Αγορά ανεξάρτητων χορδών ???

parasantalos

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Μήπως γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω κατάστημα μουσικών οργάνων που να πουλάει ανεξάρτητα χορδές (όχι σε σετ) ηλεκτρικής κιθάρας ,γιατί μου κόβεται συνέχεια μία συγκεκριμένη χορδή (e)...???

και ψάξε να βρεις τι φταίει και σου κόβεται η e

και ψάξε να βρεις τι φταίει και σου κόβεται η e
Κυρίως αυτό. :wink:

(Εκτός αν κόβεται ύστερα από 2 μήνες κοπάνημα. :lol: :lol: :lol: :lol: )

εγώ με 9αρες και δεν την σπάω ούτε στους 6 μήνες

με πολύύύ κοπάνημα

εγώ με 9αρες και δεν την σπάω ούτε στους 6 μήνες με πολύύύ κοπάνημα
Μην τις αλλάζεις νωρίτερα από 12 μήνες είναι ΚΑΙ γρουσουζιά ΚΑΙ αντιοικολογικό. (Εκτός κι αν τις ανακυκλώνεις: Χωριστά το ατσάλι, χωριστά το μπρούτζινο βαρελάκι)

Επίσης δεν αλλάζουμε χορδές στη χάση του φεγγαριού. :wink:

Πέραν της πλάκας...έχω την εντύπωση ότι έχει ανέβει πολύ η αξιοπιστία των χορδών τα τελευταία χρόνια. Βασικά έχω κάμποσα χρόνια να κόψω χορδή...κάποτε άλλαζα χορδές με την ευκαιρία που κοβόταν κάποια.

και εγώ αυτό θέλω να κάνω αλλά δεν κόβονται :lol:

Μετά απο μία εβδομάδα παίξιμο ρε παιδιά είναι ήδη για πέταμα.....εμένα μου ακούγονται "πεθαμένες".Οντως δε σπάνε όπως παλιά,αλλά δεν είμαι σίγουρος αν βελτιώθηκαν οι χορδές ή το παίξιμό μας.....εσύ Johnnie άλλαζε τις όταν .......βγάλουν μανιτάρια ...... :lol: :lol:

Μετά απο μία εβδομάδα παίξιμο ρε παιδιά είναι ήδη για πέταμα.....εμένα μου ακούγονται "πεθαμένες".
Εγώ τις καταστρέφω σε 2 μέρες το πολύ... :roll: :( :(

Στην ακουστική πεθαίνουν στη βδομάδα... Ιδρώνουν πάρα πολύ τα χέρια μου γαμώτο...

Εαν παίζεις απο 2 ώρες και πάνω τη μέρα Ηλία,λογικό και επόμενο.Εξάλλου όποιος παίζει επαγγελματικά αλλάζει στάνταρ κάθε μέρα.Οσο και να έχουν βελτιωθέι,ο ήχος "θαμπώνει" και μέρα με τη μέρα δε σου προκαλεί την ίδια διάθεση να παίξεις.

εγώ ρε παιδιά με τόσα εφέ και γκάζια που βάζω δεν βλέπω διαφορά όσο για την ακουστική συμφωνώ

εγώ ρε παιδιά με τόσα εφέ και γκάζια που βάζω δεν βλέπω διαφορά όσο για την ακουστική συμφωνώ
Εννοείται ότι οι παλιές χορδές είναι πιο ενοχλητικές περισσότερο στα καθαρά παιξίματα.

Το θέμα είναι ότι όταν παλιώνουν (ειδικά με τη συχνότητα που τα "καταφέρνω" εγώ λόγω ιδρώτα), η κιθάρα παύει να έχει σωστό intonation.

Υπάρχει επίσης και η θεωρία, η οποία δεν ξέρω αν ισχύει, ότι οι παλιές χορδές που έχουν μαζεμένη ... μπίχλα πάνω τους, φθείρουν τα τάστα... :roll:

Για αυτό εγώ παίρνω μαζικά webstrings πάμφθηνα και έχω πάντα νέες χορδές στα κιθαρόνια μου...;)

εγώ τις καθαρίζω μετά από κάθε παίξιμο με Fast-Fret
icon_wink.gif

Εγώ τις καταστρέφω σε 2 μέρες το πολύ... :roll: :( :(
Καλά, για ψάρεμα πας με την κιθάρα? :lol: :lol:

Νομίζω ότι οι χρόνοι που αναφέρεται δεν σχετίζονται τόσο με ιδρώτες σκουριές κλπ κλπ αλλά με:

1) Το υποκειμενικό κριτήριο του καθενός για το πότε η σταδιακή απώλεια της αρχικής "σπιρτάδας" κρίνεται απαράδεκτη ηχητικά. Υπάρχει διαφορά από ώρα σε ώρα παιξίματος. Ο Ηλίας π.χ. μετά τις 2 μέρες δεν θεωρεί ικανοποιητικό τον ήχο πλέον.

2) Τη συγκεκριμένη κιθάρα. Η καταπόνηση της χορδής πραγματοποιείται κυρίως στη γέφυρα και στα τάστα. Σε κάποιες κιθάρες μάλλον "κάθονται" πιο γρήγορα.

Νομίζω αυτά με τη φθορά των τάστων από τις παλιές χορδές κλπ έχουν βάση, αλλά αναφέρονται σε αυτούς που αφήνουν τις χορδες μέχρι να σκουριάσουν.

EDIT: Ηλία, σχετικά με αυτό που λες για το intonation, εγώ ρυθμίζω με "χθεσινές" (η και προχθέσινες) χορδές. Αφού "καθήσουν" στα βαγονάκια. Και δεν ρυθμίζω κάθε φοά που αλλάζω χορδες.... Όταν αλλάξω διάμετρο set μόνο. (¶ντε και καμιά φορά σε άσχετες στιγμές....απλά πρακτικά είναι πάντα στη θέση του όταν χρησιμοποιώ συγκεκριμένο σετ χορδών.

Δε λέω ότι κάνω το σωστό.... απλά δηλώνω που βρίσκεται η δική μου ισορροπία ανάμεσα στην τονική υποχονδρίαση και τη βαρεμάρα. :lol:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Υπάρχει επίσης και η θεωρία' date=' η οποία δεν ξέρω αν ισχύει, ότι οι παλιές χορδές που έχουν μαζεμένη ... μπίχλα πάνω τους, φθείρουν τα τάστα... :roll: [/quote']
Aναλογα. Αν τα ταστα ειναι ανοξυδωτο(τα σιδερακια λεω :lol: :oops: ), τοτε δεν παιζει κατι τετοιο. Αν οχι, τοτε σιγουρα. Ετσι οπως το σκεφτομαι, με τον καιρο, θα οξυδωνεται ολο και πιο πολυ, οποτε τζιζ.

Απο την αλλη και η ταστιερα θα μπορουσε να επιρρεαζεται και απο την μπιχλα οσο περισσοτερο μενει,αλλα δεν ξερω τι παιζει με τα βερνικια που της βαζουν απο εργοστασιο.

Εχω ακουσει οτι το Fast Fret εχει απαγορευτει στην αμερικη γιατι ωγηκε ωλαωερο για τα δαχτυλα!εγω αλλα ζε καθε μην χορδες dr βαζω και τις καθαριζω μετα απο καθεπαιξιμο με πανακι!

εγώ δέκα χρόνια παίζω και η μόνη βλάβη που έχω είναι

στον εγκέφαλο κατά τα άλλα αρτιμελέστατο με βρίσκω

:lol: :lol: :lol:

edit: παρατήρησα ότι στην Jackson (με floyd) οι χορδές αντέχουν πολύ

παραπάνω απ ότι στη Strat (1 βδομάδα το πολύ)

Το Fast Fret αισθανομαι οτι βοηθαει (ισως) για μια φορα και αν και αυτην...οι Elixir εχουν αισθητη διαφορα σε σχεση με τις υπολοιπες, η εχω καψει τα αυτια μου τελειως???

edit: παρατήρησα ότι στην Jackson (με floyd) οι χορδές αντέχουν πολύ

παραπάνω απ ότι στη Strat (1 βδομάδα το πολύ)
Μπορεί να είναι και ο τρόπος έδρασης στο tremolo, αλλά μάλλον είναι ο μονοί μαγνήτες στη strat που αναδεικνυουν περισσότερο τη λαμπρότητα των νέων χορδών. :wink:

Trending...

Νέα θέματα

Back