Μπασιστας κανει ερευνα αγορας για ενισχυτη!

chris2401

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Γεια χαρα σολους!ειμαι ενας μπασιστας κ αποφασιζω σιγα σιγα να παρω τον πρωτο μου καλο ενισχυτη(να σκασω δηλαδη καλα λεφτα)!εχω ενα fender jazz bass USA highway 1 του '06,κ ο ηχος που θελω ειναι κυριως να φερνει στον Chris Wolstenholme των muse,δηλαδη συγχρονος ηχος με καλο fuzz κ εφφε.αποτι εχω δει τα ampeg ειναι μια καλη εταιρια για αυτο το στυλ.εχετε να μου προτεινετε κατι;ευχαριστω πολυ!

χρηστος.

chris2401 είπε:
(να σκασω δηλαδη καλα λεφτα)!
Δηλαδή; Το όριο;

Combo ή κεφαλή / καμπίνα ;

Κοίτα ο wostelnholme τον ήχο του τον βγάζει από ενισχυτές ampeg και πεταλάκια. Ένας low-budget τρόπος να τον προσεγγίσεις είναι να "περάσεις" fuzzαρισμένο σήμα που θα σου δώσει ένα bass big muff (που ούτως ή άλλως θα πάρεις αν θέλεις ήχο muse), μέσα από το envelope filter του digitech bass synth wah. Να ξέρεις όμως, ότι ο τύπος παίζει κυρίως με active μπάσα, και με διάφορα άλλα "καλούδια" οπότε τον ήχο θα τον πιάσεις μόνο κατά ένα ποσοστό (καλό ομολογουμένως).

JohnyOh είπε:
Να ξέρεις όμως, ότι ο τύπος παίζει κυρίως με active μπάσα,
Pedulla αν θυμάμαι καλά....

audiokostas είπε:
Δηλαδή; Το όριο;

Combo ή κεφαλή / καμπίνα ;

ειμαι διατεθημενος να σκασω μεχρι κ 1500-2000 ευρω(βασικα κανω ερευνα αγορας τωρα για ναρχισω να μαζευω σιγα σιγα ;) ) κυριως με ενδιαφερει κεφαλη/καμπινα(αλλη ποιοτητα ηχου!)

Κοίτα ο wostelnholme τον ήχο του τον βγάζει από ενισχυτές ampeg και πεταλάκια. Ένας low-budget τρόπος να τον προσεγγίσεις είναι να "περάσεις" fuzzαρισμένο σήμα που θα σου δώσει ένα bass big muff (που ούτως ή άλλως θα πάρεις αν θέλεις ήχο muse), μέσα από το envelope filter του digitech bass synth wah. Να ξέρεις όμως, ότι ο τύπος παίζει κυρίως με active μπάσα, και με διάφορα άλλα "καλούδια" οπότε τον ήχο θα τον πιάσεις μόνο κατά ένα ποσοστό (καλό ομολογουμένως).

σκοπευω αμεσα να παρω το muff....αποτι εχω δει ομως παιζει κ με jazz bass σε καποια κομματια...!

chris2401 είπε:
ειμαι διατεθημενος να σκασω μεχρι κ 1500-2000 ευρω(βασικα κανω ερευνα αγορας τωρα για ναρχισω να μαζευω σιγα σιγα ;) ) κυριως με ενδιαφερει κεφαλη/καμπινα(αλλη ποιοτητα ηχου!)
Η (γεροντίστικη) άποψή μου είναι ότι αφού προτίθεσαι και να χώσεις τόσα αλλά και να ψάξεις (αφού πρόκειται να δώσεις τόσα, καλά θα κάνεις), συνέχιζε να παίζεις, να ακούς και να δοκιμάζεις και μην εκπλαγείς όταν στο τέλος της αναζήτησης σου τα (μπασιστικά προσωπικά ηχητικά) γούστα σου έχουν αλλάξει.

chris2401 είπε:
αποτι εχω δει ομως παιζει κ με jazz bass σε καποια κομματια...!
έτσι έβλεπα και εγώ και χαιρόμουνα (είχα το ίδιο μπάσο με εσένα). Παίζει με deluxe jb, που  είναι active!  8) έχει ηχάρα όμως...

JohnyOh είπε:
έτσι έβλεπα και εγώ και χαιρόμουνα (είχα το ίδιο μπάσο με εσένα). Παίζει με deluxe jb, που  είναι active!  8) έχει ηχάρα όμως...
Το deluxe έχει ηχάρα και σκέτο. Αν και ο Μπανάνας διαφωνεί, είναι πολύ μπάσο

Μη δινεις  και πολλα λεφτα για ενισχυτη μπασου

Βρες εναν παλιο Peavey Classic 400 (tube),Peavey Series 400 η εναν Peavy Mark III Series 400BH & θα εισαι πασας... :),

δυσκολα θα βρεις καλυτερο ενισχυτη απο αυτον.

classic_400.jpg

JohnyOh είπε:
o ηχος του deluxe ειναι λαλακια γιατι η προενισχυση του ειναι για τα μπαζα ειμαι σιγουρος οτι θα την εχει αλλαξει για να βγαζει τετοιο ηχο

Superfunk είπε:
Μη δινεις  και πολλα λεφτα για ενισχυτη μπασου

Βρες εναν παλιο Peavey Series 400 η εναν Peavy Mark III Series 400BH & θα εισαι πασας... :),δυσκολα θα βρεις καλυτερο ενισχυτη απο αυτον.
Δεν συμφωνώ φίλτατε.

