BIAS FX 2 vs Amplitube 4

Ποιο από τα 2 samples προτιμάτε;

• VST 1

Ψήφοι: 6 100.0%
  • VST 2

Ψήφοι: 0 0.0%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    6
Σπύρος Χατζηαντωνίου

Jazzjoker

Ενωμοτάρχης
Πόντοι
363
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Κιθαρο-vstο-μαχία

​

Μια και προσφάτως κατέβασα το BIAS FX2, είπα να κάνω ένα συγκριτικό με το Amplitube 4 με τα εξής δεδομένα: 

- Και στα 2 vsts φορτώθηκε ο ίδιος ενισχυτής που είναι ο '67 Fender Deluxe Reverb. Χρησιμοποιήθηκαν οι ίδιες ρυθμίσεις των knobs τουτέστιν volume, treble, bass στο 5 και reverb στο 3. Σημείωσις: To BIAS για τον συγκεκριμένο ενισχυτή έχει volume και master οπότε φρόντισα η ένταση και η ποσότητα breakup να είναι όσο πιο κοντά γίνεται με το amplitube.

- Και στα 2 vsts χρησιμοποιήθηκαν οι default καμπίνες 1x12 ενώ σε κάθε καμπίνα τοποθετήθηκαν 2 μικρόφωνα, ένα δυναμικό sm57, off axis αλλά να ακουμπάει στη γρίλια κι ένα ribbon Royer 121 στο μέσο του μεγαφώνου και σε απόσταση λίγων εκατοστών από αυτό.

- Χρησιμοποίησα την τέλε μου η οποία συνδέθηκε στο input του Hardwire DL-8 το οποίο έχει 2 outputs. Το κάθε output συνδέθηκε σε ξεχωριστή instrument είσοδο του audio interface μου (Tascam US 4x4 HR).

- Το daw που χρησιμοποιήθηκε είναι το Cakewalk βέβαια, όπου έκανα assign σε καθεμιά από τις 2 instrument εισόδους της κάρτας, ένα mono audio κανάλι. Κατόπιν στο ένα κανάλι φορτώθηκε το BIAS FX2 και στο άλλο το Amplitube 4.

- Έπαιξα ενώ στα ακουστικά άκουγα τον connect ήχο, δηλαδή με το input monitoring απενεργοποιημένο και για τα 2 κανάλια. Κατόπιν μια μικρή διόρθωση στις εντάσεις του καθενός για να είναι κοντά και bounce το κάθε κανάλι σε νέο stereo track. Τέλος, φυσικά export.

Από κάτω θα βρείτε τα κλιπάκια τα οποία μπορείτε να ακούσετε και να αποφασίσετε αν προτιμάτε κάποιο ηχητικά. Ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη για τα πολυπαιγμένα blues riffs/licks αλλά δε μου ερχόταν κάτι άλλο. 

Επιφυλάσσομαι για άλλου τύπου ενισχυτές ή/και βρώμικο ήχο, αρκεί να βρω και στα 2 vsts είτε τους ίδιους Marshalls, είτε τα ίδια βρωμοπέταλα.

Τέλος, βάζω και μια δημοσκόπηση έτσι για την πλάκα μας. Αποκαλυπτήρια του ποιο είναι ποιο, αργότερα.

VST 1.mp3

VST 2.mp3

Attachments

Το πρώτο μου άρεσε καλύτερα ηχητικά. Πιο έτοιμο για μίξη. Το δεύτερο έχει ακούει περισσότερο στην πένα, έχει πιο καθαρό ήχο, αλλά κάνει κάτι παράξενα buzz και συνολικά θέλει δουλειά για να μπει σε μιξ. Νομίζω ότι το πρώτο είναι το fx bias.

Κι εγώ το 1ο διάλεξα. 

Κάτι δεν πήγαινε καλά στο 2ο όπως είπε και ο Γιώργος. 

Αν και οφείλω να ομολογήσω ότι το 1ο μου ακουγόταν "κλινικά" καθαρό. Ήταν λίγο "ψυχρό".

Το 2ο είναι αρκετά πιο bass heavy, και φαίνεται σαν να έχει δυνατότερο σήμα στο input.

Σπύρο μου ρύθμισες τα input των vst να είναι ίδια (άσχετα με το output)?

