Ακούγετε ήχος στερεοφωνικού απ'τον ενισχυτή κιθάρας

kostdouk

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Λοιπόν. Αρκετές φορές βάζω στο στερεοφωνικό μουσική να παίζει, και παραληλα παίζω κιθάρα. συμβαίνει λοιπόν το εξείς, ακούγεται η μουσική του στέρεο απ΄το ηχείο του ενισχυτή (Λαμπάτος), και διαμορφώνετε(σχετικώς) ανάλογα και με τις ρυθμίσεις που κάνω στον ενισχυτή (EQ,καθαρο,Βρώμικο,ένταση).

Μπορείτε να μου δώσετε κάποια εξήγηση, και αν μπορεί να ξεπεραστεί κάπως, επειδή ειναι όπως και να το κάνεις σπαστικό.

Thanks.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αυτο δεν ειναι τιποτα! Σε ενα μικρο fender που ειχε φερει ενας φιλος στο σπιτι πιαναμε ασυρματο ραδιοταξι!!! ;D ;D  Το καλωδιο λειτουργουσε σαν κεραια και το σημα δυναμωνε οταν ακουμπαγαμε το καρφι στα πλακακια!

Ακριβως να το εξηγησω δεν μπορω :-\ αλλα μπορεις να δοκιμασεις να τα απομακρυνεις (?)

Έλα νέα σμύρνη ακούει το 56? τσσσστ...... έλα 89 Θησείο μ'ακούς? τσσσστ ναι το 52?...

κορυφή!

stavros_d80 είπε:
Έλα νέα σμύρνη ακούει το 56? τσσσστ...... έλα 89 Θησείο μ'ακούς? τσσσστ ναι το 52?...

κορυφή!
...τσσστ... Ετερος ...τσσσστ...

;D

Πιθανώς οι μαγνήτες σου να πιάνουν τα ραδιοκύματα. Επιστημονικλι σπίκινγκ δεν έχω ιδέα, αλλά πιθανολογώ πως κάτι παίζει με την κιθάρα και όχι με τον ενισχυτή. Τσέκαρε για τίποτα loose κολλήσεις. Ας απαντήσει κάποιος άλλος επιστημονικότερα.

Έλα μ'ακούς όβερ..... τσσσστ έχει αναποδογυρίσει μια νταλίκα εκεί στη γέφυρα στον κηφισσό όβερ....τσσστ  123 Νέα Σμύρνη Τσαουσόπουλος ναι οβερ 3ος... τσσστ... έχει περιτροπή πάει Μεταξουργείο το 123?...τσσστ

'Εχουμε 352 Εξάρχεια ακούει το 124 όβερ...(τώρα μπλέκεται και 100)...124 από τμήμα Ομονοίας..τσσστ...Ναι στο ερρίκος Ντυναν απείγον μετάγγιση (τώρα και το εκαβ)...τσσσστ  Άνω Λιόσια σε εξέλιξη, 3 βυτία και ένα γερανοφόρο....τσσσστ δεν έχει νερό στους κρουνούς (τώρα μπήκε και πυροσβεστικη!) ;D ;D ;D

ορίστε επιστημονικότατα!

Δεν ξέρω να σου πω γιατί γίνεται αυτό (πέραν ότι μπορεί να δημιουργεί κεραία το καλώδιο ή το ρεύμα του σπιτιού σου μάλλον είναι χάλια) αλλά μπορώ να σου πω:

1ον δοκίμασε να αλλάξεις θέση στον ενισχυτή

2ον περίμενε γνώμη από κάποιον που θα ξέρει καλύτερα ΑΛΛΑ για να γίνει αυτό άλλαξε τον τίτλο του ποστ σου ώστε να μπορέσει κάποιος να απαντήσει...

1. Δεν νομίζω οτι πρόκειται για ραδιοκυματα, παίζει CD ή mp3

2. το κάνει και στις δύο κιθάρες μου, gibson, fender strat

3. δεν υπήρχε το φαινόμενο στον προηγούμενο μου ενισχυτή marshall solid state,μόνο τώρα με τον λαμπάτο.

kostdouk είπε:
Λοιπόν. Αρκετές φορές βάζω στο στερεοφωνικό μουσική να παίζει, και παραληλα παίζω κιθάρα. συμβαίνει λοιπόν το εξείς, ακούγεται η μουσική του στέρεο απ΄το ηχείο του ενισχυτή (Λαμπάτος), και διαμορφώνετε(σχετικώς) ανάλογα και με τις ρυθμίσεις που κάνω στον ενισχυτή (EQ,καθαρο,Βρώμικο,ένταση).

Μπορείτε να μου δώσετε κάποια εξήγηση, και αν μπορεί να ξεπεραστεί κάπως, επειδή ειναι όπως και να το κάνεις σπαστικό.

