Actual VS DVD performance

• Thread starter Thread starter latinangelgr
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 12
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 2K
L

latinangelgr

Guest
Το θεματακι που σκεφτηκα να ανοιξω αφορα την εξης απορια μου.

Εχω παει σε αρκετες συναυλιες και παρατηρησα πως ακομα και οι top κιθαριστες (π.χ. meola, vai, κτλ κτλ) κανουν λαθη στο παιξιμο τους, παιζουν καποιες πρασινες νοτες (ακομα και αυτοι...!!!)

στα DVD τους δεν θα ακουσεις ουτε ενα ψεγαδι....πως γινεται αυτο?? ακολουθει "επεξεργασια"-μπαλωμα στο studio για να καλυψουν τις πρασινες νοτες που παιζουν? ή απλα οταν ειναι να γραψουν dvd ή cd τα δινουν ολα και ειναι ποιο προσεκτικοι??

Δεν το εχω παρατηρησει αυτο που λες,στα περισσοτερα live dvd που εχω γινονται απο ...καθολου λαθη (π.χ.U2,Green Day,James Brown,Prince, αλλα βεβαια αυτοι παιζουν τοσο καλα που απλα δεν γινεται να κανουν λαθη) εως ελαχιστα λαθη (π.χ. Nick Cave & the Bad Seeds,Paul Weller) μεχρι της μουρλης το πανηγυρι  ;D ;D (π.χ.Rolling Stones αλλα τι πιο ξενερωτο απο το να βλεπεις RS ...χωρις λαθη.. ;D ),απλα οντως η συντριπτικη πλειοψηφια των ξενων συγκροτηματων παιζει τοσο καλα που σπανια γινονται λαθη (μια και το μεσο επαγγελματικο γκρουπ στο εξωτερικο κανει καθε μερα 7-8 ωρες προβα....)

Τωρα  classical μεταλ & fusion δεν ακουω για να μπορεσω να σε διαφωτησω....μπορει στα ειδη αυτα που οντως το βασικοτερο ολων ειναι η τεχνικη να το κανουν για να μη χαλαστει το ακροατηριο που αγορασε το dvd για να θαυμασει...παππαδες...

(παντως τον VAI τον εχω δει 3 φορες και ΠΟΤΕ δεν εκανε ουτε ΕΝΑ λαθος)

οχι μονο του ρε αρχηγε (δεν αντεχεται) με τον David Lee Roth.... τον εχω δει τα παλαια τα χρονια τα καλα...(εκαναν φοβερα shows στα 80s) ;D & οντως μαμαγε το παλικαρι....

Superfunk είπε:
οχι μονο του ρε αρχηγε (δεν αντεχεται) με τον David Lee Roth.... τον εχω δει τα παλαια τα χρονια τα καλα...(εκαναν φοβερα shows στα 80s) ;D & οντως μαμαγε το παλικαρι....
κουφαλιτσααααα :)

Ούτε ο Vai αντέχεται τελικά..... Τι άλλο θα ακούσουμε άραγε...?  :-[ :-[ :-[

govanmaniac είπε:
Ούτε ο Vai αντέχεται τελικά..... Τι άλλο θα ακούσουμε άραγε...?  :-[ :-[ :-[
Εγώ δεν αντέχω να ακούω τον Guthrie Govan. Παιχταράς μεν, τεχνικαράς, ξέρει οχτώ τόννους αρμονία και τριακόσιες κλίμακες αλλά δεν τον μπορώ ρε αδερφέ, μου τη σπάει εντελώς η μουσική του. Είπα κάτι παράλογο;

Υ.Γ. Ναι, είπα αυτό ακριβώς που είπε και ο Superfunk, απλά άλλαξα το όνομα του παίχτη.

ας μην ανοίξει άλλη μια ατέρμονη κουβέντα πέρι γούστων κλπ.... Παρά την κατά μέτωπο επίθεση, δεν έχω την διάθεση για κάτι τέτοιο...

Όσο μου αρέσουν μουσικοί με το προφίλ του Govan άλλο τόσο μου αρέσουν μουσικοί με το προφίλ του Duane Allman ας πούμε....

Απλά βάλαμε και τον Vai (όπως και αμέτρητους άλλους....) στην λίστα αυτών που δεν αντέχονται .... Αυτό σχολίασα (δικαίως... ;)

Ισως δεν καταλαβες τι εγραψα.

Ο takisfff γνωριζοντας προφανως τα γουστα μου εξεπλαγη που ειδα 3 φορες ζωντανα τον Vai.

Του απαντησα οτι τον ειδα μεν αλλα να παιζει ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ τριτων πολυ πιο κοντα στα γουστα μου  ( αλλωστε εχω και...δισκογραφια του αλλα με τον ....Φρανκ Ζαππα οπου επισης ειναι εκπληκτικος)

Τα δικα του κομματια απλα με κουραζουν και δεν αντεχω να τα ακουω μια και απεχουν μιλια απο τα μουσικα μου γουστα (προσεξε ΕΓΩ δεν τον αντεχω οχι οι αλλοι),ομως ως παικτης (οπως αλλωστε ξεκαθαρα εγραψα) ειναι οντως εκπληκτικος (μονο ενας ΗΛΙΘΙΟΣ δεν θα αναγνωριζε κατι τετοιο)

SF ξέρω ακριβώς τι έγραψες και πολύ περισσότερο με τι 'πνεύμα' το έγραψες....