Στο 2ο σαν να μπουμάρουν οι μπάσες συχνότητες.

Τώρα ποιο μου αρέσει ...

Δεν ξέρω. ?

- Χρησιμοποίησα την τέλε μου

Say no more

Το ν1 μου αρεσε, αλλα εχει δικιο ο fusion, πολυ γκριτζαναει το 2.

Σπύρο μου ρύθμισες τα input των vst να είναι ίδια (άσχετα με το output)?

Ναι Στράτο. Και στην είσοδο της κάρτας τα δύο κανάλια είχαν τα knobs στο ίδιο ακριβώς σημείο και μέσα στα vsts το input του καθενός είναι το ίδιο. Επίσης δεν υπάρχει καμία υπεροδήγηση του σήματος, ούτε στο in ούτε στο out. Ειδικά στο out, το 1 που σας αρέσει περισσότερο, ανεβαίνει λίγο παραπάνω από το 2.

Εν ολίγοις, ό,τι μπουμάρισμα συχνοτήτων ακούτε, είναι η ερμηνεία του εκάστοτε vst για την παραμόρφωση του ήχου από τον ενισχυτή.

• Like
Reactions: fusiongtr
Λοιπόν τότενες, λέω 1 Ampli, και 2 BIAS.

Δοκίμασε να κάνεις τη βελτιστη ρύθμιση στο 2ο rig. Η υπάρχουσα είναι μάλλον προβληματική. Ο ήχος είναι πιο καλός στο 2ο αλλά θέλει φροντίδα και προδερμ για να είναι συγκρίσιμος με το 1ο.

Καλά τα λες.

Αν υποθέσουμε ότι παίζεις λίγο με το eq (μπασομεσαία χαμηλότερα) του ενισχυτή και το input signal του BIAS (χαμήλωμα), πιστεύεις ότι μπορείς να φέρεις τον ήχο πολύ πιο κοντά στο Ampli?

Αν υποθέσουμε ότι παίζεις λίγο με το eq (μπασομεσαία χαμηλότερα) του ενισχυτή και το input signal του BIAS (χαμήλωμα), πιστεύεις ότι μπορείς να φέρεις τον ήχο πολύ πιο κοντά στο Ampli?
Δε με αφήνει να επεξεργαστώ το αρχικό post οπότε δεν αλλάζει το αρχείο εκεί αλλά ιδού το BIAS με το bass knob στο 3 (από 5 που ήταν).

VST 2.mp3

Attachments

ιδού το BIAS με το bass knob στο 3 (από 5 που ήταν).
Λιγάκι ξεκαθάρισε διότι στο αρχικό γκριτζανούσε (ελπίζω να έκανα καλή χρήση αυτού του νέου όρου)- τεσπάν "βρόμιζε" στα μπάσα.  

• Συμφωνώ
Reactions: fusiongtr
Δε με αφήνει να επεξεργαστώ το αρχικό post οπότε δεν αλλάζει το αρχείο εκεί αλλά ιδού το BIAS με το bass knob στο 3 (από 5 που ήταν).

Αισθητά καλλίτερο.

Αν χαμήλωνες λίγο και το input gain (μόνο) στο BIAS και το ξαναέβαζες θα ήταν πολύ ωραία.

Φαίνεται λίγο υπεροδηγημένο γι' αυτό το λέω.

EDIT: Εναλλακτικά αν έπαιζες λίγο με τα volume και master του ενισχυτή στο BIAS (χαμήλωσε λίγο το vol, και αν χρειάζεται ανέβασε λίγο το master).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το 2ο έχει καλύτερο ήχο και αίσθηση στις δυναμικές. Σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί.

Ολιγόστεψε το gain..

Έχω κάνει ήδη 2 παρεμβάσεις για να βγει καλλίτερο το BIAS, κανονίστε. Σε λίγο θα μου πείτε να τερματίσω input και output στο Amplitube. ?

Τεσπά ιδού και πάλι το BIAS με χαμηλωμένο input στα -6db (από 0)

VST 2 fixed.mp3

Attachments

Τώρα είναι ΣΟΥΠΕΡ.

Μπράβο βρε Σπύρο, ευχαριστώ.

• Like
Reactions: Jazzjoker

Trending...

Νέα θέματα