Αγορα μικρου ( portable ) κεφαλιου tube or hybrid ως 20watt

LightStringer

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καλημερα,

σκεφτομουν την αγορα ενος μικρου κεφαλιου ετσι ωστε να μπορω να εχω ενα setup σε συνδιασμο με την boss gt100 που εχω και να ειμαι σε θεση να εχω τον ηχο μου οπου και αν βρισκομαι χωρις να χανω δυναμικες κλπ\\

Καθως μεχρι στιγμης "καρφωνω" στο PA και κατα καιρους διακρινω διαφορες ηχητικες απωλειες.

Ειμαι ασχετος....! Μεχρι στιγμης δεν εχω παιξει ποτε μεσω καποιου λαμπατου ενισχυτη για αυτο και θα ηθελα τη πολυτιμη γνωμη σας.

Μετα απο μια προχειρη αναζητηση και εφοσον τα πιο πολλα μοντελα δεν μπορω να τα ακουσω καπου εν ελλαδη....κατεληξα σε αυτα τα 3:

Randall rd20

Engl E315

Bugera G20

Aκομα βεβαια δεν εχω ακουσει καποιο hybrid κεφαλι - ουτε και ξερω αν υπαρχει δλ - η ακομα και καποιο full tranzistor αρκει να ειναι καλο για αυτο που το θελω

Οπως αντιλμβανεστε με ενδιαφερει το αρκετο και ποιοτικο gain καθως και η καλη συνεργασια με την Boss...αν και υποπτευομαι πως αν μπω σε αυτο το παιχνιδι θα αρχισω το ψαξιμο με μεμονομενα πεταλια ****

Aυτα...μπορειτε να βοηθησετε ?

Ευχαριστω

Μερικές ερωτήσεις :

1) τί καμπίνα και ηχείο θα χρησιμοποιείς; Πάιζει καθοριστικό ρόλο για τον ήχο σου.

2) Γιατί θες gain από την κεφαλή; Με την Boss που έχεις μπορείς να πάρεις και πολύ και καλό gain.

Έκτορας είπε:
Μερικές ερωτήσεις :

2) Γιατί θες gain από την κεφαλή; Με την Boss που έχεις μπορείς να πάρεις και πολύ και καλό gain.
+1000

ΓΙ'αυτό και μία λύση στην οποία μπορείς να καταφύγεις είναι ένας ενισχυτής με καλό καθαρό, τύπου Blues Junior (αν και η fender έχει βγάλει και τους bassbreakers, αξίζει να τους δεις που κάποιοι έχουν και fx loop) και να συνδέσεις την πεταλιέρα σου καρφί εκεί.

Το κεφάλι θα σε περιορίζει γιατί όταν το συνδέεις σε διαφορετικές καμπίνες στα εκάστοτε μαγαζιά τότε πάλι θα έχεις διαφορετικό ηχόχρωμα. Οπότε ένας μικρός combo ίσως είναι καταλληλότερος. Τέλος, αν όντως θες να παίρνεις την βρώμα από τον ενισχυτή, μπλέκεις κι ανεβάζεις το κόστος κατά πολύ (δεδομένου πως θα θέλεις το gain να είναι αρκετά ικανοποιητικό). Για εμένα δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις αυτό αν θα χρησιμοποιείς την πεταλιέρα.

To Καλύτερο "μικρό" head που έχω δει και παίζει και σε εντάσεις σπιτιού είναι αυτό:

Mistral είπε:
+1000

ΓΙ'αυτό και μία λύση στην οποία μπορείς να καταφύγεις είναι ένας ενισχυτής με καλό καθαρό, τύπου Blues Junior (αν και η fender έχει βγάλει και τους bassbreakers, αξίζει να τους δεις που κάποιοι έχουν και fx loop) και να συνδέσεις την πεταλιέρα σου καρφί εκεί.

