Αγορά νέας κονσόλας

taskor

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Τελικα η soundcraft compact 10 η κονσολίτσα μου απεβίωσε.(δε σήκωνε άλλη  ένεση)Με βόλευε αφανταστα το οτι είχε record switch σε κάθε κανάλι.

Τώρα ειμαι μεταξύ αυτών των δύο(όχι ότι δε σκέφτομαι να την ξαναπάρω αλλα τεσπα)

http://www.thomann.de/gb/mackie_cfx_12_mkii.htm

και...

http://www.thomann.de/gb/behringer_xenyx_2442_fx.htm

Με τις behringer ειδικά με τη σειρά eurorack δεν είχα μείνει καθόλου ευχαριστημένος(πολυ φύσημα)Αλλά η συγκεκριμένη έχει καλές κριτικές

και λένε πως η σειρά xenyx έχει βελτιώσει κατά πολύ αυτό το πρόβλημα.

Και αφετέρου ειναι τιμη της πολύ δελεαστική.

Τιιι λέτε?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Please...ή και κάτι άλλο εάν προτείνετε πολύ ευχαρίστως.

Αύριο προβαίνω σε παραγγελία.Η γνώμη σας μετράει :D

Υ.Γ. Το φύσημα με ανατριχιάζει ;D

Δεν ειν'κακες αλλά θα με ενδιέφερε να εχει κάτι ανάλογο της compact 10 δλδ record switch(να στέλνει το κανάλι στο rec output) ανα κανάλι.Νομιζω πως αυτές που προανάφερα εχουν κατι αντιστιχο(4 submix επιλογή και σε κάθε κανάλι).

taskor είπε:
Υ.Γ. Το φύσημα με ανατριχιάζει ;D
Av, ΟΝΤΩΣ, ισχυει αυτο ειναι τελειως ασοβαρη η επιλογη σου για CFX ή XENYX... Συγγνωμη που στο λεω αλλα ειναι σαν να.. "ζηταω την απολυτη ιπποδυναμη, ειμαι μεταξυ Cinquecento και Swift".

Απο την αλλη συμφωνω εν μερη με τον edessaios. Δηλαδη μονο για τη VLZ και οχι για τη Soundcraft.

Δεν ειν'κακες αλλά θα με ενδιέφερε να εχει κάτι ανάλογο της compact 10 δλδ record switch(να στέλνει το κανάλι στο rec output) ανα κανάλι.Νομιζω πως αυτές που προανάφερα εχουν κατι αντιστιχο(4 submix επιλογή και σε κάθε κανάλι).
Αν το προβλημα σου ειναι τα sub τοτε κοιτας την Vlz-1642. Οσων αφορα το record switch, αυτο δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενα κουμπι δρομολογησης στο master out...  Υπαρχει σε καθε κονσολα...

Το θεμα ειναι

α)Πως γραφεις. Εχεις καποιο πολυκαναλο interface;,

β)Ποσα καναλια, aux χρειαζεσαι και

γ)Ποσα λεφτα διαθετεις.

H συναληθευση των παραπανω σε οδηγει στην καλυτερη κονσολα για τις αναγκες σου.

Σκεφτεσε να την παραγγείλεις απο thomann;

Καλά που δεν παράγγειλα ακόμη(εσάς περίμενα βρε...)

Δηλαδή όλοι οι δρόμοι οδηλούν στη Mackie  ε;

Ε τότε Mackie.Eυχαριστώ πολυ βρε παίδια που με βοηθήσατε

στο να επιλέξω και σας

εύχομαι χρόνια πολλά και καλή πρωτοχρονιά(Αλήθεια το thomann είναι ακόμα ανοιχτό ;D)

Υ.Γ. Sorry για τις σκόρπιες σκέψεις μου αλλά βιάζομαι να παραγγείλω.

Oσων αφορα την ερωτηση σου εαν έχω πολυκαναλο interface,ναι,εχω

την tascam 1082.

Και γιατι δεν την παιρνεις απο την αντιπροσωπεια; Να την εχεις και την ιδια μερα!

Στην διαφημιση παντως στο καινουργιο Sound Maker οι τιμες στη Mackie ειναι καλυτερες σε ορισμενες περιπτωσεις και απο thomann!!!