Thanks.
ο λαμπάτος ενισχυτής κιθάρας κάνει το αντίθετο από αυτό που θεωρείται ιδανικό σε έναν ενισχυτή hi-fi. Στα ηχοσυστήματα ζητείται (γενικά) η γραμμικότητα (καθαρός ήχος με όσο το δυνατόν χαμηλότερη αρμονική παραμόρφωση) ενώ ο χαρακτηριστικός ήχος της ηλεκτρικής κιθάρας που απαιτει (?) λαμπάτους οφείλεται  στη μη γραμμικότητα που εισάγουν αυτοί στο σήμα της (προσθήκη αρμονικών που παχαίνουν-γλυκαίνουν-παραμορφώνουν τον ηχο).

blue είπε:
ο λαμπάτος ενισχυτής κιθάρας κάνει το αντίθετο από αυτό που θεωρείται ιδανικό σε έναν ενισχυτή hi-fi. Στα ηχοσυστήματα ζητείται (γενικά) η γραμμικότητα (καθαρός ήχος με όσο το δυνατόν χαμηλότερη αρμονική παραμόρφωση) ενώ ο χαρακτηριστικός ήχος της ηλεκτρικής κιθάρας που απαιτει (?) λαμπάτους οφείλεται  στη μη γραμμικότητα που εισάγουν αυτοί στο σήμα της (προσθήκη αρμονικών που παχαίνουν-γλυκαίνουν-παραμορφώνουν τον ηχο).
Και μεις που χουμε λαμπάτο hi fi ;

audiokostas είπε:
Και μεις που χουμε λαμπάτο hi fi ;
Να φύγετε! Να πάτε αλλού!

Thanks.
Πιθανές λύσεις:

• Καλύτερο καλώδιο κιθάρας - ενισχυτή
  • Έλεγχος γείωσης κιθάρας ή/και ενισχυτή
  • Αλλαγή λάμπας προενίσχυσης

αυτο δεν ειναι ΤΙΠΟΤΑ...........απο τον ενισχυτη ενος φιλου μου,αναν IBANEZ τρανζιστορατο παλιο, ακουγαμε συνομιλια απο αεροπλανα!!!!!!!! πεταω στα 10,000 ποδια!!!!χαχαχαχ

πιθανότατα ένα καλό καλώδιο θα δώσει λύση, το δικό μου (bespeco) όταν το κτυπάω στο πάτωμα ακούγεται το κλάκ απο τον ενισχυτή

μπορεί να προτείνει κάποιος "καλό" καλώδιο, με καλή θωράκιση, από ελληνικό κατάστημα;

kostdouk είπε:

Thanks.
μυστήρια τα λες :) τι εννοείς συμβαίνει; συνδέεις το στερεοφωνικό στον ενισχυτή σου;

skantzos είπε:
μυστήρια τα λες :) τι εννοείς συμβαίνει; συνδέεις το στερεοφωνικό στον ενισχυτή σου;
κατανοητά τα λέει, η "σύνδεση" αυτή γίνεται μέσω ηλεκτρομαγνητικής παρεμβολής, δηλαδή κάποιο μέρος του κιθαριστικού εξοπλισμού - μάλλον το καλώδιο - λειτουργεί ως κεραία λήψης

αν όχι το καλώδιο της κιθάρας τότε ίσως κάποιο καλώδιο εσωτερικά στον ενισχυτή

gdevelek είπε:
πιθανότατα ένα καλό καλώδιο θα δώσει λύση, το δικό μου (bespeco) όταν το κτυπάω στο πάτωμα ακούγεται το κλάκ απο τον ενισχυτή

μπορεί να προτείνει κάποιος "καλό" καλώδιο, με καλή θωράκιση, από ελληνικό κατάστημα;
Δεν νομίζω ότι είναι ζήτημα θωράκισης. Ισως το εξωτερικό περίβλημα είναι σκληρό και περνάει στα jacks τον θόρυβο. Περισσότερο ή λιγότερο μπλεντάζ δεν νομίζω ότι θα λύσει το πρόβλημα. Από την άλλη μεν το μαλακό PVC δεν είναι "υποτίθεται" και το καλύτερο διηλεκτρικό για να ακουμπάει το μπλενταζ αλλά αυτά (για μένα) είναι καλλιγραφίες στον κώλο της μαϊμούς.

Κοίτα για Mogami στον Λάϊο τέρμα 3ης Σεπτεμβρίου στα Πατήσια. ΝΑ ξέρεις πάντως ότι τα καλά τα καλώδια τα χρεώνουν πολύ περισσότερο στην Ελλάδα από ότι εξωτερικό ακόμα και Ευρώπη.

Τώρα αυτό το πρόβλημα που λέει ο φίλος δεν το καταλαβαίνω.

Το σήμα του hifi δεν μεταφέρεται ραδιοφωνικά και δεν μπορώ να καταλάβω πως ο ενισχυτής της κιθάρας του παίρνει το σήμα από το στέρεο.

Μοιράζονται κάτι πέραν της προφανούς γειώσεως;

Δεν εξηγείται αλλιώς.

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, έχω ακούσει οτι αυτό μπορεί να προκληθεί απο ηλεκτροστατικά ηχεία. Μήπως έχεις τέτοια στο Hi-Fi?

Πάντως σε ένα βίντεο που είχα δει στο youtube, ένα review του Vox Saturator του Satriani,  το πετάλι έπιανε ραδιόφωνο που ακουγόταν στον ενισχυτή. Έξηγούσε πως να το διορθώσεις, μόλις θα βρω το βίντεο θα βάλω link γιατί τώρα είμαι στη δουλειά.

Trending...

Νέα θέματα

Back