Αγορά Ηλεκτρικού Πιάνου

zinobios

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Θέλω να αγοράσω ένα καλό ηλεκτρικο πιάνο που η τιμή του να είναι το πολύ 500 euro.

Ti έχετε να μου προτείνετε ;

Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι το M Audio - ProKeys 88 (499.00 Ευρώ + Φ.Π.Α.) στου elina αλλά μήπως είναι λίγο ακριβό;

Μήπως υπάρχει κάποιο άλλο ηλεκτρικό πιάνο με λιγώτερα χρήματα και ίσως ποιο πολλές δυνατότητες;

Φίλε μου, πόσο πιο φτηνό να είναι ένα ηλεκτρικό πιάνο; Ήδη μιλάς για ένα από τα απολύτως φτηνότερα μοντέλα που μπορείς να βρεις στην αγορά.

Anyway, ουσιαστικά μπορείς να παίξεις μόνο μεταξύ του M-Audio και των φτηνών Casio Privia που είναι αρκετά αξιοπρεπή όργανα κι αυτά.

Bottom-line, δεν ξέρω αν μπορείς να δώσεις κάποια παραπάνω χρήματα (εγώ θα στο συνιστούσα). Πάντως, να μην ψάξεις για ακόμα φτηνότερο πιάνο γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα πάρεις μούφα καραμπινάτη.

Υ.Γ. Τι δυνατότητες να έχει ένα πιάνο των 500 ευρώ βρε άνθρωπε; Μην είμαστε και πλεονέκτες... 8)

Θα συμφωνήσω με τον Alchemist..και επειδή ζητάς ηλεκτρικό πιάνο πρέπει να υπάρχει στοιχειώδης ποιότητα και στο κλαβιέ και στον ήχο και στη συνολική κατασκευή.Προσωπική μου γνώμη είναι να μη δώσεις χρήματα για κάτι μέτριο προς μούφα και να συγκεντρώσεις και άλλα χρήματα για να χτυπήσεις κάτι πολύ καλύτερο...

Καλό ηλεκτρικό πιάνο με 500 ευρώ δεν θα βρεις..Αυτό είναι βέβαιο..

zinobios είπε:
Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι το M Audio - ProKeys 88 (499.00 Ευρώ + Φ.Π.Α.) στου elina αλλά μήπως είναι λίγο ακριβό;
Ε ,τότε πάρτο απ' του Θωμά το μαγαζί 64,81 ευρώ πιο φτηνά. ;)

http://www.thomann.de/gr/maudio_prokeys_88.htm

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σας ευχαριστώ και τους δυο σας  :)

Με αυτά που λέτε με πεισατε ότι πρεπει να πληρώσω πολύ περισσότερα για ένα σοβαρό και αξιόπιστο ηλεκτρικό πιάνο...

Θα ήθελα να μου πείτε τώρα σε αυτό το φόρουμ - ανεξαρτήτως τιμής - ποιό ηλεκτρικό πιάνο προτιμάτε εσείς, ή καλύτερα , ποιό ηλεκτρικό πιάνο έχετε δοκιμάσει και έχετε μείνει ικανοποιημένοι με αυτό.

KURZWEIL με κλειστά μάτια! Αν δεν έχεις σκοπό να δώσεις πολλά λεφτά η πιο συμφέρουσα λύση είναι το PC1X που έχει στον Θωμά 1110€ ενώ στην Ελλάδα έχει πάνω από 1600€.

Με την ευκαιρία της κουβέντας, έχει παίξει κανείς στο PC2 που έχει -λέει- ημιβαρυκεντρισμένα πλήκτρα και όχι βαρυκεντρισμένα σαν όλα τα άλλα; Ας μας πει κάποιος εντυπώσεις.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ το M-Audio αξιοπρεπέστατο για τα λεφτά του. Αν τελικά δεν μπορέσεις να πας σε κάτι με τουλάχιστον τα διπλά λεφτά, το ProKeys είναι τρελό value for money και αξίζει κάθε ευρώ που θα δώσεις.

Με δεδομένο το παραπάνω, θα έλεγα ότι το Kurzweil PC1X είναι πάααρα πολύ καλό. Πιστεύω ότι το καινούριο PC2X θα είναι ακόμα καλύτερο σαν ηλεκτρικό πιάνο μιας και είναι πιο προσανατολισμένο σε αυτό τον τομέα και είναι και λίγο φτηνότερο. Απλά το PC1X έχει μεγαλύτερη παλέτα ήχων αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.

Και τα Yamaha είναι καλές επιλογές στην κατηγορία των 1000+ ευρώ, έχουν όμως πολύ λίγες δυνατότητες σε σχέση με τα Kurzweil.