Το κεφάλι θα σε περιορίζει γιατί όταν το συνδέεις σε διαφορετικές καμπίνες στα εκάστοτε μαγαζιά τότε πάλι θα έχεις διαφορετικό ηχόχρωμα. Οπότε ένας μικρός combo ίσως είναι καταλληλότερος. Τέλος, αν όντως θες να παίρνεις την βρώμα από τον ενισχυτή, μπλέκεις κι ανεβάζεις το κόστος κατά πολύ (δεδομένου πως θα θέλεις το gain να είναι αρκετά ικανοποιητικό). Για εμένα δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις αυτό αν θα χρησιμοποιείς την πεταλιέρα.

Βασικά... "αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο", που έλεγε και κάποιος.

Σας ευχαριστω αρχικα... :)

Ειχα κατα νου οτι ισως το gain που θα επαιρνα χρησιμοποιοντας την boss να μην ειναι και τοσο "ποιοτικο" συγκριτικα με αυτο που ια επαιρνα απο τον εκαστοτε ενισχυτη αλλα μαλλον κανω λαθος :)

Αναφορικα με τον μικρο combo και βεβαια δεν εχω προβλημα αρκει να ειναι ευκολος στην μεταφορα και σε μικρα gigs η studio Προβες να μπορει να με καλυψει η ενταση του.

Εχετε να μου προτεινετε κατι τετοιο σε full tube η hybrid ?

:)

Εγώ για τέτοια δουλειά πήρα τον bassbreker. Πολύ καλά καθαρά και με το tremble booster μπορείς να βγάλεις ωραιο ήχο. Πέρνα να τον ακούσεις...βγαίνει και σε combo και σε κεφάλι...και ο μικρός που πήρα εγω (7 watt)  κουβαλιέται άνετα....

Φιλε κ εγω την boss gt-100 εχω και την τρεχω στο καθαρο καναλι ενος bugera v-22.Εχω βγαλει πολλα live με αυτο το σεταπ με πολυ καλα αποτελεσματα.Ειμαι πολυ ικανοποιημενος ΚΑΙ με τα βρωμικα του...Αν θες το 5-10% παραπανω σε ποιοτητα θα το πληρωσεις και 5-10 φορες παραπανω σε λεφτα.Ζυγισε τα...(Αν θελεις στειλε μου το email σου να σου στειλω ολα τα patches μου )

ibanezas1980 είπε:
Σας ευχαριστω αρχικα... :)

Ειχα κατα νου οτι ισως το gain που θα επαιρνα χρησιμοποιοντας την boss να μην ειναι και τοσο "ποιοτικο" συγκριτικα με αυτο που ια επαιρνα απο τον εκαστοτε ενισχυτη αλλα μαλλον κανω λαθος :)

Αναφορικα με τον μικρο combo και βεβαια δεν εχω προβλημα αρκει να ειναι ευκολος στην μεταφορα και σε μικρα gigs η studio Προβες να μπορει να με καλυψει η ενταση του.

Εχετε να μου προτεινετε κατι τετοιο σε full tube η hybrid ?

:)

Και ο Bugera που έγραψε ο φίλος πιο πάνω και οι Blackstar σειρά και οι Fender και οι Vox και πολλοί άλλοι σου κάνουν για αυτή τη δουλειά που θες. Βρες το budget σου, κοίτα τί παίζει μέσα σ'αυτό, διάβασε κριτικές για αξιοπιστία στο internet, διάβασε για το βάρος που έχουν, ίσως ακόμα χρειαστεί να αλλάξεις και ηχείο σε κάποιον για να τον φέρεις στα μέτρα σου αν νιώσεις ότι χρειάζεται και θα έχεις μια εξαιρετική βάση για να βάλεις είτε την Boss που έχεις τώρα είτε πετάλια στο μέλλον. Πάρα πολλές επιλογές, αν πας με αυτό το σκεπτικό.

Αυτό που σου έγραψαν και πιο πάνω για την υπεραξία που θα πληρώσεις για να έχεις πολύ καλό gain από ενισχυτή, όταν... δεν το χρειάζεσαι απαραίτητα, ισχύει.

