• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Αγορά χαλασμένου Fender Tube Amp

kostis k.

Νέο μέλος
24 Σεπτεμβρίου 2008
27
0
0
38
Hermoupolis, Syros
Γεια χαρά σε όλους!

Λοιπόν σε ένα μαγαζί της περιοχής το οποίο πάει για φούντο,

μίλησα με τον ιδιοκτήτη και ο τύπος πουλάει έναν fender λαμπάτο...

Ο ενισχυτής μου ξεκαθάρισε ότι ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Δε ξέρει γιατί, ούτε

και μπόρεσα να ελέγξω εγώ (όχι οτι ξέρω..).

Έχει λοιπόν από όσο είδα ένα κανάλι καθαρό, ένα κανάλι tremolo ή

vibrato (??) και Super Reverb. Φαίνεται πολύ παλιός, είναι και

χτυπημένος αλλά είναι πολύ μεγάλος. Έχει τέσσερα ηχεία (α ναι, είναι combo...).

Τον δίνει 250€!

Τι μπορεί να έχει?

Πόσο μπορεί να κοστίσει η επισκευή (αν φτιάχνεται)?

Που μπορώ να τον φτιάξω?

Last edited by a moderator:
Και ποιός μπορεί να καταλάβει με μια απλή περιγραφή τι μπορεί να έχει ο ενισχυτής;  :-\

Το καλύτερο θα ήταν να πάρεις κάποιον που ξέρει, και να πάτε να τον δει αυτός, για να σου πει αν σε συμφέρει να τον αγοράσεις...

πολυ βασικο ειναι να κοστολογισεις την αξια του. Πόσο θα άξιζε εαν δουλευε και ηταν σε καλη κατασταση?

δες μοντελο, δες απο πίσω χρονολογια και οτι αλλο γραφει, μπες ιντερνετ (πχ ebay) και ψαξε.

θεωρητικα θα μπορουσες να πας και με μια αλλη κεφαλη ενιχυτη να δεις αν (και πως) παιζουν τα ηχεια. αν και μαλλον δυσκολο αυτο.

Το προβλημα θα μπορουσε να ειναι απο μια ασφάλεια μεχρι καποια καμμενα στοιχεια του κυκλωματος. Αν δεν τον εχει κανιβαλήσει επιτηδες κάποιος , αυτα φτιαχνονται ευκολα. μετα δε θα θες λαμπες? τα ηχεια θα παιζουν?

παντως, μου φαινεται καλη φαση, ειδικα αν προκυψει οτι ειναι καποιο συλλεκτικο μοντελο. και μπορεις να τον φτιαξεις σιγα-σιγα

Δώσε στον άνθρωπα 200 ευρά να τον γλιτώσεις απο τη σαβούρα.  ;D

Ακόμη και αν δεν δουλέψει ποτέ (χλωμό) θα γίνει ενα πολύ ωραίο και vintage ...τραπεζάκι.

Όπως και να έχει δηλαδή, τα λεφτά του θα τα βγάλει.  8)

προφανως μας κανεις πλακα.

αν ΔΕΝ μας κανεις  ΠΑΡΤΟΝ αμεσως,ειναι χαλαρα ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ απο ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ καινουργιο ενισχυτη μπορεις να αγορασεις αυτη τη στιγμη.

Οσο για το "δεν δουλευει" μη σκας Handwired point to point ενισχυτης ειναι οποτε οποιοσδηποτε αξιοπρεπης μαστορας θα στον φτιαξει (το πολυ πολυ να θελει λυχνιες,βεβαια αν ειναι original μονο οι λυχνιες του μπορει να αξιζουν και κανα 500αρικο ;) & πυκνωτες)

στειλε και καμμια φωτο να σου πουμε περισσοτερα.

αν οντως ειναι ο super reverb δεν θα τον αφηνα να παει χαμενος....Ακομα και υπολογιζοντας το κοστος επισκευης και παλι θα εχεις αγορασει εναν εξαιρετικο ενισχυτη σε πολυ συμφερουσα τιμη.

Εμενα παλι γιατι μου ακουγεται υποπτη η ολη κατασταση?Δεν ξερω κανεναν ελληνα μαγαζατορα που θα χαριζε ετσι απλα εναν ενισχυτη,ποσο μαλλον vintage..

