Αντικατάσταση Floyd Rose με σταθερό bridge σε Jackson PS4

katsarida vromeri

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Γειά σας παίδες

Έχω μια Jackson PS4 και θέλω να απαλλαγώ μια και καλή απο το floating Floyd Rose που φοράει. Μπορώ με το υπάρχων routing να το αντικαταστήσω με σταθερό bridge ή με μια bridge τύπου strat και αν ναί έχετε να προτείνεται κάποιο σύστημα και που θα το βρώ στην Αθήνα;

Ευχαριστώ

Γνωμη μου........ Αν δεν σου αρεσει το floyd rose οπως καταλαβα, σημαινει μαλλον οτι δεν σου κανει η κιθαρα που εχεις.....οποτε ή την πουλας ή ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙΣ!!!! τι δεν σου αρεσει στο floyd rose??? η κιθαρα θα αλλαξει εντελως εμφανιση και ΗΧΟ......και σιγουρα χρηματα αν καποτε αποφασισεις να την δωσεις...

Ή βάζεις το tremol-no για να το κλειδώσεις, ή κάνεις καμιά από τις γνωστές πατέντες για να το κλειδώσεις (μπλοκάρεις) ή πουλάς την κιθάρα και παίρνεις άλλη χωρίς FR. Να το μετατρέψεις σε σταθερη γέφυρα γίνεται, αλλά είναι αρκετά μεγάλη δουλειά που και να πετύχει... δεν θα πετύχει! Θα φαίνεται ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το σημειο που αντικαταστάθηκε το κενό με ξύλο, μια και το βάψιμο ποτέ δεν πετυχαίνει ακριβώς και δεν θα το πρότεινα με τίποτα - άσε που φυσικά είναι πανάκριβη μετατροπή (απ'όσο γνωρίζω). Kate me δεν αξίζει.

Αν δεν θες να τα σκάσεις για το tremol-no google για tremolo/floyd rose block και θα σου βγάλει 600 τρόπους να το κάνεις μόνος σου. Ξύλα, βίδες, 9βολτες, όλα παίζουν!  :)

My cents στον από πάνω εδώ. Ή τremol-no, ή πούλημα και αγορά καινούριας με σταθερή γέφυρα, ή την κρατάς και παίρνεις μια καινούρια με σταθερή γέφυρα.

Το κόστος μιας σωστής μετατροπής θα είναι μεγαλύτερο από την συγκεκριμένη κιθάρα. Άρα πας για 2η

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Ίσως να έχετε δίκιο. Απλά ήταν η πρώτη μου κυρία και εκτός οτι είναι γενικά καταπονημένη (θα έλεγα) κιθάρα θα προτιμούσα να μην την σκοτώσω αλλά να της κάνω καμιά μόντα, ξεκινώντας απο την γέφυρα. Για το τι δεν μ'αρέσει στο floyd.. περί ορέξεως που λένε.

Κλείδωσέ το με κάποιο block κοντραπλακέ στο cavity από την πίσω πλευρά και και είσαι εντάξει. Όπως είπαν, ψάξε το και θα βρεις σίγουρα μια λύση κατάλληλη. Για να έχεις και το floyd με τις χρήσιμες ρυθμίσεις του(σε intonation, action, fine tuning) αλλά και έξτρα σταθερότητα κι ευκολία σε κούρδισμα κλπ(αν είναι αυτό που αναζητας).

Επειδή με ψιλοαπασχολεί και μένα το θέμα με μια ίδια ακριβώς κιθάρα ,αυτό το tremol-no στη ουσία μπαίνει κάτω απο τη γέφυρα και δεν την αφήνει να πέσει τέρμα κάτω;Δηλαδή σφίγγεις αρκετά τα ελατήρια να έχουν καλή κόντρα και το floyd το αφήνεις στο ύψος που είχες ωστε να μη χάνεις σε action;

καλησπέρα...

έχω και εγώ μία παρόμοια τζάκσον

1.αν αλλάξεις τη γέφυρα η αλλαγή θα έίναι εξαιρετικά ορατή...το οποίο αν δεν ενοχλεί εσένα θα σε δυσκολέψει πολύ όταν αποφασίσεις να την πουλήσεις...

2.δεν έχω ιδέα πόσο μπορεί να κοστίσει μία τέτοια εργασία αλλά μήπως το κόστος της φτάσει τελικά κοντά στην αξία μίας ίδιας μεταχειρισμένης κιθάρας....?

pan12 είπε:
1.αν αλλάξεις τη γέφυρα η αλλαγή θα έίναι εξαιρετικά ορατή θα σε δυσκολέψει πολύ να την πουλήσεις...