Το θεμα ειναι σε ποια καταληγεις τελικα. Χρειαζεσε τα sub ή θα στειλεις απο direct out;

ZombieTone είπε:
Στην διαφημιση παντως στο καινουργιο Sound Maker οι τιμες στη Mackie ειναι καλυτερες σε ορισμενες περιπτωσεις και απο thomann!!!
Με ΦΠΑ ;  ???

Τι εννοεις;

Οι τιμες στη διαφημιση στο soundmaker δεν εχουν ΦΠΑ, αλλα αν το προσθεσεις η τιμη ειναι ιδια με thomann.

Ποιός έχει την αντιπροσωπεία εδώ στην Ελλάδα;

Γιατί μάλλον θα καταλήξω στην MACKIE CFX 12 MKII απ'ότι βλέπω ::)

κι αν συμφέρει από εδώ γιατί όχι...

taskor είπε:
το εχει αυτο το κουμπι η mackie αλλα δεν το λεει rec out . γραφει επανω alt 3-4 και κανει ακριβως αυτο που ζητας . (αν θελεις το χρησημοποιεις σαν Mute , ή σαν rec out ).

ειναι πολυ βολικο αλλα να θυμασαι οτι σε δυσκολευει λιγο να κανεις το σωστο gain structure.

boody είπε:
το εχει αυτο το κουμπι η mackie αλλα δεν το λεει rec out . γραφει επανω alt 3-4 και κανει ακριβως αυτο που ζητας . (αν θελεις το χρησημοποιεις σαν Mute , ή σαν rec out ).

ειναι πολυ βολικο αλλα να θυμασαι οτι σε δυσκολευει λιγο να κανεις το σωστο gain structure.
Aυτο παρατήρησα κι εγώ(γνωριμα απο τις behringer τα alt).Σιγουρα θελει προσοχή και πειραματισμό. ::)

Ευχαριστώ,να'στε καλά  βρε παιδιά(και σε σένα ZombieTone ).

taskor είπε:
Γιατί μάλλον θα καταλήξω στην MACKIE CFX 12 MKII απ'ότι βλέπω ::)

Αυτη η alternative εξοδος (alt 3-4) δεν υπαρχει στις CFX. Μονο στις VLZ και τις Onyx....

Παρολαυτα μπορεις να χρησιμοποιησεις τα Sub out για να στειλεις στο interface σου... Και το master out για monitoring...

Τι εννοείτε όταν λέτε φύσημα;;;; έχετε ακούσει με τα αυτιά σας τους xenyx; πως τους βρήκατε γιατι σκοπέυω να πάρω xenyx για μικρο homestudio

ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Η δρομολόγηση της Mackie είναι κάπως περίεργη...

Αυτό που δεν μου αρέσει εμένα είναι οτι σώνει και κάλά το σήμα πρέπει να οδηγηθεί απαραίτητα σε μια sub τουλάχιστον πριν να βγει στην κύρια έξοδο. Θα πρέπει να ανάγεις το κάθε κανάλι σου στις sub 1-2 ή 3-4 (ή και στις 4 μαζί) και μετά να στείλεις κάθε sub στα L/R main

Τα εφφέ εσωτερικά αλλά και εξωτερικά στέλνονται κατευθείαν στην main χωρίς να περνάνε απο sub. Eτσι πχ αν ηχογραφείς απο sub εξόδους τα αποτελέσματα των εφφέ δεν ηχογραφούνται.

Eπίσης όταν θες να τεστάρεις stereo κανάλι μόνο του μέσω solo/pfl το γραφικό που σου δίνει είναι μονοφωνικό και ας είναι stereo το κανάλι...???!!!

Τα επίπεδα θορύβου της είναι αρκετά χαμηλά, το 9 band Equalizer πολύ βολικό και τα εφφέ της αρκετά καλά δεδομένου οτι πρόκειται για onboard processor (32-bit)

korg_nikos είπε:
ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Η δρομολόγηση της Mackie είναι κάπως περίεργη...
Αυτο συμβαινει μονο στην CFX φυσικα...

Ειναι οπως τα λες ακριβως! Και ειναι μεγαλη μαλακια της Mackie. Βεβαια υπαρχει καποια λογικη σε ολο αυτο αλλα δεν νομιζω πως ειναι σωστη...

Παντως αν καποιος θελει να στειλει προς εγγραφη μαλλον δεν θελει και τα εφφε του μαζι...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back