Αναζήτηση budget ενισχυτή για death metal...

chug_faster

Μέλος
Πόντοι
23
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Καταρχάς, γεια σε όλους και καλώς σας βρήκα!

Όπως λέει και ο τίτλος ψάχνω έναν ενισχυτή για old school (και μη) death metal (άντε και thrash). Ορίστε μερικά παραδείγματα ηχοχρωμάτων που μου αρέσουν:

Από ότι έχω διαβάσει αυτοί οι ήχοι προέρχονται είτε από (δυσεύρετους στην Ελλάδα) Ampeg VH140c είτε από θηρία τύπου 6505. Το πρόβλημα είναι ότι εγώ είμαι αμούστακο παιδί 20 χρονώ και επομένως φράγκα για πολλές λάμπες δεν παίζουν. Επίσης θα τον χρησιμοποιώ κυρίως για παίξιμο στο σπίτι και στο μέλλον για home studio καταστάσεις, οπότε μιλάμε για χαμηλές προς μέτριες εντάσεις όπου οι μεγάλοι λαμπάτοι χρειάζονται attenuator για να ακουστούν καλά και εν πάσει περιπτώσει δεν είναι αυτός ο σκοπός τους (αν λέω μπούρδες παρακαλώ κάποιος πιο έμπειρος να με διορθώσει ?). Με όλα αυτά στο νου λοιπόν, είμαι αυτή τη στιγμή ανάμεσα στις εξής επιλογές:

- μεταχειρισμένος Marshall Valvestate VS100 1x12 combo - 300 ευρώ

- Joyo Zombie head + Harley Benton 2x12 Vintage 30 cab από thomann - 380 ευρώ

- καινούριος Boss Katana 100 MK1 combo - 300 ευρώ

Είμαι όλος αυτιά και ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Για αυτό που θες μια είναι η λύση:

Guitar Rig ή Amplitude....

Σώζεις και τα αυτακια σου και καμνεις και ουσιαστική δουλειά όταν ηχογραφεις.

Το θέμα είναι ότι δεν έχω καλό υπολογιστή στο σπίτι. Αυτός που έχω θέλει κυριολεκτικά ένα 10λεπτο για να πάρει μπρος κανονικά, και επιπλέον τα ηχεία του είναι χάλια. Επιπλέον ο πραγματικός ενισχυτής μου δίνει περισσότερη έμπνευση όταν γράφω μουσική.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Απο τους τρεις, θα επαιρνα κατανα. Ισως και τον 50αρη για να γλιτωσω χρημα. Εχει πολλους ηχους, πολλα εφε, και παιζει αριστα σε χαμηλες εντασεις.

Φίλε καλώς ήρθες.νομιζω ότι για συνθήκες μελέτης και σπιτιού οι ενισχυτές που ανέφερες θα σε υπερκαλυψουν.ισως είναι και παραπάνω δυνατοί από όσο χρειάζεσαι.ομως για πρόβα σε death metal μπάντα με ντράμερ και blastιδια δεν θα έχεις ήχο που θα σε καλυψει.

Υ.Γ benedition μπανταρααα

εγω θα σου λεγα να αναβαθμισεις - φτιαξεις  υπολογιστη . ουτως η αλλως θα τα χωσεις αργοτερα για home studio Οπως λες.

μεταχειρο κομματια βρισκεις κ σε καλες τιμες κ με 300 θα κανεις τη δουλεια σου

boss me-25, ούτε 100 ευρώ , τα κάνει όλα και συμφέρει. Καλύτερο απο οτιδήποτε emulation σε PC έχω δοκιμάσει, όλος ο ήχος μου ειναι απο το me-25.

Φίλε καλώς ήρθες.νομιζω ότι για συνθήκες μελέτης και σπιτιού οι ενισχυτές που ανέφερες θα σε υπερκαλυψουν.ισως είναι και παραπάνω δυνατοί από όσο χρειάζεσαι.

Το θέμα έντασης δε με ενδιαφέρει τόσο σε αυτή τη φάση όσο το να έχω τον high gain ήχο που μου αρέσει.

ομως για πρόβα σε death metal μπάντα με ντράμερ και blastιδια δεν θα έχεις ήχο που θα σε καλυψει.

Ούτε ο katana 100; Είχα την εντύπωση ότι είναι πολύ δυνατός.

Με πεταλ η πολυεφφε σίγουρα θα βρεις κάτι για high gain ήχους που χρειαζεσαι.ο katana είναι σίγουρα αρκετά δυνατός και φυσικά θα μπορείς να παίξεις.με τα χρήματα που διαθέτεις και λίγα παραπανω μπορείς να πάρεις καποιον combο/λαμπατο από τις αγγελίες που θα σου δώσει αρμονικές και παραμόρφωση μαζί.

• Ευχαριστώ
Reactions: chug_faster
Για την ιστορία δοκίμασα σήμερα τον katana 100 mkII και μου άφησε πολύ κακή εντύπωση. Είχε τον κλασικό ήχο φτηνού solid state ενισχυτή που θυμίζει λίγο τα τζιτζίκια το καλοκαίρι.

Έχω καταλάβει, χωρίς να τον έχω δοκιμασει όμως , ότι ο Κατανα χωρίς ένα tube screamer δεν κάνει για τέτοιου είδους μέταλ 

Μπορείς να κοιτάξεις και τον 6505 mini , Evh 5150 lunchbox 

• Like
Reactions: BillTrantos
Για την ιστορία δοκίμασα σήμερα τον katana 100 mkII και μου άφησε πολύ κακή εντύπωση. Είχε τον κλασικό ήχο φτηνού solid state ενισχυτή που θυμίζει λίγο τα τζιτζίκια το καλοκαίρι.

το boss me-25 , ένα παιγνιδάκι των 100 ευρώ, βασισμένο σε COSM της Roland (μια τεχνολογία παρωχημένη πλέον), για να το μάθω μου πήρε πολύ καιρό, και ακόμα δεν μπορώ να πω οτι το κατέχω φουλ.

Εσύ ένα ενισχυτή τερατάκι σαν τον katana τον έμαθες σε μιση-μία ώρα?

Επίσης με τι κιθάρα τον δοκίμασες? Οχι οτι εχω εμπειρία απο τον εν λόγω ενισχυτή απλά μου φάνηκε βιαστικό το συμπέρασμα.

• Like
Reactions: gkourmoul1
το boss me-25 , ένα παιγνιδάκι των 100 ευρώ, βασισμένο σε COSM της Roland (μια τεχνολογία παρωχημένη πλέον), για να το μάθω μου πήρε πολύ καιρό, και ακόμα δεν μπορώ να πω οτι το κατέχω φουλ.

Εσύ ένα ενισχυτή τερατάκι σαν τον katana τον έμαθες σε μιση-μία ώρα?

Επίσης με τι κιθάρα τον δοκίμασες? Οχι οτι εχω εμπειρία απο τον εν λόγω ενισχυτή απλά μου φάνηκε βιαστικό το συμπέρασμα.

Τον δοκίμασα με μια Schecter με δυνατό bridge humbucker. Για να είμαι δίκαιος, τον δοκίμασα σε αρκετά χαμηλή ένταση γιατί στο κατάστημα δε με άφηναν να τον δυναμώσω. Σε κάθε περίπτωση μου φάνηκε οριακά καλύτερος από τον line 6 spider που έχω στο σπίτι.

Ο ήχος που άκουσα ήταν ακριβώς όπως σε αυτό το βίντεο:

Κάτω του μετρίου.

Τον δοκίμασα με μια Schecter με δυνατό bridge humbucker. Για να είμαι δίκαιος, τον δοκίμασα σε αρκετά χαμηλή ένταση γιατί στο κατάστημα δε με άφηναν να τον δυναμώσω. Σε κάθε περίπτωση μου φάνηκε οριακά καλύτερος από τον line 6 spider που έχω στο σπίτι.

Κάτω του μετρίου.

Ο καθένας ακούει διαφορετικά. Παράδειγμα τον Valvestate που σκέφτεσαι εγώ δεν τον αντέχω, τουλάχιστον τη πρώτη γενιά που είχα ακούσει όταν είχαν κυκλοφορήσει. Έχει καλή φήμη για σκληρά είδη μουσικής αλλά δε μου αρέσει ούτε για αυτά. Τον Katana τον θεωρώ ολοκληρωμένο ενισχυτή για να παίξεις όλα τα είδη μουσικής χωρίς βοήθεια πεταλιών μιας και έχει καθαρά - βρώμικα - εφέ. Καλό είναι να μάθεις να χρησιμοποιείς και το software για να έχεις αρκετά περισσότερες επιλογές. Για σκληρά είδη μουσικής αν θες την ιδανική περίπτωση θα έπαιρνα το κεφάλι (ΜΚ ΙΙ) και μετά όσο μεγαλύτερη κλειστή καμπίνα μπορώ να κουβαλήσω/πληρώσω. Η τιμή του σε σχέση με το τι προσφέρει είναι γελοία, ειδικά με τις άτοκες δόσεις που κάνει ο Νάκας. Θες αρκετό καιρό για να μάθεις τι μπορεί να κάνει και ν' αρχίσεις να εκμεταλλεύεσαι ότι προσφέρει, από κει πέρα είναι δικό σου θέμα αν μπορείς να βγάλεις τον ήχο που θες, ο ενισχυτής πάντως σου δίνει τη δυνατότητα.

Αφού αναφέρεις home studio προτείνω να μη δώσεις πολλά (ή καθόλου) χρήματα σε ενισχυτή αλλά σε υπολογιστή - περιφερειακά. Για μένα το είδος της μουσικής που θες να παίξεις δεν είναι απαιτητικό, ο όγκος βγαίνει στο δωμάτιο από ένταση και κατάλληλη καμπίνα και σε ηχογράφηση από τη μέθοδο ηχογράφησης. Και με software και πεταλιέρες μπορείς να βγάλεις καλό ήχο αλλά θες καλά μόνιτορς με μεγάλα μεγάφωνα για να φτιάχνεσαι. Ανεβαίνει αρκετά το budget οπότε φτιάξε πλάνο με τις προτεραιότητες σου και ακολούθησε το. Οι αγορές θέλουν σκέψη, χρόνο και το σημαντικότερο χρήμα.

Συμφωνώ με τον @KostasP σχετικά με το τελευταίο κομμάτι (home studio-PC-monitors). 

Αν δε θέλεις να ακολουθήσεις αυτό το δρόμο, τσίμπα έναν Marshall DSL Combo μεταχειρισμένο, boostαρε τον με ένα οποιοδήποτε Tubescreamer, βάλε μπάσα-πρίμα στο 7 και μεσαία στο 3-4 και θα είσαι super.

• Like
Reactions: rgxinap
3 hours ago, chug_faster said:

εμένα μια χαρά μου ακούγεται, υπόψην το παλιό death metal του 80 είχε πιο πολλά μπάσα και όχι τόσο drop down tunings όσο οι σημερινοί μεταλάδες. Δηλ σήμερα το "mainstream" μεταλ είναι πολύ πιο βαρύ απο οτιδήποτε *-core του 80/90. Ως εκ τούτου αλλά και λόγω Djent, και ακραίων tunings (π.χ. drop-E !!) πρέπει οι ενισχυτές να έχουν ικανά πρίμα/μεσαία για να ακουστεί κάτι σαφές.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα