Αγορασα Μπομπινοφωνο! Εεε και τωρα τι κανουμε?

exarhos

Μέλος
Πόντοι
36
Καλησπερα παιδια!

Παντα με γοητευε η ταινια, ξερω ειναι ακυρη πια στην εποχη μας, αλλα ειμαστε αρρωστακια :D

Το σημαντικοτερο ειναι οτι εχουν πεσει δραματικα οι τιμες τους και με λιγα $ μπορει να εχει ο καθενας ενα.

Εχει καποιος ασχοληθει με τα συγκεκριμενα μηχανηματα? αν ναι θα βοηθουσε να γινει εδω σε αυτο το τοπικ ενα μαζεμενο πληροφοριακο 'κεντρο' ωστε να παιρνουμε τις απαραιτητες πληροφοριες.

''Lets talk about reel to reel'''

ευχαριστω προκαταβολικα. :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
exarhos είπε:
Καλησπερα παιδια!

Παντα με γοητευε η ταινια, ξερω ειναι ακυρη πια στην εποχη μας, αλλα ειμαστε αρρωστακια :D

Εχει καποιος ασχοληθει με τα συγκεκριμενα μηχανηματα? αν ναι θα βοηθουσε να γινει εδω σε αυτο το τοπικ ενα μαζεμενο πληροφοριακο κεντρο ωστε να παιρνουμε τις απαραιτητες πληροφοριες.

''Lets talk about reel to reel'''

ευχαριστω προκαταβολικα. :)
Συμφωνώ μαζί σου ότι είναι πανέμορφα (μηχανολογικώς αλλά και οπτικώς) μηχανήματα και εφόσον είναι σετάρισμένα σωστά, οι πιο όμορφες αναλογικές πηγές αναπαραγωγής. Αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να μαζέψουμε περισσότερες πληροφορίες από αυτές που υπάρχουν ήδη διαθέσιμες στο ίντερνετ. Βέβαια οι στουντιάκηδες εδω μέσα θα έχουν πολλά να πουν αλλά ως πηγή γνώσης, site όπως το http://audiotools.com/r2r.html ή το http://www.reeltoreel.de/ και άλλα (όπως αυτά που ανέφερε ο SF) εξειδικευμένα νομίζω ότι ενδείκνυνται.

Περισσότερο ασχολούνται τα audio sites/forums με αυτά και λιγώτερο πλέον τα music.....

Ποιό πήρες;

Όλα (Revox, Tandberg, Teac, Ampex, Tascam κλπ κλπ) όμορφα αλλά εγώ θέλω ΑΥΤΟ

http://fc07.deviantart.com/fs26/f/2008/032/3/0/Nagra_IV_S_by_dangeruss.jpg

Nagra IV-S

kωστα ειναι της AKAI  :)

το Nagra IV-S ειναι  :o

10476_10_04_09_10_10_19.jpg

exarhos είπε:
kωστα ειναι της AKAI  :)

το Nagra IV-S ειναι  :o
Πάρε και έναν quadrophonic Ραδιοενισχυτή Marantz και πάμε για ψυχεδέλειες Pink Floyd

Whow, the colours maaaan  ;D

audiokostas είπε:
Πάρε και έναν quadrophonic Ραδιοενισχυτή Marantz και πάμε για ψυχεδέλειες Pink Floyd

Whow, the colours maaaan  ;D
Αστα να πανε αγορασα προσφατα τα εξης:

1.YAMAHA RXV700

2.SANKYO STD3000

3.TL-300

4.WARFEDALE DIAMOND 9,3

;D ;D

exarhos είπε:
Αστα να πανε αγορασα προσφατα τα εξης:

1.YAMAHA RXV700

2.SANKYO STD3000

3.TL-300

4.WARFEDALE DIAMOND 9,3

;D ;D
Τον Yamaha δεν τον έχω ακούσει. Tα wharfedale είναι καταπληκτικό value for money (αν και ο kevlar κώνος δεν είναι του γούστου μου). To Sankyo καταδεικνύει ότι είσαι ένας παλαβός τρωγλοδύτης. Tο TL-300 τι είναι; Transmission line ?

Αντε να ακούσουμε κανένα κλιπ της προκοπής  ;D ;D

Μεγιές !!!

Κώστα .. για για ψυχεδέλειες Pink Floyd εχω ενα Vintage MXR Pitch transposer  ;D ;D

http://cgi.ebay.com/1980s-Vintage-MXR-Pitch-Transposer-studio-effect-unit_W0QQitemZ120376088142QQcmdZViewItem
Ο λύκος κι αν εγέρασε...................... ;)

audiokostas είπε:
Τον Yamaha δεν τον έχω ακούσει. Tα wharfedale είναι καταπληκτικό value for money (αν και ο kevlar κώνος δεν είναι του γούστου μου). To Sankyo καταδεικνύει ότι είσαι ένας παλαβός τρωγλοδύτης. Tο TL-300 τι είναι; Transmission line ?
Scott TL-300

ραδιοφωνο :)

exarhos είπε:
Scott TL-300

ραδιοφωνο :)
A) Αυτό το αναφέρουν πρώτο

Β) Ανεβάζουμε και καμία φωτό

Γ) Δεν βάζουμε TL μπροστά και μας μπερδεύει

Δ) Το χαιρόμαστε και σβηστό

Μιλάμε πάντα για το 9μπούκαλο Σκόττ. Right ?

exarhos είπε:
that's right!!
Με τις υγείες σας. Χάρμα τα δεινοσαυράκια σας.

Να τα βγάλουμε με τα δικά μου παρέα βόλτα καμιά μέρα να γνωριστούνε  ;D

Παρεμπιπτόντως, έχω την εντύπωση ότι το σωστό είναι Μπομπινόφωνο (αν και κακόηχο) εκ του Αγγλικού bobbin.

Γιατι εχω μια μικρη αισθηση οτι  μπομπινες δεν υπαρχουν  πλεον ...??  ;D

Γίνονται ακόμη ηχογραφίσεις στην Ελλάδα με αρκετό μέρος σε μπομπινόφωνα αλλά το κόστος είναι τραγικό!  :-[

Κι εγώ έχω ένα, βέβαια έχω καιρό να το χρησιμοποιήσω, γιατί έχω και καιρό να κάνω κάποια αξιοπρεπή ηχογράφηση. Ωστόσο και όταν το χρησιμοποιούσα, πάλι ηχογραφούσα ψηφιακά, έκανα την μίξη, και μετά το χρησιμοποιούσα σαν post-effect... κυρίως δηλαδή για ζητήματα saturation and so on.

Trending...

Νέα θέματα

Back