Θεωρω πως αφου αυτο ειναι και το αντικειμενο του, ειναι σε θεση να κοστολογησει την αξια του εν λογω ενισχυτη,και πολυ πιθανον να γνωριζει το προβλημα και την σοβαροτητα του και απλως να σου λεει οτι δεν ξερει τι φταιει..

Ισως να ειμαι υπερβολικα καχυποπτος αλλα δεν πιστευω πως οι μαγαζατορες του συγκεκριμενου τομεα γινανε γενναιοδωροι ξαφνικα..

Ετυχε να αγορασω 2-3 Fender super reverb του  1972-76

Ενας απο αυτους δεν επαιζε και πηρα τηλεφωνο τον τεχνικο που εχω, και μου ειπε μην δωσεις πανω απο 200 ευρω.

Επισης πριν 2 χρονια πηρα '60 super reverb σε κεφαλι ειτανε combo και το κανανε κεφαλι  με 200 ευρω και επαιζε

μια χαρα.

Απο οτι βλεπω εισαι στη Συρο,καθολου περιεργο λοιπον να υπαρχει ενα "διαμαντακι" στο μαγαζι της περιοχης σου,στην επαρχια συμβαινουν ακομα θαυματα. ;)

πηγαινε και βγαλτον καμμια φωτο να σου πουμε αν αξιζει γιατι με εικασιες δεν θα βγαλουμε ακρη,στις ΗΠΑ αυτοι ενισχυτες σε καλη κατασταση παρολη την χρηματιστηριακη πτωση των μεγαλων ενισχυτων (η μοδα τωρα προσταζει το πολυ 20-30 βαττ οποτε ολοι ζηταν Deluxe & Princeton  ) εχουν αξια γυρω στα $1000-$1300 αναλογα με τη χρονολογια και την κατασταση,στην Ελλαδα  απαντονται πολυ συχνα (κλασσικος ενισχυτης μπουζουκιου μαζι με τον TWIN) το πολυ γυρω στα 600 ευρω (οσο και οι Τwin δηλ.) μια και οσοι τους εχουν τους ξεφορτωνονται λογω βαρους.

Παραμενουν ομως εκπληκτικοι ενισχυτες.

Ειχα μεχρι και πριν 4-5 χρονια πολλους παλιους Fender twin & super (silverface & blackface  ) & ολοι μου ειχαν κοστισει ελαχιστα χρηματα.Μου λειπει ο ηχος τους αλλα δεν μου λειπει το βαρος  τους.

στο φορουμ εχουμε εξαιρετικους ηλεκτρονικους που θα μπορουσαν να στον φτιαξουν αλλα τετοιο τερας πως θα το κουβαλησεις απο το νησι?

Superfunk είπε:
Ειχα μεχρι και πριν 4-5 χρονια πολλους παλιους Fender twin & super (silverface & blackface  ) & ολοι μου ειχαν κοστισει ελαχιστα χρηματα.Μου λειπει ο ηχος τους αλλα δεν μου λειπει το βαρος  τους.
,
Αχ ! αυτό το βάρος μας έχει καταστρέψει και κάναμε πλούσιους τους ορθοπεδικούς…. ;D ;D ;D

Εγώ με την σειρά μου θα σου πω να τον χτυπήσεις άφοβα, 200 & 250€ δεν είναι τίποτα για ένα τέτοιο εργαλείο, άντε να δώσεις και 500€ επιπλέων (το πολύ)  θα πας στα 700-750 και θα έχεις ένα μαμάτο μηχάνημα το οποίο δεν θα χάσει ποτέ την αξία του. 8)

χμμ..

@strawhats7: ναι, είναι κάπως έτσι!  ;D

η μεταφορά από σύρο δεν είναι δύσκολο θέμα παραδόξως..

θα πάω να μάθω αύριο περισσότερες πληροφορίες, θα τραβήξω

καμία φώτο και θα σας ενημερώσω.

@studio54GR: θα το σκεφτώ!  ;D ;D 8)

ευχαριστώ!

To λέω διότι ξέρω πόσο τους πουλάνε τους Super reverb οι μουσικοί....

(με 400 βρήκα πολύ καλό 50w με καμμένα μεγάφωνα)

Trending...

Νέα θέματα