cyclops είπε:
Για να τα πούμε όπως πρέπει κι όχι όπως μας συμφέρει...
Ναι, πες τα εσυ γιατι εγω δουλευω στο synth τμημα της Yamaha και ειμαι προκατειλημμένος...
...επεξεργασία δειγμάτων σε ένα όργανο που δουλεύει με δείγματα είναι ο sample editor; Ναι ή ου;
Ου. Επεξεργασια δειγματων γινεται
(και) οταν ενα δειγμα απο τη ROM/RAM/Card κλπ περναει απο τη sound engine
(φιλτρo, LFO/EG κλπ) και αλλαζει ο ηχητικος του χαρακτηρας. Οτι κανουν δηλαδη ολα τα full editing rompler synths.
Αν επεξεργασία δειγμάτων είναι το πέρασμά των δειγμάτων της ROM ή οποιασδήποτε επέκτασης από τη synth engine, τότε όλα τα ROMplers κάνουν επεξεργασία δειγμάτων.
Χαιρω πολυ, το εγραψα παραπανω.
Αυτό το κάνει μία χαρά το FA 06, καθότι διαθέτει δείγματα σε ROM, αλλά και δυνατότητα φόρτωσης νέων βιβλιοθηκών δειγμάτων σε ειδική non-volatile μνήμη.
Χαιρω πολυ επισης, τουλαχιστον για το πρωτο μερος της προτασης. Για το δευτερο μερος
(δυνατότητα φόρτωσης νέων βιβλιοθηκών δειγμάτων σε ειδική non-volatile μνήμη) δεν ειμαι σιγουρος, για το αν δηλαδη το FA φορτωνει βιβλιοθηκες ηχων ή αν το FA φορτωνει νεα δειγματα με σκοπο την επεξεργασια τους απο τη sound engine για την παραγωγη νεων ηχων. Αλλο "
βιβλιοθηκες ηχων" και αλλο "
νεα δειγματα".Γι αυτο εξαλλου ρωτησα παραπανω
"
τελικα φορτωνει νεα samples/waves ωστε να μπορει να τα επεξεργαστει απο την rompler sound engine του, οπως κανει με τα waves της ROM, ή οχι?"
Η sample RAM που φορτώνονται τα δείγματα για τα pads είναι άλλο καπέλο.
Εεεεεεελα!
Αυτο που λεμε παραπανω δηλαδη, αυτο που λεει και η Roland δηλαδη
("Samples cannot be used as wave data for the sound engine") και συ κανεις πως δεν καταλαβαινεις. Αυτο το "
αλλο καπελο" ειναι το sampler του οργανου, και τα samples του ΔΕΝ μπορουν να επεξεργαστουν απο την sound engine του!!!
Τα περι ανακριβειων λοιπον αλλου.
Ρητορική ερώτηση: οπαδιλίκι είναιΤο να κατηγορείς μανιωδώς τα προϊόντα όλων των εταιρειών πλην της αγαπημένης σου, και να σε λούζει κρύος ιδρώτας μπας και άλλη εταιρεία βγάλει μηχάνημα με ίδια ή καλύτερα specs, σε ίδια ή χαμηλότερη τιμή από αυτό που εσύ προσφάτως αγόρασες.
"
ιδια ή και καλυτερα specs..." χαχαχα, καλο ρε Cyclops, καλο...
Να (σου) ξαναπω εδω για ακομα μια φορα οτι δεν εχω "
αγαπημενη εταιρεια", ριξε ενα ματι στο setup μου και θα το καταλαβεις. Δεν εχω κανενα μα κανενα προβλημα να πω κατι καλο για οποιαδηποτε εταιρεια αρκει να το αξιζει. Και για μενα, τα μονα synths της Roland που ακουγονται πανω του μετριου ειναι τα V-Synth και το μικρο Gaia, και μιλαω κυριως για την τελευταια δεκαετια. Τα υπολοιπα δεν...
Το νεο FA δε,
Δεν...Κι απ'οτι βλεπεις, δεν ειμαι ο μοναδικος, 9 στους 10 βριζουν τον ηχο του. Τα παραπονα σου στη Roland.