2014 - Νέα Keyboards/Synths (NAMM14)

Status
Not open for further replies.
Πλησιαζει επικινδυνα την τιμη των MX...
pfeif.gif

Αυτός είναι και ο στόχος, το ένα <1000 και το άλλο <2000, είναι καθαρά ψυχολογικό για τον καταναλωτή.

Αν και οι πραγματικές street τιμές τις βλέπω να φαίνονται μετά το Namm Show ίσως και μετά την Musikmesse.

Μία "σημείωση".

Στα χαρακτηριστικά [Sampler] αναφέρει:

► Maximum Polyphony: 8

* Samples cannot be used as wave data for the sound engine.

το οποίο αφορά τα 16pads και δεν έχει σχέση με το [Sound Generator Section] που αναφέρει:

► Maximum Polyphony: 128 voices (varies according to the sound generator load)

► Wave Expansion Slots: 2 slots

* The wave expansion slots are rewritable internal waveform memory. You can download data from the Axial sound library site and write it via a USB flash drive into the FA's internal wave memory (slot).

βλέπε σχετικό link

Μανώλη, αυτό με την internal wave memory που αποθηκεύεις τα wave+patch data με μπέρδεψε λίγο. Είναι flash ROM που δε χρειάζεται φόρτωση δειγμάτων, όπως του Motif XF, δεδομένου ότι κάπου είδα ότι το μηχάνημα ανοίγει ακαριαία (8 sec) και έχει έτοιμα τα πάντα, ή είναι παραδοσιακή sample RAM; Και για πόση ακριβώς μνήμη μιλάμε; Και μπορείς εκεί να βάλεις δικά σου δείγματα ή μόνο τα κατεβασμένα από το site της Roland;

Μανώλης Χναράκης είπε:
Στα χαρακτηριστικά [Sampler] αναφέρει:

► Maximum Polyphony: 8

* Samples cannot be used as wave data for the sound engine.
Aυτο ειναι ενα μειον για το οργανο, αν τα samples μπορουσαν να επεξεργαστουν οπως και τα υπολοιπα waves της sound engine ωστε να φτιαχτουν νεοι ηχοι θα ηταν ενα τεραστιο ατου.

@ cyclops

Έχει σχέση και με integra αλλά για καθαρά τεχνικούς λόγους δεν μπορώ να σου πω ακόμα.

Απ'ότι είδα τουλάχιστον, η τεχνική αυτή είναι ένα σκαλί καλύτερη από αυτή του XF, βέβαια είναι και άλλη τεχνολογία (βλέπε SuperNatural).

@ Waterfall-K

Δεν είναι καθόλου μείον, θα καταλάβεις παρακάτω.

Θα σου(σας) δώσω λίγο πρόχειρα την δομή πως έχει.

Φαντάσου ένα Fantom, ένα Integra κι ένα SP-404.

Έχει λίγο έως πολύ απ'όλα αυτά, σε ένα προϊόν με κάποια cut στις δυνατότητες και σε πραγματικά προσιτή τιμή γι'αυτή την κατηγορία.

Το θέμα των slot (βλέπε integra (jupiter ίδωμεν)) αφορά ολοκληρωμένους ήχους (πακέτα) που μπορείς να φορτώσεις στα slot (μόνο δύο λόγω entry-mid level).

Eιναι τελικα ενα full editing synth ή ενα performance synth που απλα φορτωνει και παιζει τους ηχους των Fantom/Integra? Πες καμια λεπτομερεια. Ή καλυτερα δωσε ενα λινκ αν μπορεις να κατεβασουμε το manual να μη σε κουραζουμε κι ολας. :P

Ρε συ, alzheimer έπαθες; ;D Το ποστάρισα ή δεν το ποστάρισα χτες το βίντεο στο σημείο που λέει ότι έχει όλη τη sound structure του Integra-7; Μην αγχώνεσαι, synthesizer είναι. Κατώτερο από το MoXF (not), αλλά synthesizer παρόλα αυτά.  :P

Άντε ξανα-μανά να το ποστάρω:

ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΩΡΑ;;;;;  ::) ::) ::)

Ειχα σκοπο να δω το παραπανω βιντεο χτες αλλα τελικα το ξεχασα. 8) Θα το δω εν ευθετω χρονω...
toothpic2.gif

Και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν σκέφτομαι ότι έπρεπε οι ξεφτιλισμένοι να βγάλουν τα νέα μηχανήματα με SuperNatural για να ανεβάσουν site με δωρεάν ήχους για όλη τη σειρά. Εμείς με το Fantom-G βγήκαν τα ματάκια μας να σαμπλάρουμε και να λουπάρουμε πάνω στο όργανο ό,τι ήχο έλειπε. Στο τσάμπα απολύτως τίποτα, ούτε μία ψωροτράπεζα, ούτε έτσι για τα μάτια του κόσμου. Και η Korg και η Yamaha είχαν ξεσκιστεί να δίνουν δωρεάν ήχους. Και συμβατότητα με τα προηγούμενα μοντέλα, κι όλα στην πένα. Αλλά κυρία Roland, όταν πέφτουν οι πωλήσεις, αναγκάζεσαι να κάνεις και τεμενάδες για να αγοράσει ο πελάτης (ιδίως ο δυσαρεστημένος). Τρέχα τώρα να προλάβεις το τρένο. Να τα λέμε κι αυτά... ::)

Πες τα ρε Cyclops γιατι οταν τα λεω εγω η Roland δεν με ακουει...
manicure.gif

Φίλε εγώ τα λέω. Δεν έχω κόλλημα να τα χώσω ακόμα και στην αγαπημένη μου εταιρία, αν νιώσω ότι με πούλησε (που στο θέμα του Fantom-G όντως όλους μας πούλησε). Έλιωσε το πληκτρολόγιο να τα γράφω συνεχώς και αδιαλείπτως στο ημιεπίσημο forum της Roland, αλλά η αλήθεια πονάει. Δε θέλανε να ακούσουνε. Τρεχάτε ποδαράκια μου τώρα...  8)

cyclops είπε:
Φίλε εγώ τα λέω. Δεν έχω κόλλημα να τα χώσω ακόμα και στην αγαπημένη μου εταιρία...
Και γω το ιδιο κανω φιλε. Δε βλεπεις το κραξιμο που ριχνω στην αγαπημενη μου εταιρεια Moog? Αλλα εκει αυτη, τα γραφει κανονικα στα...φιλτρα της. ;D ;D

Waterfall-K είπε:
Eιναι τελικα ενα full editing synth ή ενα performance synth που απλα φορτωνει και παιζει τους ηχους των Fantom/Integra? Πες καμια λεπτομερεια. Ή καλυτερα δωσε ενα λινκ αν μπορεις να κατεβασουμε το manual να μη σε κουραζουμε κι ολας. :P
Το μεγαλύτερο ποσοστό των synth της Roland - Yamaha - Kurzweil - Korg - κ.α. είναι editable. Ακόμα κι ένα sound module τύπου GM/GS όπως π.χ. το Sound Canvas είναι editable. Αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά τα manual, το έχει καταλάβει ήδη αυτό.

(

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι.

Δεν είναι
κατά κύριο λόγο η παρουσία περισσότερων κουμπιών ελέγχου στο panel που καθ-ορίζουν εάν ένα synth είναι ή όχι editing synth ή performance synth.

Να το πω λιγάκι πιο "άγαρμπα".

Δεν είναι το κουμπί Write/Save που θα μου καθ-ορίσει εάν ένα synth είναι ή όχι editable. Προσωπικά μεγάλο κομμάτι του live/real time editing το κάνω: α) μέσω Midi, β) live on stage, γ) με πολύ μεγαλύτερη ευστάθεια και δ) ταλαιπωρώ πολύ λιγότερο τα knobs/potentiometers.

)

Κάτι σημαντικό αν πρόκειται για live.

Με νοιάζει πιο πολύ το performance του (ευκολία/ταχύτητα) γιατί πολύ απλά είμαι μουσικός.

Αν δεν μου κάνει το performance του, όσο καλό edit και να έχει, πολύ απλά δεν μου κάνει ή το συνδέω μέσω midi ως sound module. Δεν ξέρω αν με κατάλαβες.

Σχετικά με το manual η την όποια επίσημη σχετική έντυπη πληροφορία, θα κυκλοφορήσει - αναρτηθεί επίσημα στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή.

Επίσης, το αρχικό manual μπορεί να αναφέρει κάποια πράγματα/δυνατότητες. Όμως, μην ξεχνάς πως μία μελλοντική αναβάθμιση (update/upgrade) μπορεί να ανατρέψει τα πάντα, βλέπε Jupiter-80, Fantom-X, Fantom-G και πάρα πολλά άλλα.

