Γειά σου κι από εμένα.
Λοιπόν, η δική μου άποψη:
Για τα τύμπανα που επέλεξες δεν συμφωνώ. Δεν ικανοποιούν ούτε αρχάριο. Θα αρχίσεις σιγά σιγά να ζητάς άλλα πιατίνια, άλλα δέρματα, δε θα σου κουρδίζεται, μάλλον θα αντιμετωπίσεις και πρόβλημα στο harware. Γενικά δε μαζεύεται με τίποτα.
Κοίταξε και για αυτή τη λύση:
http://www.thomann.de/gr/stagg_tds8r_uebungs_set.htm
Ένα τέτοιo σετ practice, θα σου φανεί χρησιμότερο στην αρχή. Στοιχίζει λιγότερο από ένα κανονικό, δεν θέλει ηχομόνωση, είναι πτυσόμενο, ελαφρύ και μπορείς πολύ άνετα να μάθεις κάνοντας πολλά λάθη ή ατέλειωτες επαναλήψεις ασκήσεων χωρίς να ενοχλείς.
Το βασικότερο όμως είναι ότι: Τα drums που επέλεξες, δε πρόκειται ποτέ να τα πουλήσεις αν τα βαρεθείς ή θέλεις να αναβαθμίσεις κάτι. Αν δεν είναι κατεστραμμένα μέχρι τότε. Το practice, ακόμα κι αν πάρεις αυτά
http://www.thomann.de/gr/kirchhoff_artist_7000_20_shellwalnuss.htm θα δεις ότι ακόμα θα σου είναι χρήσιμο.
Επίσης αν έχεις σκοπό να μάθεις κάτι και να αρχίζεις να συμμετέχεις σε live ή studio κ.λ.π., εκεί θα βρείς τύμπανα, τουλάχιστον καλλύτερα από τα millenium, ότι και να είναι. Οπότε μη σε προβληματίζει το να έχεις απλά ένα set για να το έχεις.
Σιγά σιγά προχωρώντας ψάχνεσαι για το αν θα χρειαστείς set και τι. Βλέπεις τις απαιτήσεις σου και το κυριότερο αν σου κάνει η όλη φάση. Έτσι δεν πετάς λεφτά...
Όσο για practice pads θεωρώ ότι τα πλησιέστερα σε αίσθηση, είναι τα HQ της evans. Κοιταξέτα στο site.... Από θέμα τιμής ενοώ, αλλιώς από αίσθηση εγγυούμαι...
Για τα μαθήματα από το internet, άποψή μου είναι πως έχει πολύ υλικό. Εντάξει. Αλλά ξέρεις πως τα πάντα πληρώνονται. Τα site είναι πολλά αλλά πολλές φορές σε αφήνουν στα κρύα του λουτρού. Φυσικά για να ψαρώσεις και να κάνεις εγγραφή ή συνδρομή ή να αγοράσεις DVD.
Δυστυχώς πολλά έχουν λάθη, και άλλα δεν αρχίζουν σωστά. Επίσης η βιασύνη μας κάνει να "πηδάμε" κεφάλαια και να χάνουμε επεισόδια...
Ο δάσκαλος θα σε βάλει στη σωστή σειρά, όποιος και να είναι.
Πάντως αν αρχίσεις να ψάχνεσαι, μη κοιτάξεις στο youtube τα expert village. Τα περισσότερα video είναι μούφα.
Κοίταξε καλλύτερα μουσικούς όπως Lang Mayer Gadd Weckl Portnoy Royster Rich Chapin Famularo, για αρχή αλλά μην ξεπερνάς στα video και τις ομιλίες τους. Θα βρείς πολλά πράγματα για τη φιλοσοφία του οργάνου και του μουσικού.
Όσον αφορά κούρδισμα, πολλά ωραία video (έχω δοκιμάσει στη πράξη όλα όσα έχει προτείνει και μου έκαναν όλα), κοίτα τον Bob Gatzen, άκου και τη φιλοσοφία του.
Φυσικά δεν αποκλείω ότι μπορείς να δεις πολύ περισσότερα όταν ψάξεις, αλλά τα θεωρώ καλά για αρχή.
Καλή συνέχεια.
Rockdrum