Συνηθως οι "μεγαλες κιθαρες" που ακους σε παραγωγες αυτου του τυπου εχουν να κανουν και με καποια ακομα πραγματακια εκτος του κομπρεσσαρισματος.
Πρωτα απο ολα πρεπει το μπασο & τα ντραμς να αφηνουν ΧΩΡΟ στις κιθαρες και να μη "παλευουν" μαζι τους.Οποτε ξεκινας με αυτη την ενορχηστρωτικη φιλοσοφια για αυτα τα δυο οργανα.
Δυστυχως "το απλο Power chord" τις περισσοτερες φορες δεν ειναι καθολου απλο αλλα πολλα layers & dubling του ιδιου πραγματος (σε συνδιασμο με direct & miking τεχνικες.
Σε μουσικες αυτου του τυπου λοιπον ειναι καλο να ντουμπλαρεις τις ρυθμικες κιθαρες και να τις "ανοιγεις" στο παναρισμα.
Ενα σφιχτο compression (4:1 εως και 8:1 η και παραπανω με γρηγορο attack(1-5ms),σχετικα μακρυ release (2,50-4 sec) για να παρεις sustain & thershold κοντα στα -10 db) θα δεσει τον ηχο,προσπαθησε να αποφυγεις το eq στη κονσολλα και να φτιαξεις τον ηχο σου στον ενισχυτη κατα τη διαρκεια της ηχοληψιας και οχι κατα τη διαρκεια του mix.
Αν κατι τετοιο δεν ειναι ευκολο και τελικα χρειαστει eq συνηθως ενα μπουσταρισμα στα 3-7khz δινει διαυγεια σε κιθαρες τετοιου ειδους (γενικα παντως καλυτερα να μη χρησιμοποιεις eq στις κιθαρες αλλα να τις εχεις flat)
Kατι που συχνα κανω σε κιθαρες τετοιου ειδους ειναι να βαζω και λιιιγο αναλογικο delay (100 ms) ετσι ωστε να "παχαινουν" & να παιρνουν λιγο "ζεστη".