Ανεξαρτήτως τιμής, θα επέλεγα Kawai MP8 χ-α-λ-α-ρ-ά (από αυτά που έχω παίξει προσωπικά) και έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το GEM Promega 3. Ακριβά όργανα αλλά απλά ό,τι κοντινότερο σε πραγματικό πιάνο... ;)

+1000 για kurzweil! 8)

Το pc1x και το pc2x είναι controllers πολύ υψηλού επιπέδου και αξίζουν πολύ.

Προσωπική γνώμη και αν βέβαια σε ενδιαφέρουν κυρίως ήχοι piano,rhodes, pads, organs, strings κλπ εγώ θα προτείνω το sp2x(καινούργιο μοντέλο) της kurzweil το οποίο είναι stage piano, βαρυκεντρισμένο κλαβιέ και με φοβερούς ήχους κυρίως αυτούς που προανέφερα.(δεν έχει πολλούς ήχους βέβαια σαν τη σειρά pcx).

Εγώ πάντως περιμένω να συμπληρώσω τα χρήματα(γύρω στο 1000 αρικο) και τηα το χτύπησω το επόμενο πρωί! 8)

Y.Γ. και το kawai που λέει ο alchemist είναι εκπληκτικό όργανο(ακριβούτσικο όμως!)

Παρε μεταχειρισμενο αλλιως θα πεταξεις τα λευτα σου.

Απο την αλλη μπορεις να δουλεψεις με κανενα Software.. πχ Native Instruments και 1 καλο controller-mother keyboard

Aν θες καλο controller κοιτα το 88αρι της M-Audio (που εχει ομως χαλια τουσε

αλλιως αν θες καλο κλαβιε με περιορισμενες δυνατοτητες (σε λιγα χρηματα παντα)κοιτα

cme και fatar

Νικος

Σαν ευτυχής κάτοχος του pc1x εδώ και 1 χρόνο το συστήνω ανεπιφύλακτα! Αν και λίγο βαρύ το έχουμε κουβαλήσει σε Live, πρόβες κτλ  και πότε δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα.

Όταν έψαχνα κι εγώ πριν μερικά χρόνια για αγορά stage πιάνου πήρα το Μ-AUDIO λόγω χαμηλής τιμής. Έσπασα όμως τα χέρια μου! Τόσο βαρύ κλαβιέ δεν ξανασυνάντησα σε κανένα πιάνο. Το πούλησα και αγόρασα το Kurzweil PC1X και φίλησα τα χέρια μου!! Οι άνθρωποι ξέρουν καλά τη δουλειά τους. Πέρα από τους φανταστικούς ήχους του έχει και το ωραιότερο βαρυκεντρισμένο πλήκτρο. Πλήκτρο για δουλειά. (Μόνο όσοι έχουν βγάλει βραδιές σε πλήκτρο-σκαρπέλο μπορούν να καταλάβουν για τι σκάψιμο μιλάμε). Ο συνάδελφος-πληκτράς που παίζουμε μαζί είχε το FATAR και μόλις έπαιξε στο δικό μου το πούλησε το FATAR κατευθείαν και αγόρασε το ίδιο με το δικό μου σε 76άρι (PC-1SE). Οπότε -αν θες τη γνώμη μου- μην το πολυψάχνεις. Η λύση είναι KURZWEIL

Λοιπόν φίλε αν είσαι πιανίστας μην πάρεις κανένα απο τα προαναφερθέντα , τα έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα.Το πληκτρολόγιο της M-Audio είναι ότι χειρότερο έχει κυκλοφορήσει στην αγορά τα τελευταία χρόνια καθώς και η σειρά πιάνων  SP της Kurzweil.Τα πιό αξιόπιστα στην κατηγορία τους είναι τα yamaha p120 μην ψάχνεις για άλλο και επίσης έχει και το καλύτερο rhodes που υπάρχει στα πιάνα αυτά.Θα το βρείς ίσως δύσκολα γιατί έχει αντικατασταθεί τώρα απο το P140 το οποίο είναι το ίδιο με το μειονέκτημα ότι βγάζει εξόδους με rca κατα τ άλλα είναι κι αυτό άψογο.Επίσης υπάρχει και το CP33 της Yamaha αλλά δεν μου άρεσαν τα sample της ψηλής περιοχής έχουν μια περίεργη λούπα. Τα Gem promega και Kawai MP8 έχουν διάφορά χρειάς τα sample απο περιοχή σε περιοχή δεν θα στα συνιστούσα καθώς και τα Roland της σειράς  Rd (δεν ξέρω βέβαια την καινούρια σειρά RD  που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες).Τονίζω ότι αν δεν το χρησιμοποιείς το όργανο για πιάνο αλλά για mother keyboard τότε πάρε το M Audio .Κατα τ άλλα αν κινηθείς στην κατηγορία των 1300 ευρώ περίπου και φυσικά μιλάμε πάντα για stage piano τα προαναφερθέντα Yamaha είναι τα καλύτερα!!!!

