blues history

Spiros Mavromatis

Μέλος
Πόντοι
48
αποφασισα να μαθω κατι παραπανω , απο τα ελαχιστα των ελαχιστων που ξερω μεχρι τωρα σχετικα με το blues.μετα απο αρκετη ακροαση αλλων στυλ μουσικης , κατα την διαρκεια 5 χρονων(με ''εφαγε'' το διπλωμα της κλασσικης βλεπετε) που πρωτοεπιασα ηλεκτρικη κιθαρα στα χερια μου , επεσε στα χερια μου το πρωτο cd απο S R V .

τελικα μ αρεσει παρα πολυ αυτη η μουσικη (blues) , και υποθετω οτι δεν μπορει να διδαχτει ως κατι χειροπιαστο , αλλα προερχεται πιο πολυ απο ακουσματα & επιρροες του καθενος ,θα ηθελα τις προτασεις σας , ωστε να αποκτησω μια συλλογη , 25-30 cd ωστε να ακουω , και να ψαχτω....να αποκτησω ακουστικες εμπειριες...να ανοιξουν τα αφτια μου σ αυτο το στυλ.

και βεβαια απευθυνομαι ατους bluesmen noizαδες που εχουν να μου προτεινουν , τα top , all time classic , must have , cd's ωστε να αρχισω να ακουω......

μεχρι τωρα εχω μονο ενα cd απο srv και ενα απο bb king....και οι δυο μ αρεσουν απεριοριστα!!!

τι προτεινετε??? :roll: :?: :roll:

ευχαριστω
em.icon.bigsmile.png
&''super session'' ειναι ο τιτλος του δισκου?

ευχαριστω
em.icon.bigsmile.png
&''super session'' ειναι ο τιτλος του δισκου?
Ναι. Θα μπορούσα να σου πω πολλά ακόμη, αλλά καλό είναι να ακούσουμε και τις γνώμες των υπολοίπων, ετοιμάσου για καταιγίδα απόψεων...:)

πολυ μ αρεσει αυτο!!! και οχι καταιγιδα....Τ Υ Φ Ω Ν Α Σ&& Α Π Ο Ψ Ε Ω Ν !!!!
em.icon.bigsmile.png

κατι καλο θα βγει.ειναι σιγουρο . αλλα απ οτι βλεπω δεν το χουν παρει χαμπαρι το topic ακομη....
em.icon.clown.png

καλο βραδυ κυριοι....παω στο μαγαζι για δουλεια.....ελπιζω αυριο το απογευματακι που θα ξυπνησω , να υπαρχουν προτασεις ωστε να...''ξεπλυνω'' τα αυτια μου απο το ολονυχτιο σκυλολοϊ!!!
em.icon.evil.png

&

&

Λοιπόν φίλε!

Έχω την εντύπωση ότι δε θες καθαρόαιμο μπλούζ αλλά κάτι προς το ροκ-μπλουζ. Εμένα μου άρεσε πολύ ένα δισκάκι του Gary Moore από το 1992, το After Hours.

sAH.jpg

Παρόλα αυτά, επειδή λες και BB King, πάρε οτιδήποτε από John Lee Hooker και Albert Collins. Δε θα σε προδώσουν...

Ψαξε για:

Muddy waters

Freddie King

Willie Dixon

ΥΓ Δεν μου αρεσουν τα blues... τα βαριεμαι! Εχω 500mb mp3 και δεν τα ακουω ποτε :roll:

Blues Wire & Ηλίας Ζαϊκος. Δεν έχουν ψιφιστεί τυχαία ως η καλύτερη Blues Band της Ευρώπης ... Δες` www.blueswire.gr Και είναι και Ελληνες στο κάτω κάτω !!

Albert King!!!

Δίσκος Born under a bad sign

To απόλυτο blues lick 8)

Και φυσικά επιρροή τρελή για άπειρους κιθαρίστες απο SRV μέχρι και Henderson.Ρώτα τον Takis θα σου πεί.Απορώ πως και δεν απάντησε μέχρι τώρα :P

Υ.Γ Μια και ξεκίνησες με Στεφανάκο Βόνυ τσίμπα και το Couldn't Stand the Weather :D

Eγώ προτείνω Roy Buchanan με τα χίλια!

¶κου το down by the river και...κλάψε!

Μάλλον πρέπει να αρχίσεις με Robert Johnson. Κυκλοφορεί "The Complete Recordings". Αφού πάθεις το πρώτο σοκ, μετά συνεχίζεις με Albert King, Albert Collins, JJ Cale, Sonny Boy Williamson...

