Cyclops νομιζω οτι κανεις πως δεν καταλαβαινεις ή δεν θες να καταλαβεις. Και μιλαμε συνεχεια για τα
προφανη που δυστυχως σ'αυτο το απιστευτο φορουμ δεν ειναι καθολου προφανη, κι αυτο κουραζει υπερβολικα. Εγω μα τον Τουτατη εχω κουραστει να γραφω τα ιδια και τα ιδια. Δεν ειναι δυνατον να συζηταμε 500 χρονια τωρα για τα απολυτως προφανη και παντα να υπαρχει καποιος/οι και να ρωτανε "γιατι" ή να αναρωτιουνται για τα απολυτως βασικα.
- "
Μη πηδηξεις απ'τον 25ο οροφο γιατι θα γινεις αλοιφη!"
- "
Γιατι?".... ???
Ε τι "
γιατι" ρε μεγαλε? Γιατι ΕΤΣΙ! Αν δεν το καταλαβαινεις τι να λεμε?
cyclops είπε:
Νομίζω πρέπει κάποια στιγμή να καθορίσουμε πόσες και ποιες είναι οι κατηγορίες των synths; Έχουμε μόνο small, medium, large, ή έχουμε και ενδιάμεσες;
Εχουμε κατηγοριες τιμης πρωτα απ'ολα. Θες να κρινεις ενα synth απ'την τιμη του? Για σενα λοιπον το Moog Voyager ειναι το καλυτερο synth στην αγορα.
Εχουμε κατηγοριες ποιοτητας κατασκευης. Θες να κρινεις ενα synth απ'την ποιοτητα κατασκευης του? Οποτε για σενα ολα τα μη-μεταλλικα/κατασκευασμενα απο πλαστικο synths ειναι κατωτερα.
Δεν σου αρεσουν τα πληκτρολογια με synth action και γουσταρεις μονο τα βαρυκεντρισμενα? Ολα τα μη-βαρυκεντρισμενα synths ειναι μαπα για σενα.
Γουσταρεις μονο τα Made In Japan synths και θεωρεις τα Made In China "πατατες'? Θεωρεις τοτε αυτοματα οτι το
Kurzweil PC3 K ειναι υποδεεστερο απο το Roland GAIA επειδη το πρωτο ειναι Made In China και το δευτερο Made In Japan.
Εισαι...Ολυμπιακος? Τα Clavia (Nord) synths ειναι τα καλυτερα synths στον πλανητη! Kαι πως να μην ειναι, αφου ειναι...
κοκκινα??
Απ'την αλλη, θες να κρινεις ενα synth απο την SYNTH ENGINE του, δηλαδη το
βασικοτερο κομματι ενος Synthesizer? Θες να κρινεις δηλαδη ενα Synthesizer σαν Synthesizer και οχι...σαν επιπλο/ονομα/εμφανιση? Τοτε ξεχνας ολα τα παραπανω ασχετα και καταλαβαινεις γιατι ενα Voyager των τρεισημισι χιλιαδων ευρω ειναι πιο basic κι απ'τα basic συγκρινομενο με ενα Blofeld keyboard των εφτακοσιων ευρω.
Απλα πραγματα, τα υπολοιπα ειναι ανεκδοτα.
Ένα πολύ καλό synth workstation θα πρέπει να είναι πλήρες σε όλους τους τομείς και να μην υστερεί κάπου.
Δεν υπαρχει κατι τετοιο.
ένα hardware synth δεν είναι μόνο η μηχανή σύνθεσης, εξάλλου αυτή είναι πλέον μόνο software.
Για πες μας που το διαβασες αυτο γιατι ετσι που παμε θα ξεχασουμε και τι ειναι hardware synth... :
Μηχανές σύνθεσης, καθώς και soundsets, υπάρχουν απείρως καλύτερες σε VST.
Συγκρινεις εντελως ασχετα πραγματα μεταξυ τους και μπερδευεις hardware μουσικα οργανα με software προγραμματα. Το να φτιαξει καποιος ενα VST ειναι το μονο ευκολο, γι αυτο και υπαρχουν κατι χιλιαδες εκει εξω. Οποιος ειναι μαγκας ομως ας προσπαθησει να υλοποιησει το φανταστικο soft synth του σε hardware μορφη και να φτιαξει ενα πραγματικο Μουσικο Οργανο, οτι ειναι δηλαδη τα hardware synths. Μαντεψε ποσοι μπορουν να κανουν κατι τετοιο. Ελαχιστο-ελαχιστοι! "Μαγκιες" μεσω software κανει και η γατα μου. ;D
Καπου ειδα προχτες ενα soft πολυφωνικο Minimoog. Φτιαξε μας ρε μεγαλε ενα hardware πολυφωνικο Minimoog ή ενα οποιοδηποτε πολυφωνικο αναλογικο synth, ή εστω ενα ψηφιακο hardware synth, ετσι για να καταλαβεις δηλαδη τη δυσκολια του να κατασκευαζεις ενα πραγματικο οργανο, και θα σου βγαλουμε το καπελο. Αλλα
(τους) βαζω δυσκολα...
For goodness sake, χωρίς aftertouch δε μπορείς να λέγεσαι ούτε flagship, ούτε top of the top, αλλά midrange.
For goodness sake, καρφι δεν μας καιγεται για το aftertouch. Εχουμε κι εχουμε δει synths με aftertouch που ειναι κατα τα αλλα για
Κλοτσιες! Εδω ερχεται και κολλαει η παλια παροιμια "
καποιου του χαριζανε ενα γαιδαρο κι αυτος τον κοιταζε στα δοντια", aka "
καποιου του πουλησαν μια Ferrari στα 5,000€ και τον χαλασε το...χρωμα της". ;D ;D ;D
εγώ μπήκα και διάβασα, και αν διάβασα καλά, και αν το IQ μου με βοηθάει, μου φαίνεται ότι πρόκειται για full-fledged synth workstation (όχι απλά performance synth), με pcm-based καθώς και supernatural μεθόδους σύνθεσης (όχι μόνο sample-based), καθώς και δυνατότητα για εισαγωγή βιβλιοθηκων δειγμάτων και patches και αποθήκευση σε μόνιμη μνήμη αποθήκευσης δειγμάτων, καθώς και full-fledged sampler, καθώς και full sequencer, και pads.
Δηλαδη σαν να λεμε οτι εχει πολλες sound engines και κανει και sampling και αρα ειναι κατα πολυ ανωτερο απο το Jupiter-80. Μάιστα...Αλλα specs διαβαζουμε Cyclops ή καποιος απο τους δυο μας κατι δεν καταλαβε. Αυτο ας πουμε δεν σου χτυπησε καποιο καμπανακι?
"
Samples cannot be used as wave data for the sound engine"
Το specs ετσι οπως ειναι γραμμενα
(μου) δειχνουν ενα Performance synth. Το βλεπω στην κατηγορια του Yamaha MX λοιπον. Υπομονη και θα δουμε...