Reply to thread

Κατ' αρχάς το να βγάζει κάποιος τη strat άχρηστη κιθάρα πρέπει να είναι το blanket statement της 10ετίας, ακόμη και για τα χιουμοριστικά standards του [USER=229]@Superfunk[/USER] ?

Εγώ ως hater των stratοcasters με την αντίθετη πορεία από τον [USER=229]@Superfunk[/USER] θα πω προς υπεράσπισή τους πως οι strats έχουν ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: κάθονται πιο πίσω στη μίξη λόγω κατασκευής, έχουν περισσότερο αέρα και είναι πιο ευγενικές από τις Telecaster. Επίσης έχουν και neck μαγνήτη που δεν έχουν οι Telecasters ? και δεν σκόπευε ποτέ να βάλει σε αυτές τις κιθάρες ο μπαρμπα Leo (ο neck μαγνήτης γινόταν blend με τον bridge για να τον γλυκάνει λίγο και τέλος). 

Γιατί; Είναι μια Fender που να συνδυάζει την αμεσότητα της Tele και την ηχητική παλέτα της Strat. Η πρώτη μου φθηνοκιθάρα ήταν μια hardtail και μέχρι πριν λίγα χρόνια θα σου έλεγα ότι προτιμώ τις hardtail από τις κλασσικές strats. Tώρα που έχω απ' όλα φυσικά ΟΚ, θέλω η strat να είναι strat. 

ΥΓ: Να προσθέσω τον κύριο λόγο να προτιμήσει κάποιος Strat από Tele:

To σχήμα μιας tele είναι σοβιετικό utilitarian, αν ήταν αυτοκίνητο θα ήταν Lada, αν ήταν σπίτι θα ήταν εργατική κατοικία.

To σχήμα μιας Strat ανήκει σε μουσείο τέχνης για τον μοντερνισμό. 

Back