- Πόντοι
- 1
Μήπως γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω κατάστημα μουσικών οργάνων που να πουλάει ανεξάρτητα χορδές (όχι σε σετ) ηλεκτρικής κιθάρας ,γιατί μου κόβεται συνέχεια μία συγκεκριμένη χορδή (e)...???
Κυρίως αυτό. :wink:και ψάξε να βρεις τι φταίει και σου κόβεται η e
Μην τις αλλάζεις νωρίτερα από 12 μήνες είναι ΚΑΙ γρουσουζιά ΚΑΙ αντιοικολογικό. (Εκτός κι αν τις ανακυκλώνεις: Χωριστά το ατσάλι, χωριστά το μπρούτζινο βαρελάκι)εγώ με 9αρες και δεν την σπάω ούτε στους 6 μήνες με πολύύύ κοπάνημα
Εγώ τις καταστρέφω σε 2 μέρες το πολύ... :roll:Μετά απο μία εβδομάδα παίξιμο ρε παιδιά είναι ήδη για πέταμα.....εμένα μου ακούγονται "πεθαμένες".
Εννοείται ότι οι παλιές χορδές είναι πιο ενοχλητικές περισσότερο στα καθαρά παιξίματα.εγώ ρε παιδιά με τόσα εφέ και γκάζια που βάζω δεν βλέπω διαφορά όσο για την ακουστική συμφωνώ
Καλά, για ψάρεμα πας με την κιθάρα? :lol: :lol:Εγώ τις καταστρέφω σε 2 μέρες το πολύ... :roll:![]()
![]()
Υπάρχει επίσης και η θεωρία' date=' η οποία δεν ξέρω αν ισχύει, ότι οι παλιές χορδές που έχουν μαζεμένη ... μπίχλα πάνω τους, φθείρουν τα τάστα... :roll: [/quote']
Aναλογα. Αν τα ταστα ειναι ανοξυδωτο(τα σιδερακια λεω :lol:), τοτε δεν παιζει κατι τετοιο. Αν οχι, τοτε σιγουρα. Ετσι οπως το σκεφτομαι, με τον καιρο, θα οξυδωνεται ολο και πιο πολυ, οποτε τζιζ.
Απο την αλλη και η ταστιερα θα μπορουσε να επιρρεαζεται και απο την μπιχλα οσο περισσοτερο μενει,αλλα δεν ξερω τι παιζει με τα βερνικια που της βαζουν απο εργοστασιο.
Μπορεί να είναι και ο τρόπος έδρασης στο tremolo, αλλά μάλλον είναι ο μονοί μαγνήτες στη strat που αναδεικνυουν περισσότερο τη λαμπρότητα των νέων χορδών. :wink:edit: παρατήρησα ότι στην Jackson (με floyd) οι χορδές αντέχουν πολύ
παραπάνω απ ότι στη Strat (1 βδομάδα το πολύ)