... ;)

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back