Αυτό ειναι fuzz ή κανω λάθος?

pmelidis

Νέο μέλος
Πόντοι
16
αυτό είναι ενα τραγούδι των os mutantes και προσπαθώ να καταλάβω αυτόν τον ωραίο ήχο παως βγαίνει. μου φαίνεται οτι τον έχω ακούσει 100.000 φορές, αλλά με ιντριγκάρει όπως τον πλασάρουνε αυτοί οι μουρλοί.

είναι fuzz αυτό ή δεν είναι?

τι κιθάρα θα μπορούσε να είναι?

και επίσης, μπορώ να το νιώσω λίγο αυτό τον ήχο με το fuzz μου αν του δώσω πολλά πρίμα?? είναι ενα sola sound tone bender.

ο ήχος που αναφέρομαι ακούγεται πρώτη φορα στο 0.15.

http://www.youtube.com/watch?v=5UP6gfLGcgw&feature=related

χμμμ.... ::) ::) ::)

Υποθέτω πως είναι απλά ενα fuzz και τιποτε παραπάνω, αλλά ποτέ δε μπορείς να ξέρεις. Απ'ότι διάβασα στα sleevenotes του "everything is possible" οι mutantes περα απο tape loops, χρησιμοποιουσαν και αρκετά custom made pedals, σαν το,περίπου, reverse wah, που ακούγεται στο εξωπραγματικό "ave lucifer"! Όλεθρος!

χεχε σωστος!

το αβε λουσιφερ ειναι απο την μετα περιοδο τους που εγιναν πιο ροκερς.

τους προτιμαω στην φλωρικη πρωτη περιοδο παντως!

εγώ τους προτιμώ σε αυτή τη φάση, που ξεκοψαν λίγο απο τον Veloso και το tropicalia κινημα :)

matawan είπε:
εγώ τους προτιμώ σε αυτή τη φάση, που ξεκοψαν λίγο απο τον Veloso και το tropicalia κινημα :)
Αυτή η φράση τιμωρείται με θάνατο. :o :o :o :o :P

sorry guys, it's sad, but it's true. δηλώνω ένοχος, φέρτε την γκιλοτίνα και αποκεφαλίστε.

ps. ο Tom Ze δε μου είναι τόσο αντιπαθής,ωστόσο.

Ναι, τώρα κάτι έσωσες νομίζεις  :P

Πάντως για να είμαι ειλικρινής, λίγο "χοντροκομμένος" μου ακούγεται ο ήχος που λες ρε συ pmelidis.  :(

χεχε

εντάξει, δεν χρειάζεται να βαζεις :( αφου δεν σου άρεσε!

εμενα μου αρεσει γιατι ειναι τιγκα φτηνιάρικος.  ;) ;) ;)

θα παω να τον δοκιμασω σημερα, απλα έλεγα μπας και κανένας έπιανε κατι αλλο, πχ αν ειναι κανενας στανταρ ηχος ενισχυτη και εγω απλα κοιμαμαι.

δεν ξερω αν αξιζει η γκιλοτινα στον φιλο, αλλα τα πρωτα του βελόσο κόβουν αρκετους  κ****ς....

ωραίο τροπικάλια (τύπου) σιντι αλλα με σαμπλερς και τετοια ειναι το alegranza του el guincho, εχει και afrobeat στοιχεια μεσα. ομορφια ειναι.

αλλα οι πρωιμοι os mutantes ειναι πολύ αμαρτια!!! :) :) :) :)

pmelidis είπε:
ωραίο τροπικάλια (τύπου) σιντι αλλα με σαμπλερς και τετοια ειναι το alegranza του el guincho, εχει και afrobeat στοιχεια μεσα. ομορφια ειναι.
Ωπ, δεν το ξέρω αυτό!! Γιαααα να το ακούσουμε! BTW, παίζει σε τπτ metropolis το cd?

Eίναι σχεδόν σίγουρο ότι είναι fuzz, και μάλιστα της συνομοταξίας του Maestro που χρησιμοποίησε ο Keef στο Satisfaction. Ο ήχος αυτός θα διαβάσεις στο νετ να αναφέρεται ως "raspy", και είναι εφικτός από πολλά βιντατζιάρικα φαζ, ανάμεσα σε αυτά και εκείνο που αναφέρεις (αλήθεια, πού το βρήκες, πότε φτιάχτηκε και πόσο σου κόστισε;; ). Μπορείς να του δώσεις πολλά πρίμα αλλά θα πρέπει να μειώσεις την ένδειξη στο διακόπτη του fuzz.

Λέω "σχεδόν σίγουρο" γιατί το "τσιτσίρισμα" αυτό είναι χαρακτηριστικό ενός τρανσίστορ που... υποφέρει, και μπορεί να βγει από πολλές διαφορετικές διατάξεις.

μονο απο τον ιδιο και την εταιρια του

discoteca oceanica η κατι τετοιο. σουπερ ειναι για καλοκαιρι χειμωνιατικα.

σαν ενα ζεστο κυμα στην καρδια, τυπου.

bloody_sunday είπε:
Eίναι σχεδόν σίγουρο ότι είναι fuzz, και μάλιστα της συνομοταξίας του Maestro που χρησιμοποίησε ο Keef στο Satisfaction. Ο ήχος αυτός θα διαβάσεις στο νετ να αναφέρεται ως "raspy", και είναι εφικτός από πολλά βιντατζιάρικα φαζ, ανάμεσα σε αυτά και εκείνο που αναφέρεις (αλήθεια, πού το βρήκες, πότε φτιάχτηκε και πόσο σου κόστισε;; ). Μπορείς να του δώσεις πολλά πρίμα αλλά θα πρέπει να μειώσεις την ένδειξη στο διακόπτη του fuzz.
ήλπιζα σε απάντηση σου bloody_sunday, για να ειμαι ειλικρινής.  λοιπόν, σε αυτή τη σελίδα

http://filters.muziq.be/model/solasound/tonebender

είναι το mkIII από'τι βλέπω. αλλά το δικό μου έχει άλλο χρώμα. δεν το βρίσκω κάπου για να το λινκάρω!! θα το βγάλω καμιά φωτό αν είναι να μου το κοστολογήσεις.χεχε. το βρήκα στα γκαβά πριν από 4 χρονάκια στη βέροια σε ένα άκυρο μαγαζί. απο κει που είχα πάρει και ένα κεφάλι bassman 135 200 ευρώ. :)

ότι να ναι.

μενέλαε το myspace του elguincho ειναί το εξής:

www.myspace.com/elguincho

ακού και πές! ειναι λίγουλάααακι ηλεκτρονικο βέβαια, όχι και τόσο. αλλά είναι το προιον ενος sp404!! :P

Aν είναι αυτό...

solasound_tonebender-mk3-narrow_001.jpg

είναι καινούργιο, δυσεύρετο αλλά όχι ιδιαίτερα ακριβό. Αν είναι αυτό...

fuzz014002.jpg

έκανες την τύχη σου γιατί κοστίζει μια περιουσία και οι συλλέκτες το κυνηγάνε σαν τρελοί (μα στη ΒΕΡΟΙΑ;;;;  :o :o :o ;D  )

εεε. δεν ειναι κανενα απο τα δυο, γαμωτο. μακαρι να ηταν το δευτερο.

πρεπει να το βγαλω φωτο. ειναι γκρι. και γραφει σουπα τονμπεντερ παντως πανω.

πρεπει να το βγαλω φωτο επειγοντως.

με αρρωστησες μπλαντι, με αρρωστησες.

;D  :D

Ρώτα τον Γκούγκλη για Colorsound Supa Tonebender. Μην βάλεις καθόλου τις λέξεις mkII ή mkIII. Tα Supa ήταν διαφορετικά από τα MK αλλά επίσης σπάνια. Μερικά είχαν φτιαχτεί και για την Marshall (με διαφορές στον ήχο όμως), και αυτά αναλόγως της κατάστασης πιάνουν από 300$ και πάνω. Ίσως αυτό;

colorsound_supatonebender_002.jpg

bloody_sunday είπε:
;D  :D

Ρώτα τον Γκούγκλη για Colorsound Supa Tonebender. Μην βάλεις καθόλου τις λέξεις mkII ή mkIII. Tα Supa ήταν διαφορετικά από τα MK αλλά επίσης σπάνια. Μερικά είχαν φτιαχτεί και για την Marshall (με διαφορές στον ήχο όμως), και αυτά αναλόγως της κατάστασης πιάνουν από 300$ και πάνω. Ίσως αυτό;

colorsound_supatonebender_002.jpg
ΑΠό τις λίγες γνώσεις που έχω για τον 60'ς ήχο και συνεπώς για τον πρώιμο Mutantes ήχο, το fuzzάκι αυτό είναι Gibson Maestro με τίγκα ξερά πρίμα. Είναι ο ίδιος ήχος που οι περιβόητοι Music Machine ονόμασαν mosquito effect... Respect!

bloody_sunday είπε:
Eίναι σχεδόν σίγουρο ότι είναι fuzz, και μάλιστα της συνομοταξίας του Maestro που χρησιμοποίησε ο Keef στο Satisfaction.
χμμμμμ

μου φαίνεται ότι μπέρδεψες αυτόν: en.wikipedia.org/wiki/Keith_Richards

με αυτό: en.wikipedia.org/wiki/Kief

:D :D :D

ξέρεις την ιστορία με το βαπόρι απ'τη περσία? (πάλι ρίμες κάνω ο άτιμος)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back