Add an FX-Loop to Vox Ac-30hw2x?

@fotis

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Αγόρασα πρόσφατα έναν vox ac-30 Handwired

(http://www.voxamps.com/us/Handwired/) συγκεκριμένα τον ac30 hw2x και ομολογώ οτι είμαι ενθουσιασμένος αρκετά με τον ήχο του ενισχυτή. Το μόνο ''μειονέκτημα'' ή (πλενέκτημα!) ειναι οτι δεν έχει reverb και fx loop. Γνωρίζει κανένας αν είναι εύκολη η τοποθέτηση ενώς pre out και ενώς power out? 

Απ οτι διαβασα σε αλλα θεματα ο superfunk λεει οτι δεν ειναι απλα pre out και power out αλλα υπαρχουν και buffer  (σωστα αλλιως θα μας καιγοντουσαν τα πεταλακια!). Οποτε χρειαζομαστε κιτ? Για πειτε καμια γμωμη..

Μια λύση που υπάρχει (αν και όχι φθηνή) είναι να χρησιμοποιήσεις ένα attenuator που έχει πάνω του ένα effects loop. Όπως, π.χ, ο Ultimate Attenuator

http://www.ultimateattenuator.com/

Στοκ δεν βγαίνει έτσι, αλλά υπάρχει σαν επιλογή.

:)

πως γινεται? αφου συνδεετε μετα τον τελικο και παει στα μεγαφωνα.. Αν συνδεσω τα εφε στα amp out και speaker θα δουλεψουν σωστα τα εφε?

@fotis είπε:
πως γινεται? αφου συνδεετε μετα τον τελικο και παει στα μεγαφωνα.. Αν συνδεσω τα εφε στα amp out και speaker θα δουλεψουν σωστα τα εφε?
Στην ουσία συνδέεις τα εφέ σου μετά το power amp του ενισχυτή σου (και μετά δηλαδή την όποια παραμόρφωση αυτός σου έχει δώσει).

Πράγμα το οποίο, κατά πολλούς, δεν είναι καθόλου λάθος. Ορισμένοι μάλιστα πιστεύουν ότι έτσι τα time based effects (delay κ.λπ) ακούγονται πολύ καλύτερα.

Είναι το ανάλογο του να ηχογραφείς τον ενισχυτή σου με mic και να προσθέτεις μετά delay, reverb κ.λπ :)

δεν υπαρχει κινδυνος να καταστραφει καποιο εφε που ειναι σχεδιασμενο να δεχετε εξοδο κιθαρας (χαμηλο impedance) αν τα βαλω στο amp out του attenuator (μεγαλυτερο impedance)? Αν δεν υπαρχει κινδυνος για τα stompboxes, ακουγετε καλη λυση παντως.  ;)

Κανένα πρόβλημα. Γι' αυτό σου είπα να πάρεις attenuator με effects loop. Δεν έχουν όλοι ;)

Σε ευχαριστω! Αν και με ενα μικρο ψαξιμο κανενας δεν εχει loop.. και αυτον που μου λες δυσκολα παιζει να τον βρω ελλαδα αποτι ειδα δεν εχει dealer εδω.. Στου θωμα δεν βρηκα ουτε ενα με fx loop παντως :(

@fotis είπε:
Σε ευχαριστω! Αν και με ενα μικρο ψαξιμο κανενας δεν εχει loop.. και αυτον που μου λες δυσκολα παιζει να τον βρω ελλαδα αποτι ειδα δεν εχει dealer εδω.. Στου θωμα δεν βρηκα ουτε ενα με fx loop παντως :(
Aυτός εδώ είναι π.χ ένας αντιπρόσωπος στην Ολλανδία:

http://www.haarguitars.nl/import/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=94&Itemid=125

Δεν φαίνεται να έχει μοντέλο με effects loop όμως. Στη θέση σου θα επικοινωνούσα μαζί του και θα τον ρωτούσα αν μπορεί να εισάγει έναν με το effects loop, ειδικά για σένα.

Υπάρχει και η λύση του να τον πάρεις έτσι και να τον δώσεις σε έναν τεχνικό στην Ελλάδα να το κάνει. Δεν είναι και τόσο δύσκολη δουλειά :)

Ολοι οι ενισχυτες παιρνουν effect loop και οποιοσδηποτε αξιοπρεπης μαστορας μπορει να το κανει.

Απο εκει και περα σκεψου αν ΟΝΤΩΣ το χρειαζεσαι,απο τη στιγμη που ο ενισχυτης σου ειναι μονοκαναλος και δεν εχει βρωμικο καναλι στην προενισχυση του το effect loop ειναι αχρηστο (εκτος και αν εχει,δεν τον εχω ψαξει τον ενισχυτη)

Εχει normal channel και top boost channel (overdrive), αλλα παρολα αυτα effects loop χρησιμοποιω και στο καθαρο καναλι, αλλη χροια εχουν τα εφε μετα την προενισχυση.

αλλη χροια εχουν τα εφε μετα την προενισχυση.
οντως, ακουγονται ΠΟΛΥ χειροτερα.... ;D  (στο καθαρο καναλι παντα)....

Superfunk είπε:
οντως, ακουγονται ΠΟΛΥ χειροτερα.... ;D  (στο καθαρο καναλι παντα)....
Γιατι το λεσ? Διαφορετικα ναι χειροτερα γιατι? Το καθορο καναλι του eric johnson για παραδειγμα γ@μ@ει με τοσα εφε μετα την προενισχυση...

Μηπως ξερει κανενας αν υπαρχει κανενα καλο κιτ για fx loop που να το εχει χρησιμοποιησει και να ειναι αξιοπρεπες το αποτελεσμα? Ακομα δεν εχω βγαλει ακρη! :(

ευχαριστω προκαταβολικα!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back