Φίλε Jasemeister' date=' να σου πω την αλήθεια έχεις να μου προτείνεις μαγαζί που να δώσει σε αρχάριο μπάσα να δοκιμάζει, μπας και αρέσει τελικά κάτι στο εκλεπτυσμένο γούστο του? Επιπλέον εμπιστέυομαι την άποψη σας πολύ περισσότερο από τη δική μου 8) ε, και άμα καταλήξουμε τέλος πάντων σε κανα 2 μοντέλα, παω και τα ακούω και βλέπουμε.
Για ενισχυτή μου πρότειναν εναν 15αρη Marshal. Απλά θα δω αν μπορώ να στριμωχτώ 'οικονομικά ' να είναι και αγγλικός. Από ότι κατάλαβα , είναι καλή επιλογή και το βάρος της προσοχής μου πρέπει να το ρίξω περισσότερο στο ίδιο το μπάσο - παρά στον ενισχυτή του .
Ευχαριστώ[/quote']
Νομίζω ότι όλα τα μαγαζιά θα χαρούν να σε εξυπηρετήσουν ακόμα και αν είσαι αρχάριος, αρκεί να ΜΗΝ πας Παρασκευή απόγευμα και ειδικά Σάββατο. Τότε πήζουν από περαστικούς που απλά χαζεύουν και δεν αγοράζουν και όσο να'ναι θα σε βάλουν στο ίδιο βαρέλι. Αν έχεις και κανένα φιλαράκι που ξέρει να παίζει έστω και λίγο ζήτα του να πάτε μαζί.
Μιας και ξεκινάς τώρα καλό είναι να πάρεις σβάρνα πολλά μαγαζιά να δεις πως κινείται η αγορά (μιας και θα ασχοληθείς με το άθλημα

).
Αν κάποιος στο παίξει δύσκολος (που δεν πιστεύω αν αποφύγεις την Παρασκευή και το Σάββατο), μη σκας απλά πήγαινε στο επόμενο μαγαζί.
Προτείνω το ελάχιστο 30άρη να πάρεις για ενισχυτή. Στο σπίτι ο 15άρης είναι μια χαρά αλλά όταν θα πας να παίξεις με φίλους ακόμα και ο 30άρης μπορεί να ζοριστεί λίγο να ακουστεί (εκτός άμα θα παίζεται σε προβάδικο με ενισχυτή μεγάλο).
Θα'λεγα ότι ο ενισχυτής είναι εξίσου σημαντικός με το μπάσο μιας και αυτός είναι που σου δίνει τον τελικό ήχο και την ένταση. Θα είναι άλλη φάση να τζαμάρεις σε 15άρη ενισχυτή με 6.5 ιντσες ηχείο και αλλιώς σε 30άρη με 10" ή 12"!
Α! Ο 15άρης Marshall που θα έχεις υπόψη δεν θα είναι αγγλικός αλλά κινέζικος.