Autotune φωνητικών και άλλα...

rockdrum

Drum Tech
Πόντοι
2,216
Γεια σας απανταχού noizάδες. Έχω μερικές απορίες σχετικά με τα μηχανάκια που χρησιμοποιούν οι "αξιόλογοι" τραγουδοποιοί για να διορθώσουν τα φάλτσα τους και τα χάλια τους κ.λ.π. κ.λ.π.

Πιο συγκεκριμένα, θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάτι σχετικό σε πετάλι, rack κ.ο.κ., όχι όμως σε πρόγραμμα cpu επεξεργασίας όπως το antara.

Κάτι σε plug and play ας πούμε με real time διορθώσεις ή παραγωγή δεύτερων και λοιπών φωνητικών με την επιλογή από διακόπτη κ.λ.π.

Δηλαδή πως χρησιμοποιείται ένα πετάλι εφέ κιθάρας ας πούμε; Κάτι τέτοιο.

Συγχωρέστε την ασχετοσύνη μου, που δεν ξέρω καν, πως ονομάζονται επισήμως. Επίσης ένα μικρό search στο site μας δεν ικανοποίησε το ερώτημά μου.

Θανκζ, προκαταβολικώς......

Ρε παιδιά, επειδή μ ενδιαφέρει κι εμένα το ζήτημα, και για να μην ανοίγω διαφορετικό παρόμοιο θέμα, εγώ παίζω κιθάρα σ ένα γκρουπάκι και κάνω και δεύτερα φωνητικά. Υπάρχει κανα πεταλάκι ή καμιά πατέντα, να βγάζει δεύτερα φωνητικά στα δικά μου φωνητικά (πχ τρίτες, πέμπτες κλπ κλπ);

Μερσίδις

Τα μηχανήματα για τα οποιά μιλάτε λέγονται harmonizers και βρίθει ο τόπος.

Digitech, TC Electronics, Eventide, Alesis και πολλές άλλες εταιρίες βγάζουν σε rack.

Ειναι τοσο "φτηνη" πλεον η πατεντα του harmonizer ( αν και ορισμενα ειναι καθαρα pitching effects ), που ακομα και η behringer το "βαζει" στις κονσολες της στα FX της.

Επειδη υπαρχει παρανοηση. Το μηχανημα της Antares ειναι εκπληκτικο, ομως σε περιπτωσεις μεγαλης φαλτσαδουρας ( δηλαδη μιλαμε για 1 και πλεον τονο ), δεν μπορει να κανει τιποτα.

Ειναι τοσο "φτηνη" πλεον η πατεντα του harmonizer ( αν και ορισμενα ειναι καθαρα pitching effects )' date=' που ακομα και η behringer το "βαζει" στις κονσολες της στα FX της. Επειδη υπαρχει παρανοηση. Το μηχανημα της Antares ειναι εκπληκτικο, ομως σε περιπτωσεις μεγαλης φαλτσαδουρας ( δηλαδη μιλαμε για 1 και πλεον τονο ), δεν μπορει να κανει τιποτα.[/quote']

Αγαπητε freemind οσο αφορα το "φτηνη πλεον η πατεντα του harmonizer''

δεν ειναι καθολου φτηνη οικονομικα,αλλα ουτε και ακουστηκα.pitching effects,εχει αλλα πιστευω τα εχει για συγκεκριμενο σκοπο.Σαν harmonizer

ξεχωριζει και απο τα προγενεστερα της digitech(καμια μα καμια σχεση).

Tωρα για τα FX της behringer, ασε καλυτερα ας μη μιλησω. :lol:

Εαν δουλεψεις και πειραματιστεις πανω στο voiceworks φερνει πραγματικα

πολυ ρεαλιστικο αποτελεσμα.

Αληθεια το''tune'' της waves εχει pitch correction οπως το ''auto tune'' μεσω midi schannel;

Με ενδιαφερει αν γνωριζει κανεις.

Kanis ena midi kanali me tin sosti melodia kai to out to stelnis sto tune pou idi exis aniksi. (sa na ine vsti diladi).

όχι το antares; Σε ρωτώ γιατί σκεφτόμουν να πάρω 1 τέτοιο
το antares είναι χειρότερο και απο το melodyne και απο το αντίστοιχο της yamaha. αλλά το tune της waves το έχει όλα για την πλάκα.

Φιλε taskor, προφανως αναφερομαι στην πατεντα του harmonizer και οχι στην ποιοτητα της μιας ή της αλλης εταιριας.

Επισης, συγνωμη που θα φανω αγενης, αλλα αμφισβητω εαν εχεις δουλεψει ποτε σε live κονσολα της Behringer με τα build in effects της ( γιατι ως γνωστον οι μεταγεγενεστερες της eurorack δεν εχουν εξοδο για εξωτερικη μοναδα effect ), ωστε να μπορεις να κρινεις εαν σε κατασταση live ανταποκρινεται το effect με σωστο pitching και στο σωστο timing.

Το latency του effect ειναι μηδενικο και το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο για real time pitching σε φωνη.

Και προς Θεου, μιλαμε παντα για hardware effects, γιατι βλεπω πιο πανω πως συγκρινονται και software pitching effects!

Ρε παιδιά' date=' επειδή μ ενδιαφέρει κι εμένα το ζήτημα, και για να μην ανοίγω διαφορετικό παρόμοιο θέμα, εγώ παίζω κιθάρα σ ένα γκρουπάκι και κάνω και δεύτερα φωνητικά. Υπάρχει κανα πεταλάκι ή καμιά πατέντα, να βγάζει δεύτερα φωνητικά στα δικά μου φωνητικά (πχ τρίτες, πέμπτες κλπ κλπ);Μερσίδις[/quote']

Κι εγώ εκεί το πάω το ερώτημα τελικά, αλλά σίγουρα οι γνώμες σε ένα θέμα που δεν γνωρίζω καθόλου είναι πάντα χρήσιμες.

Τελικά υπάρχει κάτι σαν αυτό που ανέφερες;

Θα δούμε στη συνέχεια.....

Εγω εχω για κιθαρα το Super Shifter τησ ΒΟSS, για δισολιες πεμπτες τριτεσ εβδομες κτλ κτλ.

Κανα δυο φορες για το χαβαλε, αντι για κιθαρα στο ινπουτ εβαλα μικροφωνο, κ εβγαζε τις διφωνιες κανονικα! τωρα ποιοτητα κ ετσι δεν θυμαμαι καθολου! Θα σας γελασω κ δεν το θελω..

Φιλε taskor' date=' προφανως αναφερομαι στην πατεντα του harmonizer και οχι στην ποιοτητα της μιας ή της αλλης εταιριας.Επισης, συγνωμη που θα φανω αγενης, αλλα αμφισβητω εαν εχεις δουλεψει ποτε σε live κονσολα της Behringer με τα build in effects της ( γιατι ως γνωστον οι μεταγεγενεστερες της eurorack δεν εχουν εξοδο για εξωτερικη μοναδα effect ), ωστε να μπορεις να κρινεις εαν σε κατασταση live ανταποκρινεται το effect με σωστο pitching και στο σωστο timing.

Το latency του effect ειναι μηδενικο και το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο για real time pitching σε φωνη.

Και προς Θεου, μιλαμε παντα για hardware effects, γιατι βλεπω πιο πανω πως συγκρινονται και software pitching effects![/quote']

ok!Κατ'αρχην δεν τιθεται θεμα παρεξηγησης και προσβολης.Μια παρεα ειμαστε και μεταξυ μας τα λεμε.Με beringer η αληθεια ειναι οτι περα απο eurorack(τα μικρα τα μοντελα π.χ 1832)και λιγακι απο SL3242 fx-pro δεν εχω δουλεψει(ερασιτεχνης ειμαι).Τωρα οσον αφορα την αναφορα μου για hardware,εγινε επειδη

μιλησαν για digitech κ.τ.λ γι'αυτο. :)

Trending...

Νέα θέματα

Back