Αναζητηση καινουριου ενισχυτη

solega

Μέλος
Πόντοι
98
γεια και χαρα στους απανταχου νοιζαδες.

η γνωμη σας μετραει παντα. γι'αυτο και μπαινω στο ψητο.

Εδω και καποιο καιρο δεν ειμαι ικανοποιημενος απο τον ηχο μου και νομιζω πως το προβλημα ερχεται απο τον ενισχυτη μου. Εχω τον Blues Junior με Vintage 30 ηχειο και δε ξερω πλεον γιατι,παντως ο ηχος του δε με καλυπτει πια. Μπασα μου λειπουν,headromm μου λειπει....δε ξερω.

Προχθες ετυχε να παιξω σε εναν Hot Rod και πραγματικα ενθουσιαστηκα.

Επειδη λοιπον αποφασισα να αλλαξω ενισχυτη,αλλα και επειδη ο θωμας απεχει μολις μιαμιση ωριτσα απο το σπιτι μου, θα ηθελα να προτινετε μερικους ενισχυτες και εγω σκοπευω να πεταχτω να τους δοκιμασω.

Οπως ολοι ξερουμε ο BJ ειναι μικρος σε μεγεθος και βαρος και θα ηθελα και οι προτασεις σας να ειναι σε παρομοιο μεγεθος. Ειδαλλως θα μπορουσα να παρω και τον Hot Rod.

Απο οικονομικης αποψης το ταβανι ειναι 600€. Αν τα υπερβουμε τοτε θα ψαξω για μεταχειρισμενο.

Ευχαριστω πολυ

Νικο οπως σαφως γνωριζεις εδω στη Γερμανια η αγορα ειναι πολυ μεγαλη. Κυκλοφορει ενας Boogie studio 22+. Τι λες?

Ακουσε τον και αν σου αρεσει....

Παντως νομιζω οτι αυτο που σου αρεσει στον HR ηταν οι 6L6 & τα περισσοτερα βαττ & headroom που δινουν ο Boogie δεν θα τα εχει αυτα.

Στη θεση σου παντως θα εψαχνα να βρω κανα ΣΟΒΑΡΟ handwired ενισχυτη σιγα σιγα γυρω στο 1000αρικο...μεγαλωσες πια.... ;D ;D ;D

::)

Να αυτα λες και αισθανομαι τα ασπρα μου μαλια να πεφτουν σα τα φυλλα το φθινοπωρο....

Αν εχεις προσβαση Θεσσαλονικη θα σου προτεινα αυτον 

http://smart.noiz.gr/details.php?id=228356

Τον ακουσα απο κοντα.Απλα φοβερος !!! :) Καμια σχεση με τα φεντερακια .Και να σκεφτεις οτι δινουν 1000 Ε για Koch

Στη θεση σου παντως θα εψαχνα να βρω κανα ΣΟΒΑΡΟ handwired ενισχυτη σιγα σιγα γυρω στο 1000αρικο...μεγαλωσες πια....  

Άγγελε, καταρχας θα συμφωνήσω με τον Superfunk. 'Ενας μεταχειρισμένος Cornell Romany Plus επίσης είναι εξαιρετική πρόταση, λίγο πάνω από το budget σου. Αγόρασα πρόσφατα έναν μεταχειρισμένο από το noiz, είμαι ενθουσιασμένος.

Αν θες παντως μπες στη διαδικασια να μονταρεις και αυτον που εχεις! Μιλαω ως παθών! Καμια σχεση με πριν ο ενισχυτης! Δεν μπορω να το εξηγησω! Θα το χαρακτηρισω ως "πηρε αερα ο ενισχυτης"! Δεν περιμενα να δω τοση θετικη διαφορα! (Και χωρις αλλαγη μεγαφωνου!!!)

solega είπε:
Εχω τον Blues Junior με Vintage 30 ηχειο

Μπασα μου λειπουν,headroom μου λειπει....
Δεν υπαρχει περίπτωση να φταίει αυτό; Οχι οτι είναι κακο να πάρεις πιο "σοβαρό" ενισχυτή (άμα τον χρειάζεσαι), αλλά το vintage 30 ουτε μπάσα έχει, ούτε καθαρό ειναι. Υπάρχουν άλλα μεγάφωνα με αυτά τα χαρ/κά που μπορουν ν'αυξήσουν τον "όγκο" ενός 1x12 combo..