2.μήπως το κόστος της φτάσει τελικά κοντά στην αξία μίας ίδιας μεταχειρισμένης κιθάρας....?
1.Μπα.. όπως είπα δεν με νοιάζει να την πουλήσω

2.Καλά αν πάει τόσο πολύ άκυρο το project

Πριν αποφασίσεις να κάνεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, δες αυτό εδώ το ... φωτορομάντζο:

http://www.projectguitar.com/tut/tht1.htm
..η hard tail κάνει τους άντρες. Πολύ στόκος αδερφέ μου, στράφι το κιθαρόνι και θα ξεκολήσει η γέφυρα να σου τσαλακώσει την μόστρα να ουμ

katsarida vromeri είπε:
1.Μπα.. όπως είπα δεν με νοιάζει να την πουλήσω

2.Καλά αν πάει τόσο πολύ άκυρο το project

..η hard tail κάνει τους άντρες. Πολύ στόκος αδερφέ μου, στράφι το κιθαρόνι και θα ξεκολήσει η γέφυρα να σου τσαλακώσει την μόστρα να ουμ
Εάν δεν το έχεις ξανακάνει, κατά 99,9% θα καταστρέψεις τη κιθάρα...αλλά θα σου μείνουν τα μηχανήματα (τριβεία, dremel κλπ) και οι μπογιές για το επόμενο project. Βεβαίως θα έχεις και λίγη περισσότερη εμπειρία για να καταστρέψεις και τη δεύτερη. Από τη τρίτη και μετά αρχίζεις και μαθαίνεις. Το έχω περάσει και εγώ αυτό το στάδιο, οπότε σου μιλάω εκ πείρας.

Aυτή εδώ, είχε τρέμολο.

dscn2042a.jpeg

Μου έβγαλε τη ψυχή στο στοκάρισμα, τρίψιμο. Στο τέλος βέβαια όλα καλά

dscna.jpeg

Υ.Γ Πολύ βρώμα και σκόνη

Μarathon χαρά στο κουράγιο σου, αλλά το αποτέλεσμα μάλλον σε δικαίωσε. Απο ήχο τουλάχιστον παρατήρησες διαφορά (στο sustain πχ.);

Και αυτή είχε τρέμολο:

before.jpg

Το οποίο βγήκε, κλείστηκαν οι τρύπες και τέλος.

Ο στόκος δεν επειρεάζει τον ήχο σου και επίσης τίποτα δεν πρόκειτε να ξεκολλήσει για να σου "τσαλακώσει τη μόστρα" όπως λες. ;D

Ίσα ίσα, θα έχεις και περισσότερο sustain με λιγότερα "σιδερικά" πάνω στο σώμα.

Πλέον είναι έτσι:

DSCF1120.jpg

DSCF1126.jpg

...και όταν τελειώσει (δηλαδή, μετά που θα ξυστεί και θα ξαναβαφτεί) δεν θα φαίνετε τίποτα απ'το μοντάρισμα, όπως πολύ ωραία φαίνετε και στην κιθάρα του marathon.

katsarida vromeri είπε:
Μarathon χαρά στο κουράγιο σου, αλλά το αποτέλεσμα μάλλον σε δικαίωσε. Απο ήχο τουλάχιστον παρατήρησες διαφορά (στο sustain πχ.);
Το εικαστικό αποτέλεσμα λες...Το σώμα μου το χάρισαν (σε οικτρή κατάσταση) και το όλο project ήταν περισσότερο άσκηση ζωγραφικής παρά κατασκευή οργάνου.

Ουσιαστικά ήθελα να δοκιμάσω κάποιες τεχνικές βαψίματος και στοκαρίσματος (που μεταξύ μας σε 2ο στάδιο δεν πέτυχαν στο επίπεδο που εγώ θεωρώ αποδεκτό). Όλα τα άλλα σκοπό είχαν να μην κοστίσουν. Πχ και οι 2 μαγνήτες έκαναν 20 ευρώ. Απαιτήσεις δεν είχα από αυτό το όργανο, αλλά παρ όλα αυτά παίζει.

για να κάνει μόνο βύθιση και να μην χάνεις το κούρδισμα

Mean_Street_Guitars_Trem_Stop_Installed.gif

για να γίνει το floyd σταθερή γέφυρα

FloydRoseShims.JPG

Με το tremol-no παντως θα έχεις την δυνατότητα να έχεις και τις τρεις γέφυρες ουσιαστικά.Δηλαδή ανάλογα με το ποιες βιδες σφίξεις στο πίσω μέρος μέρος της κιθάρας μπορείς είτε να το κάνεις να συμπεριφέρεται σαν fixed,μόνο dive ή floating όπως ήταν εξαρχής.Μιας και η τρίτη επιλογή προφανώς δεν σε απασχολεί αλλά το να μπορείς να έχεις τις άλλες φαντάζομαι είναι δελεαστικό,βάλε το tremol-no και μην μπαίνεις σε διαδικασία στοκάρισμα-τρίψιμο και και και..είναι και πολύ πιο φθηνο..(κοντά στα 70e ) και η εγκατάσταση είναι 20 λεπτά υπόθεση..My 2 cents ;)

H ibanez μου μετά την προσθήκη των emg πάει σφαίρα για tremol-no στο τέλος του μήνα.. ;D

@ Watchmen: Καλές πατέντες! Είχα σκεφτεί επίσης να αντικαταστήσω τα ελλατήρια με κατι που δεν ταλαντώνεται πχ κανα σίδερο (σαν στραβωμένο άλεν)  :/

@ gmoll: 70e για tremol-no; Εγώ νόμιζα πιο φθηνά. Δεν είμαι φαν των EMG ειδικά αν είναι active αλλά θα περιμένω photos.. μη σου πω και clips.  ;D

για άπειρο sustain

charvette.jpg

και σε μαονι  ;D :P

rg1527gm-marco-32.jpg

αλλα μονο unplugged, γιατι τα ξυλα δεν παιζουν ρολο, χαχα  :) ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back