Superfunk είπε:
Γενικα τα περισσοτερα "λαμπατα" πεταλια ειναι ψιλοαπατες μια και συνηθως η..λαμπα το μονο που κανει ειναι να....φωτιζει (ενα πραμα σαν τον...αγκαλιτσα φωτεινουλη... ;D)
Βεβαιωσου οτι το "λαμπατο" πεταλι που θα παρεις δουλευει σε ΥΨΗΛΑ voltage ΜΟΝΟ τοτε η λαμπα παιζει καποιο ρολο
Φυσικα αν δεν εχεις λαμπατο ενισχυτη της προκοπης ξεχνα το πεταλι και αγορασε πρωτα εναν,χαμενος κοπος θα ειναι η αγορα καποιου εξωτικου πεταλιου αν δεν παιζει σε καποιον αξιοπρεπη ενισχυτη.
Στο πρώτο θέλω να υπογραμμίσω την διαφωνία μου. Υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις στον κανόνα, με καλύτερη τα Vox Cooltron. Στο δεύτερο συμφωνώ απολύτως. Και μην ξεχνάς ότι δεν αξίζει να έχεις ενισχυτή των 500 ευρώ αν του κοτσάρεις ένα πετάλι των 400...
Το πρόβλημα των λαμπάτων πεταλιών είναι ότι ορισμένες φορές είναι υπερβολικά fat και χάνουν τον έλεγχο. Επειδή έχω παίξει και ακούσει ο ίδιος σχεδόν το 90% όλων των λαμπάτων πεταλιών που κυκλοφορούν σήμερα (!!!),
θα μείνω ontopic και θα προσπαθήσω να δώσω κάποιες γνώμες, χωρίς να μπλέξω solid state πετάλια, τα οποία πιστεύω ότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν φτάνουν τα λαμπάτα. Αλλά οι επιλογές είναι τόσες πολλές που δεν ξέρω από πού να αρχίσω...
Το καλύτερο που έχω ακούσει ποτέ, και συνάμα το καλύτερο πετάλι βρωμιάς κατ'εμέ (να μην επεκταθώ γιατί θα ξημερωθούμε, εκτός κι αν το επιθυμείτε) είναι το
Bad Cat 2 Tone. Προσφέρει πολλούς από τους ήχους του παλιού και κορυφαίου Μatchless Hotbox, μόνο που έχει δυο κανάλια.
Το δεύτερο, το Hot Tubes της Electroharmonix, το οποίο όμως δεν κυκλοφορεί πια και έχει προβλήματα αξιοπιστίας. Το English Muffin εξαιρετικό αλλά το αυτί πρέπει να γνωρίζει ότι τα πρίμα που βγάζει είναι τυπικά του ονόματός του (british).
Όλα της Seymour Duncan τα θεωρώ μέτρια, όπως επίσης και τα Radial, εκτός από το Plexitone. Tα Βlackstar κάπως σώζονται. Τα Vox Cooltron εξαιρετικά, με προσωπική προτίμηση το κάπως ιδιόρρυθμο Over The Top Boost. Tα Damage Control υπερτιμημένα και με "αποστειρωμένο" ήχο που πιστεύω ότι κάτι τους λείπει. Τα Hughes and Kettner πολύ καλά αλλά όχι η πρώτη μου επιλογή. To Κοch θαυμάσιο αλλά κάπως ιδιόρρυθμο - τα dist του ή θα τα αγαπήσεις, ή θα τα μισήσεις. Το ΤRex εξαιρετικό και πολύ παραμετροποιήσιμο αλλά συνάμα πολύ ακριβό.
Άλλη πρόταση το κλασσικό και αρκετά βιντάζ σε ήχους Butler Tube Driver αλλά με αλλαγή της λάμπας του σε 12ΑΤ7, το διαχρονικό Mesa V Twin, το σούπερ high gain Soldano GTO (μόνο σε ebay πια και με προβλήματα υπερθέρμανσης) και το SIB Fatdrive (επίσης μόνο σε ebay, εκτός κι αν περιμένεις να το ξαναβγάλουν).
Του Telegun δεν το έχω ακούσει δυστυχώς, όπως κι ένα καινούργιο Maxon με λάμπα. Όλο και κάποιο θα ξεχνάω, αν μου'ρθει θα το σημειώσω. Από επιλογές άλλο τίποτα πάντως... ;D