Απλά, επειδή όπως και να το κάνουμε έχεις ένα 'Α' ειδικό βάρος στο φόρουμ που σημαίνει ότι επηρρεάζεις πολύ κόσμο, άσε να υπάρχει και μια φωνή αντίβαρο...

Κάποιος που διάβασε ξερά  (και εχει μικρότερη εμπειρία...)    ' ... ο Vai δεν αντέχεται...'  παγιώνει άποψη με την υπογραφή Superfunk... Δεν μπορεί να αντιληφθεί ακριβώς τι εννοείς... Για αυτό και το σχολίασα.

Ελπιζω και εσύ να κατάλαβες τι εννοώ... ;)

Η απάντηση βρίσκεται κάπου στην μέση. Διαφωνώ ότι οι μουσικοί βασίζονται αποκλειστικά στις δυνατότητές τους για να κυκλοφορήσουν κάποιο dvd. Τουλάχιστον όχι όλοι. Πλέον, και ειδικά στην σκληρή μουσική, λίγες είναι οι μπάντες που ΔΕΝ διορθώνουν στο studio (slayer για παράδειγμα με πρόσφατή τους δουλειά να έχει λάθη σε κομβικά σημεία κομματιών και να το κυκλοφωρούν ώς έχει).

Όποιο dvd και αν θυμηθώ, τουλάχιστον σε αυτόν τον χώρο που προανέφερα, έχει πέσει πολύ, έως πάρα πολύ overdub. Πάρε για παράδειγμα την τελευταία δουλειά των meshuggah (alive), παιχταράδες όλοι τους, αλλά σε κάποια σημεία που η μια κιθάρα δεν παίζει πια ρυθμικά, ακούς double tracked κιθάρες να εξακολουθούν να παίζουν στο Background. Η το Alive In Athens του οποίου το bootleg είναι μέσα στα λάθη, το δε DVD όχι. Το ίδιο φαντάζομαι ισχύει και για τους guitar heroes των οποίων η καριέρα στηρίζεται στην κιθαριστική τους απόδοση. Αυτό που ενδιαφέρει μια μπάντα που τραβάει πλάνα για ένα dvd, είναι, την δεδομένη στιγμή,  η ΕΙΚΟΝΑ. Η απόδοση αν είναι να έρθει θα έρθει, αλλιώς υπάρχουν και άλλοι, σχετικά ανέξοδοι τρόποι να διορθωθεί μια πράσινη νότα.

Από την άλλη, μουσικοί όπως ο Paco De Lucia, ή ο Eric Clapton, αμφιβάλλω αν έχουν ανάγκη για editing για τους λόγους που αναφέρθηκαν.

Μόνος τρόπος να καταλάβεις είναι τα unedited bootlegs, αν καταφέρεις να βρείς από τη μπάντα που σε ενδιαφέρει, ή να ακούς προσεκτικά, πχ ένας κιθαρίστας που σηκώνει την κιθάρα στον θεό στο τέλος ενός κομματιού, και παρ'όλα αυτά, εξακολουθείς να ακούς καθαρά κάποια συγχορδία κτλ.

Vaggelis_Revolted είπε:
Πλέον, και ειδικά στην σκληρή μουσική, λίγες είναι οι μπάντες που ΔΕΝ διορθώνουν στο studio (slayer για παράδειγμα με πρόσφατή τους δουλειά να έχει λάθη σε κομβικά σημεία κομματιών και να το κυκλοφωρούν ώς έχει).

Η το Alive In Athens του οποίου το bootleg είναι μέσα στα λάθη, το δε DVD όχι. Το ίδιο φαντάζομαι ισχύει και για τους guitar heroes των οποίων η καριέρα στηρίζεται στην κιθαριστική τους απόδοση. Αυτό που ενδιαφέρει μια μπάντα που τραβάει πλάνα για ένα dvd, είναι, την δεδομένη στιγμή,  η ΕΙΚΟΝΑ.
ημουν και στις 2 μερες του alive in athens.

ενα εχω να πω ΝΤΡΟΠΗ τους! ειμουν πιτσιρικας ομως και τους ειχα για θεους τοτε...οταν αγορασα το alive in athens το πρωτο που παρατηρησα ηταν ότι δεν ακουγοταν ο κοσμος...αφου ρε π$%^η μου ηταν τοσο της μοδας τοτε οι iced earth που ολοι ξεραν ολα τα τραγουδια τους...

ειδικα τη δευτερη μερα που βγηκαν με το the dark saga ο barlow δεν ακουγοτανε...και στο cd δεν ακουγεται ο κοσμος...Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ LIVE...αισχος τι να πει κανεις...καναν overdubs οι iced earth και ακους live slayer, metallica και τα αφηνουν οπως ειναι...στο Live Shit Binge &  στο Seattle σε ενα σημειο ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ το Master of Puppets αλλα το αφησαν ετσι και καλα κανανε...

και μετα τα τσουτσεκια οι iced earth σου βγαζουν το alive in athens με αυτη τη παραγωγη...alive in studio επρεπε να λεγετε, τελος παντων...μονο στην αθηνα γεμιζανε τα venues...

Trending...

Νέα θέματα

Back