Αντικατάσταση μεγαφώνου σε καμπίνα 2χ12

Maple

Νέο μέλος
Πόντοι
8
Καλησπέρα στην Ομάδα.

'Εχω μια καμπίνα RIVERA 212 Ported Vertical για κιθάρα η οποία φοράει 2 Celestion ηχεία - τα ιδια με αυτά του εργοστασίου.
Τις προάλλες το ένα απο αυτά κάηκε.

Μπορεί κάποιος να προτείνει επιλογές απο ηχεία καθώτι δεν είμαι καθόλου σχετικός με το θέμα?

Το budget ειναι περίπου στα 100-120 ευρώ.

Καλησπέρα, ξέρεις τί μεγάφωνα έχει μέσα η καμπίνα, γιατί βλέπω ότι έχει βγει με διάφορα μέσα ή μπορεί και να έχουν αλλαχτεί. Επίσης για ποιούς ενισχυτές προορίζεται και πόσο πιθανόν είναι να παίξουν αυτοί οι ενισχυτές τελικιασμένοι;

δυστηχως περιμένω απο τον μαστορα φωτογραφίες των κώνων απο πίσω για να ειμαι σιγουρος.

Νομίζω ειναι ενα μοντέλο celestion που δε βγαίνει πλεον - το rating των μεγαφώνων ειναι στα 70 watt το ένα.

Το ένα celestion κάηκε στα 90-100 βαττ τρατζιστορ αλλα με πολλά γκάζια. Υποψιάζομαι οτι η καμπίνα ηταν ταλαιπωρημένη απτον προηγούμενο κάτοχο καθώς το σύνολο σε βαττ και των 2 ηχείων υπερβαίνει τα βατ του ενισχυτή.

Ο ενισχυτης ειναι ενας quilter tone block 202 που πάντα παίζει με το gain στο 12' oclock.

Το νέο μεγάφωνο που θα βάλεις στην καμπίνα πρέπει να είναι στα ίδια ohm με το άλλο, και καλό είναι να έχουν παρόμοιο sensitivity, διαφορετικά το ένα θα ακούγεται αισθητά πιο δυνατά απ' το άλλο

Όταν πάρεις τις φωτογραφίες με τα μεγάφωνα που έχει η καμπίνα, θα πάρεις πιο εμπεριστατωμένες απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back