Αγορα fender standard stratocaster

koxcygr

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Παιδια ειμαι ενα βημα πριν απο την αγορα μιας Fender Standard stratocaster American

εχω ομως τιε εξης απορειες...

1. Πως θα ειμαι σηγουρος οτι αυτο που περνω ειναι original ?

2. Υπαρχουν διάφορες Fender Standanrd stratocaster American ???

3. Σε ενα μαγαζι που ρωτησα μου ειπανε τιμη 1,400 ευρω και δωρεαν setup  ενω σε ενα αλλο 1,200 ευρω και με την εκπτωση 1000 αλλα καμια αναφορα σε setup.

4. Τι ακριβος ειναι το setup και κατα ποσο χρειαζετε ???

Ευχαριστω εκ των προτερων

Ασχολισε με την μουσικη; αν ναι, ποσο καιρο;

Αν θες σιγουρα αυθεντικο πραμα ;D ψωνισε απο εξω. Κανει 1000Ε

Το thomann τις φερνει σεταρισμενες με αψογη προστασία

Το setup παρολα αυτα ειναι προσοπικο δεδομενο κατα εμε.

Ειναι το ποσο ψιλα ειναι οι χορδες και οι μαγνητες. Επιρεαζει αρκετα τον ηχο και ακομα πιο πολυ το παιξιμο.

Το βασικο: αν εισαι αρχαριος μην δοσεις τοσα χρημάτα δεν λεει παρε καλυτερα μια fender squier με 95Ε και εισαι μαγκας για αρχη.

Μην ξεχασω τι μουσικη παίζεις;

Παιζω ακουστικη εδω και 7 χρονια. Δεν βλεπω το λογο να ψωνισω απ εξω αν μπορω βεβαια να ειμαι σιγουρος για το τι περνω και στην ιδια τιμη.Καποιος τροπος θα υπαρχει

να ειμαι σιγουρος για το αν ειναι αυθεντικο ή οχι.

Απο μουσικη Pink Floyd.

Pit1991 είπε:
Το βασικο: αν εισαι αρχαριος μην δοσεις τοσα χρημάτα δεν λεει παρε καλυτερα μια fender squier με 95Ε και εισαι μαγκας για αρχη.
Καλά ας μην είμαστε υπερβολικοί...

Μπορεί ένα χιλιάρικο να είναι πολλά λεφτά για στρατ, αλλά η επόμενη λύση δεν είναι η squier των 95ευραίων...

Προτείνω, είτε είσαι αρχάριος είτε όχι, την classic player σαν καλύτερο value for money... http://www.thomann.de/gr/fender_60s_classic_player_strat_rw_sb.htm

Τι της λείπει; Τίποτα... Μόνο τα τέσσερα κατοστάρικα από την τιμή...

Τα περί αυθεντικότητας δεν νομίζω ότι είναι σημαντικά από τη στιγμή που ένα όργανο παίζει... (Όταν λέω "παίζει" δεν εννοώ "κουτσοπαίζει", αλλά "ΠΑΙΖΕΙ", έχει διαφορά)

Θα συμφωνήσω με τον kultura. Δε χρειάζεται να ξεφύγεις πολύ οικονομικά και ειδικά εάν είσαι ακόμη στην αρχή.

Ούτε βέβαια να πάρεις μια φθηνή Squier (εκτός εάν μιλάμε για της Classic Vibe).

Ανάλογα με το budget σου λοιπόν, υπάρχουν αξιοπρεπέστατες λύσεις κοντά στα 600€, όπως πχ η σειρά Classic Player (50s ή 60s) όπως πρότεινε και ο kultura, αλλά και πιο ακριβές.

Επίσης, εάν το λογότυπο της Fender στο headstock δεν σου είναι και τόσο απαραίτητο, υπάρχουν και άλλες λύσεις που μπορείς να δεις (partscasters).

Δεν μας είπες όμως: τι στυλ παίζεις, ή καλύτερα για τι στυλ ενδιαφέρεσαι να χρησιμοποιήσεις τη strat;

Παρ'ολα αυτα, μπορεις να παρεις και την american standard αφου αυτη ειναι που θελεις :). Πολυ καλη κιθαρα, και ουτε εντελως αρχαριος εισαι μουσικα, ουτε θα μετανιωσεις ποτε για την αγορα της ειτε σαν αρχη, ειτε σαν μεση, ειτε σαν τελος :)

Gianniss είπε:
Παρ'ολα αυτα, μπορεις να παρεις και την american standard αφου αυτη ειναι που θελεις :). Πολυ καλη κιθαρα, και ουτε εντελως αρχαριος εισαι μουσικα, ουτε θα μετανιωσεις ποτε για την αγορα της ειτε σαν αρχη, ειτε σαν μεση, ειτε σαν τελος :)
πέστα ρε άνθρωπε ;)

κοίτα στα ελληνικά μαγαζιά, μπορείς να την δοκιμάσεις και πιά τα περισσότερα κάνουν τιμές thomann ;)

Eχω καταληξει στο θεμα τι κιθαρας που θελω να αγορασω. Αυτο που ηθελα να ξερω ειναι το θεμα αυθεντικοτητας , και το θεμα του αν υπαρχουν διάφορες fender standard stratocaster american ή ειναι μια συγκεκριμενη. ευχαριστω  

http://www.dv247.com/guitars/fender-american-standard-stratocaster-electric-guitar-black-maple--48091

Και μην πας σε ελληνικά μαγαζιά που την έχουν 1300 και μόλις ψυλλιαστούν ότι ξέρεις τι σου γίνεται σου κάνουν έκπτωση. Αυτοί οι τύποι προσπαθούν να σε κλέψουν - άσχετα αν καταλαβαίνουν στο τέλος ότι δεν τους παίρνει. Η πρόθεση αρκεί.