Έκτορας είπε:
θα έχεις μια εξαιρετική βάση για να βάλεις είτε την Boss που έχεις τώρα είτε πετάλια στο μέλλον. Πάρα πολλές επιλογές, αν πας με αυτό το σκεπτικό.

Αυτό που σου έγραψαν και πιο πάνω για την υπεραξία που θα πληρώσεις για να έχεις πολύ καλό gain από ενισχυτή, όταν... δεν το χρειάζεσαι απαραίτητα, ισχύει.
+1000

Γενικά όπως πολύ σωστά αναφέρεται είναι η λογική που θες ν'ακολουθήσεις. Προσωπικά για παράδειγμα, επειδή δεν ήθελα να μπλέξω με πολλά πετάλια / πεταλιέρες, επέλεξα έναν ενισχυτή που να τα κάνει όλα (καλό καθαρό, καλό βρώμικο, fx loop αναγκαστικά, volume boost). Στην θέση σου όμως, αν είχα δλδ μία τέτοια πεταλιέρα όπως εσύ, θα κοιτούσα έναν ενισχυτή με ικανοποιητικό καθαρό απλά. Έτσι θα έχεις τη βάση να 'χτίσεις' έναν καλό 'βρώμικο' ήχο. Πίστεψέ με, δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω. Το gain από την πεταλιέρα είναι πέραν από ικανοποιητικό. Από εκεί και πέρα, παίζει ρόλο ο τρόπος που θα προσεγγίσεις τον ήχο σου και φυσικά τα χέρια σου. Συνεπώς, μην τρελαίνεσαι  ;D

...οποτε απο οτι μπορω να καταλαβω προτεινετε να εχω την πεταλιερα συνδεδεμενη στο main input του Χ ενισχυτη - στο καθαρο του καναλι και απο εκει κ περα να φτιαξω πχ 4 preset απενεργοποιωντας κεφαλι και καμπινα απο την πεταλιερα - καθως μεχρι στιγμης προφανως παιζω με προσομοιωσεις - χρησιμοποιωντας ουσιαστικα τα εφφε και τα πεταλακια της boss για να φερω τον ηχο μου εκει που θελω ;;

Τα λεω καλα ?

Το budget μου ειναι περιπου 600 ευρω - Τι προτεινετε μεχρι 15 - 20 watt....? Και επιπλεον με αυτην την δυναμη ειναι εφικτο ενα Live σε μεγαλυτερο stage με καποιο mic μπροστα απο τον μελλοντικο ενισχυτη μου ???

Aν συνδεθεις σε input ενισχυτη κανονικα ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣ κεφαλι καμπινα ΔΕΝ τα απενεργοποιεις.(Απενεργοποιημενα πρεπει να τα εχεις τωρα που συνδεεσαι σε P.A η με τα ακουστικα σου.Δηλαδη σε line/phones output select)Βεβαια δοκιμασε και τι θα σου κατσει καλα στο αφτι...εμενα πχ ασχετα με το τι λεει η boss στο manual της ειτε σε P.A ειτε στο καθαρο του bugera το line/Phones output select μου καθεται καλυτερα.Καποιοι ισως σου προτεινουν να αγορασεις αντι για ενισχυτη MONITOR ηχειο fr/fr (full range/flat response) ετσι ωστε ο ηχος που δινει η boss να μη χρωματιζεται απο το εκαστοτε ηχειο ενισχυτη η καμπινας...(ισχυει μονο που ετσι χανεις τις δυναμικες της λαμπας).Φυσικα και mic'ed σε PA ειναι αρκετα τα 20-25 watts για live αρκει η να εχεις κοντα σου τον ενισχυτη η καποιο μονιτορ να ακους τον εαυτο σου με καποιο τροπο τελοσπαντων ...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
leon7pap είπε:
Aν συνδεθεις σε input ενισχυτη κανονικα ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣ κεφαλι καμπινα ΔΕΝ τα απενεργοποιεις.(Απενεργοποιημενα πρεπει να τα εχεις τωρα που συνδεεσαι σε P.A η με τα ακουστικα σου.Δηλαδη σε line/phones output select)Βεβαια δοκιμασε και τι θα σου κατσει καλα στο αφτι...εμενα πχ ασχετα με το τι λεει η boss στο manual της ειτε σε P.A ειτε στο καθαρο του bugera το line/Phones output select μου καθεται καλυτερα.Καποιοι ισως σου προτεινουν να αγορασεις αντι για ενισχυτη MONITOR ηχειο fr/fr (full range/flat response) ετσι ωστε ο ηχος που δινει η boss να μη χρωματιζεται απο το εκαστοτε ηχειο ενισχυτη η καμπινας...(ισχυει μονο που ετσι χανεις τις δυναμικες της λαμπας).Φυσικα και mic'ed σε PA ειναι αρκετα τα 20-25 watts για live αρκει η να εχεις κοντα σου τον ενισχυτη η καποιο μονιτορ να ακους τον εαυτο σου με καποιο τροπο τελοσπαντων ...
Φίλτατε leon7pap είτε κάτι δεν γράφεις καλά, είτε κάτι δεν καταλαβαίνω εγώ σωστά.