Για μένα, για σένα (και για τον Yann που τον έφερε από Αμερική) όντως πρόκειται για έναν από τα καλύτερα κεφάλια. Εχουν αλλάξει όμως τα πράγματα στα σύγχρονα

γούστα............. :-\

Ασε που θες και τον Σουγκλάκο να στον κουβαλάει.....

Και δεν έχω μετανοιώσει καθόλου για τον Nemesis.

Εχουν αλλάξει όμως τα πράγματα στα σύγχροναγούστα..
and who gives a FF about syghrona gusta? ;D

I want my bass to sound like a bass...  ;D ;D

Nemesis & πρασινα αλογα...

αν δε βαλεις το..μωρακι αυτο (η καλυτερα ΔΥΟ απο αυτα τα μωρακια,το ενα σε μια 8Χ10 & το αλλο σε μια 2Χ15)

classic_400.jpg

ΜΠΑΣΟ δεν θα ακουσεις... ;D

KERMITT είπε:
o ηχος του deluxe ειναι λαλακια γιατι η προενισχυση του ειναι για τα μπαζα ειμαι σιγουρος οτι θα την εχει αλλαξει για να βγαζει τετοιο ηχο
Εμένα και του μεξικάνικου deluxe η προενίσχυση μια χαρά μου φάνηκε. Σούπερ ήχο βγάζει το άτιμο :)

Να ζητήσω συγγνώμη αλλά μιλούσα για το Am P-bass Dlx με τον διπλό   στον κώλο στην γέφυρα.

Μόνο λαλακία δεν μου ακούστηκε.

Ο Τζώνυς V. ;) έχει έναν Mark (IV νομίζω)  με 2X15 Scorpion.

Αλλά μετά δεν υπάρχει χώρος για τους ήχους των άλλων οργάνων.

Yeeeaaahhh  ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
JohnyOh είπε:
αυτο οφειλεται κατα 99,9% στο οτι...ξερει να παιζει.. δυστυχως το εχει αυτο το .....μειονεκτημα το οργανο..... πρεπει να ξερεις να παιζεις για να βγαλεις καλο ηχο... ;D

Superfunk είπε:
αυτο οφειλεται κατα 99,9% στο οτι...ξερει να παιζει.. δυστυχως το εχει αυτο το .....μειονεκτημα το οργανο..... πρεπει να ξερεις να παιζεις για να βγαλεις καλο ηχο... ;D
καλά δε συζητάμε γι αυτό ευνοείται ότι είναι ασύλληπτος μπασίστας, τόσο σε θέμα σύνθεσης όσο και εκτέλεσης, είναι ρομπότ ο άτιμος  :). Πάντως νομίζω ότι το punch που βγάζει οφείλεται και στο όργανο.. (αλλιώς θα ήταν και αυτός με κάνα τσέχικο  :) )

chris2401 είπε:

σκοπευω αμεσα να παρω το muff....αποτι εχω δει ομως παιζει κ με jazz bass σε καποια κομματια...!
Το χρηματικο ποσο που ανεφερες ειναι αρκετα μεγαλο, θελεις να ασχοληθεις επαγγελματικα?

Η προταση μου ειναι αρχισεις να κανεις βολτες σε ολα τα στουντιο και να δοκιμασεις οσους πιο πολλους ενισχυτες μπορεις.  Η λυση με τα πεταλια που ανεφερες ειναι πιο ευκολη και ειναι προτιμοτερο να φτιαξεις ενα καλο pedal rig πρωτα. Αλλωστε δεν πιστευω οτι θα εισαι διατεθειμενος να κουλαβας την κεφαλη και καμπινα σε οποιο live κανεις. Η αποψη μου ειναι να σιγουρεψεις τον ηχο σου μεχρι τα πεταλια.

υ.γ: Εχω ενα fender rhodes εδω και 8 χρονια αλλα απο τοτε που αγορασα το nord electro 73 το rhodes ειναι μονο για προβες και ηχογραφησεις, ειναι ρισκο να μετακινεις ακριβο και βαρυ εξοπλισμο

Νικος

JohnyOh είπε:
Πάντως νομίζω ότι το punch που βγάζει οφείλεται και στο όργανο.. (αλλιώς θα ήταν και αυτός με κάνα τσέχικο  :) )
Oh Johnny

Oh Johnny

(κομματάρα)

Ειναι και Παρασκευή απόγευμα....  ;D

Ο Φάμπρικας τα λέει καλά.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back