Κοίτα για κάτι με 6L6 στα 40-50W

Για κάτι καλό όμως θα πρέπει να ανεβάσεις λίγο το ποσό. Διαφορετικά σε κανα χρόνο θα ψάχνεις πάλι...

Πόσα κανάλια θέλεις?

Να έχει λούπ?

Κάποιο άλλο χαρακτηριστικό?

mkm είπε:
Κοίτα για κάτι με 6L6 στα 40-50W
Δεν λέω ότι δεν είμαι biased (pun intended  ;D) και το ξέρω πως επαναλαμβάνομαι αλλά ένα καλά υλοποιημένο κύκλωμα με 6V6, cathode biased χωρίς feedback και με λαμπάτη ανόρθωση όπως αυτό του Tweed Deluxe (5Ε3) με τα 12W του και το κατάλληλο μεγάφωνο, τα κάνει όλα (αυτά που με ενδιαφέρουν) και, όπως θα συμφωνήσουν όλοι όσοι ειδήμονες έχουν παίξει μαζί του, τα κάνει καλά.

Είναι λίγο τσιμπημένοι βέβαια αλλά ......

Στο Γερμανικό ebay υπάρχει ένας τέτοιος τώρα, κοντά στο χιλιάρικο.

audiokostas είπε:
Δεν λέω ότι δεν είμαι biased (pun intended  ;D) και το ξέρω πως επαναλαμβάνομαι αλλά ένα καλά υλοποιημένο κύκλωμα με 6V6, cathode biased χωρίς feedback και με λαμπάτη ανόρθωση όπως αυτό του Tweed Deluxe (5Ε3) με τα 12W του και το κατάλληλο μεγάφωνο, τα κάνει όλα (αυτά που με ενδιαφέρουν) και, όπως θα συμφωνήσουν όλοι όσοι ειδήμονες έχουν παίξει μαζί του, τα κάνει καλά.
:) ;) :D 8)

bowing.jpg

Άλλη ιστορία ο 5e3. Δηλώνω φαν, αν και μόνο σε δοκιμές έχω ακούσει τον 20112 της Victoria. Δεν είχα προσωπικά.

Άν κατάλαβα καλά όμως θέλει μεγαλύτερο.

Τσέκαρε και αυτόν:

http://www.ebay.de/itm/Rivera-chubster-40-/131408450368?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item1e988dd340

Είχα ακριβώς τον ίδιο. Κατα τη γνώμη μου ο πιο underrated ενισχυτής. Δεν ακούστηκε πολύ στην αγορά.

Έχει ξεχωριστό preamp,master volume και boost σε κάθε κανάλι και ειναι πολύ ευέλικτος.

Αν δεν σε ενδιαφέρει ένας ήχος (π.χ. μόνο καθαρό) και θέλεις κάτι ποιο ολοκληρωμένο και ευέλικτο, στο προτείνω.

Κυκλοφορει ενας Boogie studio 22+.
παροτι μεγαλος φαν των fender, επαιζα για χρονια με αυτον τον ενισχυτη. Σε βγαζει ανετα σε λαιβ, φοβερο μηχανημα, ειναι πολυ πιο δυνατος απο τους 15ρηδες fender, αλλα ειναι εντελως αλλος ηχος.

Οι περισσοτεροι που θελουν ελαφρυ fender παντως (και εγω στο ιδιο ψαξιμο ειμαι αυτη την εποχη), καταληγουν στον deluxe reverb. 22 watt και κουβαλιεται ευκολα. Εγω κοιταω και για Princeton

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back