Την στιγμή που θα μπει καρφί στο input του ενισχυτή, τότε πρέπει να ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ κεφάλι και καμπίνα. Αν ΔΕΝ το κάνει αυτό, τότε θα παίζει το ένα power amp πάνω στο power amp του ενισχυτή, ενώ επίσης θα παίζει μία προσομοίωση καμπίνας πάνω στην άλλη του ενισχυτή. Πολλοί κάνουν αυτό το λάθος και μετά δεν ξέρουν γιατί δεν βγάζουν ήχο της προκοπής.

Αν ο ενισχυτής έχει fx loop, τότε μπορείς να έχεις ενεργοποιημένα και patches με power amp + καμπίνες (προφανώς συνδέεσαι στο fx loop κι όχι in front of the amp), ενώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ΚΑΙ 4cable method για να τα κάνεις όλα μαζί.

Αν παίζει καρφί στο pa, τότε πάλι ενεργοποιεί power amp + καμπίνες ειδάλλως θ' ακούγονται όλα χάλια τα εφέ (σα να βάλεις ένα πετάλι distortion καρφί σε κονσόλα = χάλια).

Τέλος, πολλοί προτείνουν monitors ακριβώς για το 'flat' ηχόχρωμα. Οπότε, όταν συνδεθείς καρφί σε κονσόλα, λες στον ηχολήπτη να σ'έχει flat ώστε να έρθεις όσο πιο κοντά στον ήχο που έχεις φτιάξει στα monitors. Δεν γίνεται πάλι να παίξεις σε monitors χωρίς προσομοιώσεις ενισχυτών + καμπίνας καθώς ο ήχος θα είναι χάλια.

Το budget μου ειναι περιπου 600 ευρω - Τι προτεινετε μεχρι 15 - 20 watt....? Και επιπλεον με αυτην την δυναμη ειναι εφικτο ενα Live σε μεγαλυτερο stage με καποιο mic μπροστα απο τον μελλοντικο ενισχυτη μου ???
Σε λαμπάτο ενισχυτή με 10 Watt είσαι υπέρ-αρκετά για live. Άλλωστε θα βγεις με μικρόφωνο στον κόσμο. Τα 10 είναι πάλι πολλά, αλλά εξαρτάται τί μουσική παίζεις, π.χ αν θες καθαρό headroom, αν χρησιμοποιείς διπλούς μαγνήτες και δεν θες να βρωμίζει ο ήχος κλπ. Για τον ενισχυτή, εξαρτάται πάλι τί θες να πετύχεις. Αν θες να τα κάνεις όλα, τότε θα χρειαστείς ΚΑΙ fx loop. Προσωπικά θα κοιτούσα είτε σε ενισχυτή με καλό καθαρό (τύπου blues junior) ειδάλλως θα κοιτούσα στους καινούριους τους bassbreakers που κάποιοι έχουν και fx loop (ώστε να χρησιμοποιώ και patches με power amps, καμπίνες, κλπ). Περί bugera κλπ δεν έχω άποψη. Πάντως αντίστοιχα θέματα έχουν συζητηθεί κατά πολύ. Ξαναλέω όμως. Εξαρτάται ποιες είναι οι ανάγκες σου και πόση ευελιξία θες να έχεις.

