Παιδιά δεν θα συμφωνήσω μαζί σας σχεδόν σε τίποτα. Καταρχάς τι σημαίνει drum machine? Φτιάχνεις τα drums σε midi και χρησιμοποιείς ενα πρόγραμμα για να σου βάλει ήχο και άλλους παράγοντες ή χρησιμοποιείς πιο ετοιματζίδικα πράγματα με default λουπες και παιξίματα. Αυτοί οι δύο δρόμοι υπάρχουν όσον αφορά τα drums στα pc.
Για Το bfd... έχει τον καλύτερο ήχο από όλα,πολύ απλά γιατί έχει άπειρα expansions και οι ήχοι του δεν είναι 4 layered όπως προανέφερε ένας φίλος αλλά πολλά παραπaνω samples για το κάθε όργανο. Ενα snare σε κάποιο expansion εχει γύρω στα 40 samples. Κατανοούμε ότι έχει γίνει τρελή δουλειά και δεν συγκρίνετε με το groove agent 2 σε ήχο. Επίσης είναι το μόνο πρόγραμμα που έλαβε στα υπόψην του τους πραγματικούς παράγοντες χώρου (over μικρόφωνα, μικρόφωνα χώρου και μικρόφωνα τοίχων, αποστάσεις, εντάσεις των μικροφώνων χώρου και πολλά άλλα όπως το humanize που δεν υπάρχουν αλλού παρά μόνο στην πραγματικότητα). Tο bfd έχει απίστευτα grooves, ίσως τα ενσωματωμένα να μην σας καλύπτουν αλλά για δοκιμάστε να βρείτε τα άπειρα free grooves που υπάρχουν στο ιντερνετ και πείτε μια γνώμη. Μιλάμε για τέλειες δυναμικές και ένα πολύ εύκολο ετοιματζίδικο προσωπείο του bfd που λύνει χέρια. Επίσης να τονίσω ότι σε μένα δεν έτυχε το ίδιο από άποψη βαρύτητας του προγράμματος. Το πρόγραμμα φυσάει κανονικότατα και έχω ταυτόχρονα και 2 real time guitar rig / amplitube και μαζί με όλα και εφέ μίξης σε κανάλια (equalizers waves) και στο τελικό output ετσι για να ακούω τον ήχο βάζω mastering effe.. κανένα πρόβλημα, ούτε μασάει το μηχάνημα ούτε τίποτα. Τι μηχάνημα εχω; P4 στα 2000mh με 1gb ram και 160gb σκληρό δίσκο (2 δίσκους ουσιαστικά). Την ίδια στιγμή που δουλεύω κατεβάζω από το ίντερνετ με βαριά προγράμματα και ακούω και μουσική ώστε να συγκρίνω τον ήχο. (δεν ξέρω τι σκατά τρώει το μηχανημά μου αλλά ακομα και αναβάθμιση που σκέφτομαι να κάνω φοβάμαι μην μου βγει πατάτα..). Να ξέρετε πολύ σημαντικό ρόλο παίζει να μην σου κάνουν conflict αυτά που έχεις στον υπολογιστή σου από τομεά hardware.
Για το groove agent 2...πολύ ωραίο πρόγραμμα, πολύ έυκολο στην χρήση και σου δίνει πολύ καλό ήχο κατευθείαν. Λίγοι ήχοι αξίζουν από όλα του τα settings αλλά είναι καλοί γενικώς. Δεν έχει να πειράξεις πολλά πράματα, ούτε να δώσεις πολυεπίπεδα samples σε κάποιο κανάλι του. Είναι ενα πολύ απλό πρόγραμμα, ότι πρέπει για κάποιον που θέλει αποτέλεσμα άμεσα αλλά όχι το τέλειο..
Αυτά ,καθαρά προσωπικές μου γνώμες αυτές ,μην με παρεξηγήσετε.
επίσης ανυπομονώ να μελετήσω το dfh superior vintage drums να δω τι λέει που είναι 9dvd αν και αμφιβάλλω να βρω πιο πραγματικό από το bfd.
Το μόνο ελάτωμα ίσως του Bfd είναι το ότι μπορεί να μην σας αρέσουν ιδιαίτερα τα set που έχει και να καταφύγετε στα expansions. Πάντως τα Pearl...σπέρνουν.
Φιλιά
:wink: