Ανακαλύπτοντας τους porcupine tree

Kristin_Rudess

Νέο μέλος
Πόντοι
1
re paides prosfata akousa k exw kollisei me porcupine tree...poia einai i gnwmi sas??episis gia osous tous akoun k kseroun as m poun kapoio kalo album tous pou aksizei na paw na parw

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν είναι κακό! Απλά αργείς να το ξεπεράσεις και ενίοτε δεν το ξεπερνάς με τίποτα! ;D ;D ;D

Αγαπημένος δίσκος δεν υπάρχει γιατί η επιλογή είναι δύσκολη. Ξεκίνα με  τη σειρά

stupid dream

in absentia

lightbulb sun

voyage 34

Οι Porcupine Tree είχαν αρκετές μεγάλες στιγμές μέσα στην προηγούμενη δεκαετία.

Τα δύο τελευταία studio albums τους δεν μου έκαναν εντύπωση (όχι θετική, τουλάχιστον)...

Νομίζω ότι το Lightbulb Sun είναι αρκούντως ενδεικτικό για να ξεκινήσεις. Πολύ καλό και το In Absentia, τους βρίσκει πάνω στη "στροφή" τους αλλά σίγουρα παραμένει αρτιότατος δίσκος στο σύνολο του.

Από κει και πίσω (προς τα early 90's) κάθε δίσκος έχει τα δικά του διαμάντια. Θεωρώ ότι αξίζει να επενδύσεις χρόνο πάνω τους.

δεν τους γουσταρω καθολου.....

το βασικο κακο τους ειναι οτι θυμιζουν Floyd

bluezlick είπε:

Είσαι κακός άνθρωπος εσύ, δεν σ' έχω φίλο.

kwstas79 είπε:
Είσαι κακός άνθρωπος εσύ, δεν σ' έχω φίλο.
χαχαχα

Απο Floyd ακουω ανετα μερικους δισκους αλλα αυτοι οι "οπαδοι" τους σε κανουν να μισεις αυτο το Group!

harilatron είπε:
Kristin_Rudess καλώς ήλθες στο noiz. Κράτα κατά νου ότι δεν γράφουμε greeklish.

Σε σχέση με τους porcupine tree, δες κι αυτά.

http://www.noiz.gr/index.php?topic=9166

http://www.noiz.gr/index.php?topic=8197.0

Πάρε κι ένα airbag  :)

http://www.noiz.gr/index.php?topic=152043.0
Thanx για την ενημέρωση δεν ήξερα οτι δεν επιτρέπονται τα greeklish..ειμαι καινούρια εδώ βλεπεις..αλλα που θα πάει θα μαθω... ;)

bluezlick είπε:

΄Όσον αφορα τους pink floyd μαρέσουν κ μενα αλλα δεν μπορώ να πω οτι οι porcupine tree μου τουσ θυμίζουν,,αντιθέτως οι porcupine όταν τουσ πρωτοάκουσα μου φεραν στο μυαλό κατι απο tool...κ αυτοι επισησ τα σπανε σαν μπαντα ..τους λατρεύω

bluezlick είπε:

Όχι ρε φίλε, άτοπο τελείως... Πού σου θυμίζουν τόσο πολύ floyd οι PT που σε κάνει να μην τους γουστάρεις? Να μου έλεγες Rush, πάει στο καλό αλλά... floyd?

Σαφώς έχουν επιρροές από floyd (στα πρώτα albums κυρίως) αλλά όχι στο σημείο να πεις ότι είναι απομίμηση... Αν είναι να μην ακούμε συγκροτήματα που έχουν επηρεαστεί από τους pink floyd, θα πρέπει να ξεγράψουμε όλα τα μετά-floyd-εποχής proggressive συγκροτήματα...

NoIzY είπε:
Όχι ρε φίλε, άτοπο τελείως... Πού σου θυμίζουν τόσο πολύ floyd οι PT που σε κάνει να μην τους γουστάρεις? Να μου έλεγες Rush, πάει στο καλό αλλά... floyd?

Σαφώς έχουν επιρροές από floyd (στα πρώτα albums κυρίως) αλλά όχι στο σημείο να πεις ότι είναι απομίμηση... Αν είναι να μην ακούμε συγκροτήματα που έχουν επηρεαστεί από τους pink floyd, θα πρέπει να ξεγράψουμε όλα τα μετά-floyd-εποχής proggressive συγκροτήματα...
μια που το Prog ειναι απο τα αγαπημενα ειδη μου που ακουω πολλα χρονια

εχω κανει απειρες συζητησεις για Floyd κ ολα αυτα.

μια που οι "οπαδοι" τους ειναι πολυ "βαμενοι"κ ποτε δεν καταληγουμε καπου, αλλα ειναι κ γιορτες ρε σ το κλιμα ειναι χαρουμενο, γιορτινο οποτε δεν συνεχιζω αυτην την κουβεντα!  :)

Για μένα τα καλύτερα τους albums είναι το Up the Downstair και το The Sky Moves Sideways. Τσέκαρε επίσης και το

Coma Divine αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Μιλάμε για απίστευτο live.... ;) Kαι ναι όντως θυμίζουν Floyd αλλά δεν νομίζω πως είναι κακό να έχεις επιρροές από μια τέτοια μπάντα.

Ένα από τα αγαπημένα μου είναι το Metanoia, απίστευτό rhythm section λέμε.

Παρόμοια θέματα

Π
Απαντήσεις
0
Εμφανίσεις
358
Πάνος Χελιδόνης
Π
Απαντήσεις
0
Εμφανίσεις
2K