ASIO 4 ALL - δεν ακούω τι παίζω

powercaster

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπερα , θελω να ρωτησω το εξης.

Εχω μια Sound Blaster Live  , και έβαλα τους drivers (ASIO 4 ALL) .

Ανοιξα το Cubase που λετε , ηχογραφει κανονικοτατα  ( κιθάρα )  αλλα δεν μπορω να ακουσω τιποτα απο αυτα που γραφω .

Πειτε μου καμια γνώμη , τι μπορει να φταιει , εχω 3 μερες που το ψάχνω και μου εχει σπάσει τα νευρα.

Παρεπιπτοντως , μέσα στο Cubase , και το latency ειναι αψογο , και η ηχογραφηση κοντα στα 0db

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
πάτα 1 κουμπάκι σαν ηχείο που βρίσκεται δίπλα στα record solo mute κτλ κουμπιά στο κάθε οντιο κανάλι

Το πατησα το monitor , και τερμα κατω δεξια στο (audio activity Output channel 1 ) τα δειχνει κανονικα.  Αλλα το προβλημα ειναι πως αμα πατησω το play να πεξει δεν ακουγετε τιποτα απο τα ηχεια .   

ναι τα ξαναπατάς για να το απενεργοποιήσεις.

Γενικά το κουμπί αυτό το πατάς μόνο όταν ηχογραφείς στο κανάλι, ώστε να ακούς τι γράφεις. Μετά στην απλή αναπαραγωγή το απενεργοποιείς.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μπα , δεν κανει τιποτα.  ???

Μηπως κανω καμια πατατα , με τους ( ASIO 4 ALL ) ?

Δοκιμασα , π.χ  να το κανω export το αρχειο σε mp3 παραδειγμα  , και μετα ακουγετε αψογα.

Αλλα κολαω στο οτι δεν ακουγετε αν πατησω το play για να το ακουσω.

sorry αν πριζω  , αλλα ... 

Ναι αυτό λέω. Πατάς το κουμπί με το ηχείο ---->ηχογραφείς, ενώ ταυτόχρονα ακούς τι είναι αυτό που παίζεις---->τελειώνεις το γράψιμο---->ξαναπατάς το ηχειάκι για να το απενεργοποιήσεις---->πατάς play και ακούς τι έγραψες.

Δες και τα Outputs στο Devices-->VST Connections.. Το bus με τα main outs που έχει ή έχεις φτιάξει, θα πρέπει να το επιλέξεις και εκεί που λέει οut, στον inspector του audio καναλιού που θες να ακούσεις.

Μήπως είναι τσεκαρισμένη η επιλογή direct monitoring στα settings του asio στο cubase?Στις m-audio αν είναι τσεκαρισμένο δεν μπορείς να ηχογραφήσεις ή να ακούσες, δεν θυμάμαι ακριβώς.

boukaw7 είπε:
Ναι αυτό λέω. Πατάς το κουμπί με το ηχείο ---->ηχογραφείς, ενώ ταυτόχρονα ακούς τι είναι αυτό που παίζεις---->τελειώνεις το γράψιμο---->ξαναπατάς το ηχειάκι για να το απενεργοποιήσεις---->πατάς play και ακούς τι έγραψες.

OK  μισο λεπτο . 

Παταω το κουμπι με το ηχειο  =>    οκ 

Ηχογραφω                          =>  οκ

Απο τα ηχεια δεν ακουγετε αυτο που πεζω ,  αλλα ανεβαινουν οι ενδιξεις. (φαινετε το σημα )

sorry , εγω εκανα λαθος που στο ειπα πιο πριν

trigga είπε:
Μήπως είναι τσεκαρισμένη η επιλογή direct monitoring στα settings του asio στο cubase?Στις m-audio αν είναι τσεκαρισμένο δεν μπορείς να ηχογραφήσεις ή να ακούσες, δεν θυμάμαι ακριβώς.

Οχι φιλε trigga , την εχει αχνη , την επιλογη , σαν να μην μπορεις να την επιλεξεις.

κοίτα μέσα στο asio4all ρυθμίσεις.Εν ανάγκη εγκατέστησε και κάποιο άλλο πρόγραμμα να δεί τι γίνεται εκεί.FLSTUDIO π.χ.Το να φαίνονται όλα οκ αλλά να μην υπάρχει ήχος σαν να έχεις απλά κλειστά τα ηχεία είναι λίγο κουλό.Έπρεπε να κάνει τπτ περίεργο ρε μαν, αυτό δεν είναι λογικό τώρα.

δλδ πατάς το ηχείο, το οπλίζεις για να γράψει (πατάς το record) μετά πατάς το play και εκείνη την ώρα δεν ακούς τπτ από αυτό που γράφεις. Αν όντως συμβαίνει αυτό, τότε δες αυτό που σου λέει ο mpal, με τα vst connections

Λοιπόν δημιούργησε 1 καινούριο mono audio channel και οταν εμφανιστεί όλο αυτό το πράμα πάτα μόνο το ηχειάκι και ξεκίνα να παίζεις. Αν παίζεις και δεν ακούς τίποτα πες το μας καθώς θα είναι ή θέμα μη σωστής ρύθμισης του asio4all ή αυτο με τα vst connections. Φαντάζομαι ότι κατάλαβες πιο κουμπί είναι αυτό που σου λέω έτσι

ok -

εκανα ενα καινουργιο  mono audio channel , και πατησα το ηχειακι .

Ξεκινησα να πεζω αλλα δεν ακουγετε τιποτα

Ok την εικόνα αυτή ας την έχουμε σαν αναφορά.

Έλεγξε στα αριστερά που γράφει in out τι σου λέει. Λογικά θα πρέπει να γράφει asio4all και κάτι άλλα

α κάτι που μου ήρθε, όταν θες να ηχογραφήσεις πατάς το κόκκινο κουμπάκι και μετά το record. Αν έχεις βάλλει στον μετρονόμο το precount θα κάνει 2-3 χτυπήματα και μετά θα αρχίσει να γράφει κανονικά. Μην πατήσεις και record και play (αν και μου φαίνεται ότι αυτό κάνεις αλλά τες πα απλά το αναφέρω)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back