Ανεπιθυμητοι ηχοι σε ηχογραφηση

TheiosG

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Hey guys!

Έχω το εξής πρόβλημα: Βάζω να ηχογραφήσω κιθάρα πχ στο cubase, και εκτός από το σήμα της κιθάρας, δέχεται και τον μετρονόμο ή και άλλα όργανα που έχουν ηχογραφηθεί νωρίτερα. Η κιθάρα δεν φταίει σίγουρα γιατί το δοκίμασα και με κλειστό το volume της, όπως επίσης δοκίμασα και διαφορετικά καλώδια. Είδα κάποια σχετικά θέματα και κατέληξα στο συμπέρασμα πως ευθύνεται η γείωση του σπιτιού. Παρακάτω ανέβασα ένα sample για να καταλάβετε ακριβώς τι εννοώ. Αν δεν είναι η γείωση τι άλλο μπορεί να φταίει; (Γράφω με εξομοίωση ενισχυτών και η κάρτα μου είναι m-audio fast track (η πρώτη))

Όποιος γνωρίζει σχετικά ας απαντήσει

click.wav

Attachments

Το πρόβλημά σου φίλε μου δεν έχει σχέση με τη γείωση. Κάτι συμβαίνει με το μόνιτορινγκ της κάρτας σου.

Προφανώς άλλα ''παιδιά'' πιο γνώστες θα σου πουν τι μπορεί να φταίει

Κάποιο μικρόφωνο έχεις ανοιχτό. Πιθανολογώ αυτό της Webcam.

RayDTutto είπε:
Κάποιο μικρόφωνο έχεις ανοιχτό. Πιθανολογώ αυτό της Webcam.
Δεν έχω webcam :/ τα κοίταξα, όλα είναι οκ και παρ'όλα αυτά βγάζει θόρυβο..

Ούτε εγώ είμαι ειδικός αλλά κοίτα λίγο τις ρυθμίσεις audio του μικροφώνου στο cubase. Μήπως ηχογραφεί με το μικρόφωνο του υπολογιστή;

Επίσης πολλές φορές όταν γράφεις με ακουστικά στο τέρμα ακούγεται ο μετρονόμος καθώς και τα προηγούμενα όργανα που έχεις περάσει.

Για ποιό μικρόφωνο και ποιά ακουστικά λέτε ρε παίδες ,ο άνθρωπας γράφει ηλεκτρική μπουθάρα και το σύστημα του περνάει μέσα στην εγγραφή και άλλα τρακ-μετρονόμο κλπ

Ούτε καν με μικρόφωνο σε ενισχυτή δεν γράφει, αλλά μέσο προγράμματος.

Οκ σορυ κιόλα δηλαδή. Απλά αυτό που άκουσα στο δείγμα είναι παρόμοιο με αυτό που ακούω όταν ξεχνάω το μικρόφωνο εγγραφής του υπολογιστή σε λειτουργία. 

samy paraga είπε:
Για ποιό μικρόφωνο και ποιά ακουστικά λέτε ρε παίδες ,ο άνθρωπας γράφει ηλεκτρική μπουθάρα και το σύστημα του περνάει μέσα στην εγγραφή και άλλα τρακ-μετρονόμο κλπ

Ούτε καν με μικρόφωνο σε ενισχυτή δεν γράφει, αλλά μέσο προγράμματος.
Ακριβώς αυτό.. :(

TheiosG είπε:
Δεν έχω webcam :/ τα κοίταξα, όλα είναι οκ και παρ'όλα αυτά βγάζει θόρυβο..
Δεν έχεις κανένα μικρόφωνο; Ούτε headset;

Γιατί εγώ ακούω όχι μόνο τον μετρονόμο (και μάλιστα με delay) αλλά και ένα χτυπηματάκι.

Δεν βοηθάει βέβαια η συγχορδία μέσα στη μέση την ώρα που προσπαθείς να ακούσεις...

Πόσα κανάλια έχει το κομμάτι?

Κάνε solo αυτό που θέλεις, πήγαινε audio mixdown και δες τι ακούγεται.

Ο υπολογιστης εκτος απτο σημα της κιθαρας σου εχει ρυθμιστει να γραφει και αυτο που βγαινει απτα ηχεια σου για καποιο λογο. Χωρις να γνωριζω κιολας εγω θα κοιτουσα καπου στις ρυθμισεις της καρτας και του DAW σου για το αν ειναι ρυθμισμενο το σωστο input.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back