Chill out people.
Εγώ δεν είμαι τόσο παππούς όσο ο ΩδειοΚώστας, ή, θεός φυλάξει, ο Μαραθώνιος 8) αλλά θα σας πω τις τιμές σε Fender και
Gibson όταν ξεκινούσα με τις κιθάρες (σε δραχμές, τώρα ισχύουν σε ευρώ, για vintage όργανα):
Tele : 34.000
Strat: 45.000
LP : 60.000
O βασικός μισθός εκείνη την επόχη, απ'όσο θυμάμαι ήταν σίγουρα κάτω από 50.000 και βέβαια άλλα (πιο χρήσιμα?) πράγματα ήταν αναλογικά πολύ ακριβότερα από σήμερα. Τόσο οι Fender όσο και οι
Gibson, καινούργιες, ήταν όνειρο απατηλό όχι μόνο για εφήβους, αλλά και για ικανοποιητικά αμοιβόμενους ενήλικες. Α, και, παρεμπιπόντως, ήταν η εποχή που και οι δύο έβγαζαν τις ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ κιθάρες της Ιστορίας τους.
Θέλω να καταλάβετε λοιπόν οι σημερινοί 20άρηδες και 30άρηδες, ότι εμείς οι σημερινοί 40ρηδες, αλλά και 50φεύγα, είναι λογικό να έχουμε (σε επιφανειακό έως υστερικό βαθμό) μυθοποιήσει αυτές τις κιθάρες, ειδικά όταν όλοι οι ήρωές μας έπαιζαν με τέτοιες (εξαίρεση η "γενιά Van Halen", που διατηρούμε ένα κόλλημα και με τις Superstrat).
Κατά τη γνώμη μου τόσο η 7ender όσο και η
Gibson απολαμβάνουν ακραίο οπαδιλίκι ανάλογα με το που κυκλοφορεί κάποιος, και αν νομίζετε ότι η μία υπερέχει της άλλης σ'αυτό τον τομέα, μάλλον δεν κυκλοφορείτε πολύ.
Επειδή πλησιάζω επικίνδυνα την ηλικία (και την εμπειρία?) που μου επιτρέπει να είμαι ακραία κυνικός με κάποια πράγματα, αλλά ταυτόχρονα και άρρωστα ρομαντικός με τα ίδια πράγματα, έχω σιχτιρίσει γραπτώς 100άδες φορές εδώ την 7ender, για το ότι βγάζει τις ίδιες κιθάρες για 60 χρονια, με άλλα χρώματα. Κι'όμως μια EJ Strat θα την ήθελα τώρα εδώ δίπλα μου στο stand. Και από τη
Gibson έχω σιχαθεί το attitude που δεν συμβαδίζει με την προσφερόμενη ποιότητα, σε όργανα μαζικής παραγωγής, αλλά μια Johnny A signature είναι για μένα μια πραγματικά θεϊκή κιθάρα.
Μην ψάχνετε για κλίκες λοιπόν... είναι σχεδόν αδύνατον να είσαι αντικειμενικός με τις κιθάρες και το ξέρετε, δεχτείτε το και μην το παίρνετε και τόσο σοβαρά.
Πάντα IMHO, YMMV, κλπ κλπ.
Και τώρα οι απαραίτητες φατσούλες:

;D ;D

:-* :-*