Από πιο πρόσφατους καλλιτέχνες σίγουρα SRV & Double Trouble, Albert Lee, Eric Clapton (με Blues Breakers και Derek & Dominos)...

Για τωρινά σχήματα οι Βlues Wire απ'όσο τους έχω ακούσει είναι πολύ καλοί και ο Eric Sardinas έχει μια ενδιαφέρουσα άποψη...

Σίγουρα αξίζει να ακούσεις και προσέγγιση στο blues από Allman Brothers Band, Charlie Daniels Band, Lynyrd Skynyrd...

ΥΓ. Μόνο εγώ πιστεύω ότι ο Gary Moore "δεν το έχει" για blues? Εντάξει τεχνικά είναι άψογος αλλά οι blues δουλειές του μου ακούγονται πολύ άψυχες....

Mεxρι στιγμης κανεις (με εξαιρεση ενα ατομο) δεν σου προτεινε ακουσεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ μπλουζ αλλα "διασκευες" απο λευκους καλλιτεχνες

Ξεκινα ΣΩΣΤΑ με τα ουσιαστικα και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΑΣΙΚΑ

MUDDY WATERS,ROBERT JOHNSON,BILLIE HOLIDAY,BLIND WILLIE LEMON JEFERSON,WILLIE DIXON,BB KING,ALBERT KING,ALBERT COLLINS,BUDDY GUY

Δες το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΣΑΪΤ

http://blues.about.com/

για να μαθεις ακομα περισσοτερους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ μπλουζιστες & βεβαια τις μεγαλες διαφορες που εχει αυτη η μουσικη απο την ΡΟΚ "εκδοχη" της.

αν και οι βασικες διαφορες ειναι αυτες

" Real Blues bands swing! No swing and all funk ain't the Blues.

You don't need electricity to play Blues.

You don't need Spandex pants to play the Blues either" :lol:

ετσι και αλλοιως το ρεπερτοριο των περισσοτερων "λευκων" μπλουζμεν ειναι κομματια των παραπανω θρυλλων διασκευασμενα & "γυαλισμενα" τα οριτζιναλ νομιζω οτι θα σου αρεσουν πολυ περισσοτερο (και ας μην περιεχουν "παπαδες"....)

Αν το πάμε όπως λεει ο SUPERFUNK έχουμε και λέμε....

Albert King

BB King

Big Bill Broonzy

Blind Blake

Blind Boy Fuller

Blind Lemon Jefferson

Blind Willie Johnson

Blind Willie McTell

Buddy Guy

Bukka White

Dave van Ronk

Doc Watson

Elmore James

Freddie King

Reverend Gary Davis

James Cotton

Junior Wells

Keb Mo

Kenny Neal

Lightnin' Hopkins

Mississippi John Hurt

Muddy Waters

Pink Anderson

Robert Johnson

Rory Block

Roy Book Binder

Son House

Sonny Terry

Stevie Ray Vaughn

T-Bone Walker

για μένα αυτοί είναι οι πρωτεργάτες.

Χαίρομαι πολύ που σ'αρέσει η μπλουζ.Σου προτείνω ανεπιφύλκτα SRV,Eric Clapton,BB King,John Lee Hooker,Buddy Guy,John Mayall,Albert King,Muddy Waters.
em.icon.smile.png

Ξεκινα ΣΩΣΤΑ με τα ουσιαστικα και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΑΣΙΚΑ
για να μαθεις ακομα περισσοτερους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ μπλουζιστες & βεβαια τις μεγαλες διαφορες που εχει αυτη η μουσικη απο την ΡΟΚ "εκδοχη" της.

τι ακριβως εννοουμε με τον ορο blues?

η καλυτερα , για παραδειγμα , ο srv επαιζε ''καθαροαιμο'' blues η καποια παραλλαγη του....???o b.bking?

σορρυ που ρωταω....μη γελασετε....αλλα κανεις δεν εχει βρεθει να μου εξηγησει τι επιτελους ειναι original αυτη η μουσικη ! :roll:

και τουλαχιστον ποια τα αποδεκτα παρακλαδια της....

:?

Ρώτησεs αν ο SRV ή ο bb king έπαιζαν καθαρόαιμο blues. Για να σε βοηθήσω αυτοί οι δύο και άλλοι πολλοί(πχ Buddy Guy)&ανήκουν στο electric blues τα οποία είναι βασισμένα στα blues του chicago ή του texas τα οποία είναι τα original. Τέτοια έπαιζε για παράδειγμα ο John Lee Hooker.

&

Δεν νομίζω να σου έδωσα μια καθαρή απάντηση αλλα προσπάθησα!!
em.icon.cool.png

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back