Reply to thread

Μαλλόν για Τρίλλημα μου φαίνεται!   ;D

Πρώτα απ'όλα και οι τρεις θα σου κάνουν τη δουλειά , το ζήτημα είναι ποιά σε συμφέρει περισσότερο σε σχέση με τις ανάγκες σου.

Λοιπόν δεν μας ξεκαθάρισες τι κιθάρα θες να ηχογραφήσεις (ηλεκτρική ή ακουστική) και πως (μέσω πεταλιέρας , POD κτλ. , με μικρόφωνο σε ενισχυτή ή θες να συνδέεις κατευθείαν στην κάρτα ήχου για χρήση με Guitar rig , amplitube κτλ) ?

anyway

Βασικά τον καλύτερο ήχο τον έχει η Saffire και το πιο απροβλημάτιστο low Latency (και αρκετά καλά DSP εφφέ).

Αν χρησιμοποιήσεις μικρόφωνο καλό είναι να προτιμήσεις την Saffire καθώς έχει καλύτερους προενισχυτές από τις άλλες και αρκετά καλύτερους μετατροπείς.

Αν χρησιμοποιήσεις πεταλιέρα προφανώς θα σε καλύψουν όλες , αλλά αν θές να ηχογραφείς κατευθείαν στην κάρτα χρησιμοποιώντας το Guitar rig πχ. θα χρειαστείς μια instrument είσοδο HiZ που νομίζω (μπορει να κάνω και λάθος) ότι μόνο η tascam εχει. Αυτό όμως δεν σημαίνει πολλά καθώς με 40 Ε ακόμα παίρνεις και ενα DI box και κάνει την ίδια δουλειά.

Κοίτα τις ανάγκες σου και πράξε ανάλογα.

Αν θες να ηχογραφείς 8 κανάλια ταυτόχρονα και θες παραπάνω από 2 προενισχυτές κοίτα και το Saffire Pro 10 i/o που έχει 8 mic in και instrument in.

Αν θες να το χρησιμοποιείς και σαν μικρή κονσόλα με ενσωματωμένα εφφέ εκτός PC πάρε το alesis.

Αν θες και επιφάνεια εργασίας για να μιξάρεις με motorized faders πάρε το tascam.

Αλλά αν δεν σε ενδιαφέρουν πολύ τα παραπάνω όσο η ποιότητα του ήχου και της προενίσχυσης παρε με κλειστά ματια το Saffire ή το απλό ή το Pro 10 i/o.

Η σκέψη σου είναι μιά χαρά.

Εγώ βέβαια και τα midiα τα γράφω στο Cubase αλλά ό καλύτερος τρόπος να δουλέυεις είναι αυτός που εσένα σε βολεύει περισσότερο.  ;)

Back