obertzok είπε:
Λοιπόν φίλε αν είσαι πιανίστας μην πάρεις κανένα απο τα προαναφερθέντα , τα έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα.Το πληκτρολόγιο της M-Audio είναι ότι χειρότερο έχει κυκλοφορήσει στην αγορά τα τελευταία χρόνια καθώς και η σειρά πιάνων  SP της Kurzweil.Τα πιό αξιόπιστα στην κατηγορία τους είναι τα yamaha p120 μην ψάχνεις για άλλο και επίσης έχει και το καλύτερο rhodes που υπάρχει στα πιάνα αυτά.Θα το βρείς ίσως δύσκολα γιατί έχει αντικατασταθεί τώρα απο το P140 το οποίο είναι το ίδιο με το μειονέκτημα ότι βγάζει εξόδους με rca κατα τ άλλα είναι κι αυτό άψογο.Επίσης υπάρχει και το CP33 της Yamaha αλλά δεν μου άρεσαν τα sample της ψηλής περιοχής έχουν μια περίεργη λούπα. Τα Gem promega και Kawai MP8 έχουν διάφορά χρειάς τα sample απο περιοχή σε περιοχή δεν θα στα συνιστούσα καθώς και τα Roland της σειράς  Rd (δεν ξέρω βέβαια την καινούρια σειρά RD  που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες).Τονίζω ότι αν δεν το χρησιμοποιείς το όργανο για πιάνο αλλά για mother keyboard τότε πάρε το M Audio .Κατα τ άλλα αν κινηθείς στην κατηγορία των 1300 ευρώ περίπου και φυσικά μιλάμε πάντα για stage piano τα προαναφερθέντα Yamaha είναι τα καλύτερα!!!!
Eνταξει,προαναφερθέντα,αλλά εσύ μίλησες για σειρά sp της kurzweil ότι δοκίμασες,ο feamail μίλησε και για PC1X.Ε οχι και καλύτερο το p 140 από το PC1X.(μη μου σπιλωνετε το ονομα

του kurzweil μου ;D)

Κι όπως πολυ σωστά λέει ο kokostur μία είναι η λύση:(οχι mitsubishi παντως :D)

KURZWEIL

Aλλωστε μπορείς να κατευθηνθείς φίλε zinobios και προς την καινούργια σειρά των SP (kurzweil πάντα)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
να έχεις υπόψιν σου ότι στα 500 ευρώ όπως προαναφέρθηκε δεν μπορείς να βρείς κάτι το εξαιρετικό,,πρέπει να ανέβεις λίγο παραπάνω.Επίσης μια απορία που είχα, που θα το συνδέσεις το πιάνο? Και της M-Audio (530E) και της Kurzweil Sp2x (890E) και SP88X (890E) σαν καθαρά stage pianos/midi keyboards δεν έχουν ηχεία. 

Τa Kurzweil είναι μια πολύ καλή επιλογή παντος όπως (για μένα) και το Korg SP250 (800E) που έχει και ηχειάκια 2x11W.

Δίνω το Digital Piano Technics P50 το χρησιμοποίησα σε 3 live και το αγόρασα απ την Ιταλια πριν περιπου 2 χρονια μαζι με ημισκληρη θήκη - Τιμή 900 ευρώ.Πέστε μου αν το δίνω φτήνα η ακριβά.

Συμφωνώ απόλυτα με το φίλο για τα YAMAHA ενώ διατηρώ πολλές επιφυλάξεις για οτιδήποτε άλλο. Προσωπικά ξεκίνησα με Roland (***) πήγα Technics (***), Korg (**), Kyrzweil (***1/2) και κατέληξα ΥΑΜΑΗΑ (*****) που μάλλον είναι και λογικό να υπερτερεί αφού μόνο αυτή απο τις προανφερθείσες φτιάχνει και κλασικό πιάνο και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο , φυσικά με τη Steinway εκτός συναγωνισμού.

Σχετικά με τα παραπάνω, τι λέτε για τα Kawai MP5, Roland FP7, Roland RD300GX και Yamaha CP33;

Με κύριο κριτήριο το πλήκτρο και τους ήχους του πιάνου, ποιό πλησιάζει περισσότερο ένα πραγματικό πιάνο;

Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το Yamaha και το μεγαλύτερο αδερφό CP300 ενώ από Kawai το MP8. Ο ήχος από o,τι κατάλαβα είναι θέμα γούστου αλλά τα κλαβιέ του CP300 και MP8, αν και διαφέρουν στην αίσθηση, είναι αρκετά στοιβαρά και μπορώ να πω καλύτερα από αντίστοιχα φθηνών πιάνων της αγοράς.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back