Το σεταπ θα το χρειαστείς αλλά (στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον) κάνει 30 ευρώ μαξ.

Edit: Με πρόλαβε ο Skantzos.

περί αυθεντικότητας δεν καταλαβαίνω πώς το εννοείς..δηλαδή να στην πουλήσουν για usa και να είναι japan?

η american standard είναι ένα συγκεκριμένο μοντέλο, υπάρχει και η deluxe και προφανώς κάποιες ακόμα..

koxcygr είπε:
Eχω καταληξει στο θεμα τι κιθαρας που θελω να αγορασω. Αυτο που ηθελα να ξερω ειναι το θεμα αυθεντικοτητας , και το θεμα του αν υπαρχουν διάφορες fender standard stratocaster american ή ειναι μια συγκεκριμενη. ευχαριστω  
Για τη γνησιοτητα δεν υπαρχει και τοσο μεγαλο θεμα αν την παρεις απο γνωστο μαγαζι (ειτε internet ειτε ελληνικο). Αν θες τσεκαρεις και το serial number της που αναγραφεται στο πισω μερος του headstock. Νομιζω πως υπαρχουν καποιες διαφορες αναμεσα σε καποιες standard ως προς τα ξυλα του σωματος και τους μαγνητες. Τσεκαρε και το site της fender.

Αφού έχεις καταλήξει ότι θέλεις την Standard καλώς.

Εγώ νόμιζα ότι ήθελες γενικότερα συμβουλή περί strat.

Προσωπικά δεν θα επέλεγα τη standard αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

Περί αυθεντικότητας, όπως είπαν και τα παιδιά, δεν τίθεται θέμα. Μία είναι η standard.  ;)

Kαταρχας ευχαριστω.

Μου αρεσει ο ηχος των Pink Floyd γι αυτο παω και σε standard. Τωρα επειδη δεν μενω Ελλαδα αλλα Κυπρο και τα πραματα εδω περα ειναι πολυ διαφορετικα γιαυτο ρωταω για setup

koxcygr είπε:
Kαταρχας ευχαριστω.

Μου αρεσει ο ηχος των Pink Floyd γι αυτο παω και σε standard.
Όχι ότι με τη standard δεν μπορείς να παίξεις Floyd, αλλά θεωρώ ότι μια κιθάρα με πιο vintage χαρακτηριστικά (κυρίως μαγνήτες και tremolo) θα ήταν ακόμη πιο κοντά σε αυτό που ψάχνεις.

εδώ που τα λέμε, αν κάποιος θέλει να φτιάξει μαϊμου american standard πόσο δύσκολο είναι;;;

δηλαδή αν πάρω π.χ. μια (mexican) standard και αλλάξω serial, decal και βάλω και το delta tone ποσοι θα το καταλάβουν; θα μου πεις θέλω και θήκη....

από dv προχώρα πάντως άφοβα, κουβέντα κάνω :)

Aν εισαι απο Κυπρο ισως αναγκαστεις να παρεις απο εξω την κιθαρα, καθως στα περισσοτερα μαγαζια οι τιμες ειναι δυστυχως "προ-Thomann" εποχης.  Αν φυσικα την βρεις στην ιδια τιμη (η και λιγο παραπανω) αξιζει να την παρεις απο εκει καθοτι θα εχεις τη δυνατοτητα δοκιμης.

Η καινουρια standard οπως ειπε ο elavd δεν ειναι 100% vintage, δεν ειναι ομως και μοντερνοστρατ οπως η deluxe. Μια χαρα πιστευω θα σε καλυψει για αυτα που θες να παιξεις.

Αν θες να δεις τι ακριβως ειναι το setup μπορεις να πας στο Blog και στην κατηγορια Guitar & Bass βρες το αρθρο του Superfunk σχετικα με το set up. Μπορεις να το κανεις και μονος σου, αλλα δε θα σου προτεινα να πας να το δοκιμασεις πρωτη φορα πανω στην καινουρια ακριβη κιθαρα σου...καλυτερα για αρχη σε ενα επαγγελματια.

Οι κιθαρες ερχονται σεταρισμενες απο το εργοστασιο αλλα φυσικα κατα τη διαδρομη μεχρι τον καταναλωτη το set up παει περιπατο σε μεγαλο βαθμο. Αν την παρεις απο Κυπριακο μαγαζι, ζητα να σου την σεταρουν πριν στην δωσουν, να μη στη δωσουν δηλαδη οπως βγηκε απο το κουτι, να ειναι ισιο το μανικι, σε νορμαλ υψος οι χορδες, να ειναι καινουριες, να ειναι το intonation σωστο κλπ. Φυσικα μπορει να σου ζητησουν κατι παραπανω για αυτο...Αν η τιμη με το setup παει στα υψη, παρε την απ'εξω και πηγαινε την καποια στιγμη αφου την παραλαβεις για set up σε καποιο τεχνικο/μαγαζι για το οποιο να εχεις ακουσει καλα λογια στο τομεα του service.

H maple απο την rosewood standard ξερει κανεις τι διαφορες εχουν???

Μου φανηκε να εχει περισοτερες ψηλες η maple. 

koxcygr είπε:
H maple απο την rosewood standard ξερει κανεις τι διαφορες εχουν???

Μου φανηκε να εχει περισοτερες ψηλες η maple.

Άρχισαν τα όργανα-

Σήκω απ΄τη θέση σου  ;D  ;D  ;D  ;D

Υ.Γ. Καλό θα είναι, αφού σου αρέσει ο ήχος Floyd, να πάρεις απόφαση ότι δεν πρόκειται να τον φτάσεις ούτε στο 10 % ΠΟΤΕ  ;D  ;D  ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back