Mistral είπε:
Φίλτατε leon7pap είτε κάτι δεν γράφεις καλά, είτε κάτι δεν καταλαβαίνω εγώ σωστά.

Την στιγμή που θα μπει καρφί στο input του ενισχυτή, τότε πρέπει να ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ κεφάλι και καμπίνα. Αν ΔΕΝ το κάνει αυτό, τότε θα παίζει το ένα power amp πάνω στο power amp του ενισχυτή, ενώ επίσης θα παίζει μία προσομοίωση καμπίνας πάνω στην άλλη του ενισχυτή. Πολλοί κάνουν αυτό το λάθος και μετά δεν ξέρουν γιατί δεν βγάζουν ήχο της προκοπής.

Αν ο ενισχυτής έχει fx loop, τότε μπορείς να έχεις ενεργοποιημένα και patches με power amp + καμπίνες (προφανώς συνδέεσαι στο fx loop κι όχι in front of the amp), ενώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ΚΑΙ 4cable method για να τα κάνεις όλα μαζί.

Αν παίζει καρφί στο pa, τότε πάλι ενεργοποιεί power amp + καμπίνες ειδάλλως θ' ακούγονται όλα χάλια τα εφέ (σα να βάλεις ένα πετάλι distortion καρφί σε κονσόλα = χάλια).

Τέλος, πολλοί προτείνουν monitors ακριβώς για το 'flat' ηχόχρωμα. Οπότε, όταν συνδεθείς καρφί σε κονσόλα, λες στον ηχολήπτη να σ'έχει flat ώστε να έρθεις όσο πιο κοντά στον ήχο που έχεις φτιάξει στα monitors. Δεν γίνεται πάλι να παίξεις σε monitors χωρίς προσομοιώσεις ενισχυτών + καμπίνας καθώς ο ήχος θα είναι χάλια.

Σε λαμπάτο ενισχυτή με 10 Watt είσαι υπέρ-αρκετά για live. Άλλωστε θα βγεις με μικρόφωνο στον κόσμο. Τα 10 είναι πάλι πολλά, αλλά εξαρτάται τί μουσική παίζεις, π.χ αν θες καθαρό headroom, αν χρησιμοποιείς διπλούς μαγνήτες και δεν θες να βρωμίζει ο ήχος κλπ. Για τον ενισχυτή, εξαρτάται πάλι τί θες να πετύχεις. Αν θες να τα κάνεις όλα, τότε θα χρειαστείς ΚΑΙ fx loop. Προσωπικά θα κοιτούσα είτε σε ενισχυτή με καλό καθαρό (τύπου blues junior) ειδάλλως θα κοιτούσα στους καινούριους τους bassbreakers που κάποιοι έχουν και fx loop (ώστε να χρησιμοποιώ και patches με power amps, καμπίνες, κλπ). Περί bugera κλπ δεν έχω άποψη. Πάντως αντίστοιχα θέματα έχουν συζητηθεί κατά πολύ. Ξαναλέω όμως. Εξαρτάται ποιες είναι οι ανάγκες σου και πόση ευελιξία θες να έχεις.
Εχεις απολυτο δικιο...λαθος δικο μου...μπερδεψα τα output select options με  τα cabinet options

boss-cdsm-amp-effects-processor-gt-100-26-638.jpg

leon7pap είπε:
Εχεις απολυτο δικιο...λαθος δικο μου...μπερδεψα τα output select options με  τα cabinet options
Ναι ναι no problem! Το φαντάστηκα ότι κάπου έχει γίνει μπέρδεμα, γιατί στην πλειοψηφία των posts στα διάφορα threads συμφωνώ μαζί σου  ;D Απλά λέω κάπου θα ξέχασε να γράψει κάτι και θα μπερδευτεί ο φίλος μας (που σίγουρα θα έχει γίνει κοτσίδα τώρα με τόσες επιλογές που του έχουμε γράψει  ;D )

Ευχαριστώ αρχικα! :)

Σε περίπτωση που θέλω να χρησιμοποιησω διάφορα εφφέ στο καθαρό και διάφορα στο βρώμικο του ενισχυτή - οπότε μιλάμε για 2καναλο κάπου διάβασα και ενημερώθηκα ότι ή boss έχει δυνατότητα channel amp selection.

Δεν αποτελεί καλύτερη πρόταση αυτό από το να τα κάνω όλα μόνο μέσω του καθαρού καναλιού?

Αντιλαμβάνομαι σωστά ? Ή κάνω κάποιο λάθος ?

Για το πρώτο σκέλος, δεν γνωρίζω προσωπικά. Καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος που γνωρίζει. Λογικά όμως, ναι, γίνεται αναλόγως τον ενισχυτή που θα επιλέξεις και τις επιλογές που θα σου δίνει.

Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει σωστό λάθος. Εξαρτάται πάλι από το τί θες να κάνεις και τί καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου. Γενικότερα, απ'όσα γράφεις, θα σου έλεγα πως μάλλον είσαι ελαφρώς μπλεγμένος και μπερδεύεις πολλά πράγματα μαζί. Κάνει ζημιά και το ίντερνετ με την υπερ-πληροφόρηση να ξέρεις, καθώς η στάση που κρατούν πολλοί είναι το κλασσικό 'να κάνω όσα μπορώ περισσότερα με λιγότερα χρήματα'.

Να στο δώσω λίγο διαφορετικά να το καταλάβεις. Προσωπικά, παίζω με Koch Twintone iii. Παίρνω τα πάντα από αυτόν (καθαρό, overdrive, extra boost), ενώ συνδέω μία boss me-50 στο fx - loop για εφέ (delay αποκλειστικά και λίγο chorus κάποιες φορές + κουρδιστήρι). Σε live που πρέπει να τα μεταφέρω όλα τα σύνεργα, είμαι στο αμήν να τα διώξω και να πάρω έναν tweed deluxe 12 watt με μία πεταλιέρα για τα εφέ + γκάζι. Το αποτέλεσμα στον ήχο μου πάλι το ίδιο θα είναι. Όπως έγραψα πάλι, σημασία έχει η προσέγγισή σου στον ήχο γενικότερα και το παίξιμό σου, είτε αυτό είναι καλό είτε όχι. Τουλάχιστον σε αυτό το σημείο καταλήγω εγώ. Με άλλα λόγια, ακόμα κι αν βάλεις προσομοίωση two rock στην Boss ώστε ν'ακούγεσαι σαν τον John Mayer, δεν θα το καταφέρεις αν δεν παίζεις σαν κι αυτόν, με δάχτυλα, πένα κλπ κλπ  ;D

Οπότε... ενδεχομένως η καλύτερη λύση για εσένα να είναι αγορά monitors και στα live καρφί στο pa. Ενδεχομένως πάλι να είναι καιρός να πάρεις έναν μονοκάναλο ενισχυτή και να χρησιμοποιείς το καθαρό από αυτόν και τα εφέ + drives από την πεταλιέρα. Ενδεχομένως πάλι να τα χρειάζεσαι όλα τα παραπάνω  και να χρειάζεσαι έναν mesa boogie, με καλό βρώμικο + fx loop, κλπ κλπ  :-\

metalmike είπε:
http://www.thomann.de/gr/peavey_6505_mini_head.htm

http://www.thomann.de/gr/evh_5150_iii_15w_lbx_top.htm

Και οι 2 είναι ότι καλύτερο για τα λεφτά που διαθέτεις.
Πολύ ωραίος ο peavey ομολογώ. Απλα από ότι βλέπω δεν είναι έχει καθαρό κανάλι. Και σε ποιο μαγαζί υπάρχει ν τον ακούσω??

Προσανατολιζομαι και προς την σειρά gigmaster της ENGL.

Έχετε προσωπική άποψη για αυτούς ?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back