Waterfall-K είπε:
Φίλε εγώ τα λέω. Δεν έχω κόλλημα να τα χώσω ακόμα και στην αγαπημένη μου εταιρία...
Και γω το ιδιο κανω φιλε. Δε βλεπεις το κραξιμο που ριχνω στην αγαπημενη μου εταιρεια Moog? Αλλα εκει αυτη, τα γραφει κανονικα στα...φιλτρα της. ;D ;D
Άστα αυτά και δε μας ξεγελάς. Οι μεγάλοι έρωτες δεν κρύβονται.

Το ζαχαρώνεις το polyphonic paraphonic.  ;D ;D ;D

Μανώλης Χναράκης είπε:
Ακόμα κι ένα sound module τύπου GM/GS όπως π.χ. το Sound Canvas είναι editable.
Το θεμα ειναι πως ειναι editable. Οταν λεω full editable synth εννοω φυσικα να μπορει αυτος που το εχει να κανει editing στον ηχο μεσω των μενου του. Full editing στον ηχο, πχ, στο Yamaha MX, σε επιπεδο element, δεν μπορει να γινει απο τον χρηστη. Τωρα αν ο τεχνικος της Yamaha μπορει να κανει βαθυ editing με καποια ειδικα εργαλεια που του διαθετει η Yamaha ειναι αλλο καπελο και δεν ειναι το θεμα για το οποιο μιλαμε.
Ολα ειναι editable σε καποιο βαθμο, ναι, αλλα το θεμα ειναι ποιος μπορει να κανει editing και με ποιο τροπο. Το θεμα ειναι ο τελικος χρηστης/μουσικος να μπορει να κανει editing χωρις να χρειαζεται να ειναι τεχνικος της Χ εταιρειας, καταλαβαινεις φανταζομαι τι εννοω.

Το ζαχαρώνεις το polyphonic paraphonic.  ;D ;D ;D
Φιλε εγω με τα monosynths τελειωσα. Ειχα και το (πολυ καλο) DSI Mopho keyboard και το πουλησα πριν 2-3 μηνες. Αν ποτε ξαναγορασω αναλογικο synth θα ειναι τουλαχιστον 8φωνικο.

Waterfall: στο βίντεο που παρέθεσα πιο πάνω, σε κάποιο σημείο (δε θυμάμαι δυστυχώς), φαίνεται καθαρά μία σελίδα με καρτέλες/σελίδες editing, που συνήθως στα Roland είναι τα πιο βασικά, για άμεσο editing. Και φυσικά στη σελίδα αυτή υπάρχει και το soft key με τίτλο Pro Edit, που στα Roland είναι η σελίδα πλήρους επεξεργασίας του ήχου. Άρα δε χωρεί αμφιβολία ότι έχει full editing. Όχι με τίποτα ειδικά εργαλεία μόνο για τεχνικούς, όχι editing via MIDI sysex (φυσικά κι αυτό γίνεται), αλλά απλό καθαρό editing, κλασικά με χρήση της οθόνης και των κουμπιών.

Οκ δεν εχω κανενα λογο να μη το πιστεψω, ετσι κι αλλιως ρωταω ολα αυτα τα περι editing απο περιεργεια για να δω τι παιζει τελικα μ'αυτο το synth. Aκομα δεν εχω μια καθαρη εικονα για τι synth προκειται αλλα θα το δουμε με λεπτομερειες στις επομενες μερες. Θελω να ριξω ενα ματι στο manual οταν βγει, το Fantom ας πουμε ξερω πανω κατω την αρχιτεκτονικη του, εχω διαβασει αρκετα το manual του και εχω παρει μια ιδεα. To Integra παλι οχι, πρεπει να το ψαξω.

Μάλιστα έχει άλλες editing σελίδες για τα sample-based προγράμματα ήχου, κι άλλες για τα SuperNatural (modeling), π.χ. άλλα OSCs/Filters/Envelopes έχει στη μία μηχανή σύνθεσης, άλλα στην άλλη. Όταν δεις λεπτομερειακά το preview video του SonicState, θα αντιληφθείς τι παίζει. ;)

neeq είπε:
Moog Sub 37 - Paraphonic Analog Synthesizer

http://www.moogmusic.com/imgs/SUB_37_TRIBUTE.pdf

A new Moog Paraphonic synth -  the Sub 37  - from what we can see of the panel image posted it is:

Paraphonic - multiple voices through a single VCA and filter

Dual oscillators with a single Sub

LPF Filter with vriable slope  from 6 to 24db

Multidrive

Programable arp

Two LFO's/Mods

Buttons and knobs for some hidden functions

At least 16 memories

37 keys
Moog με step sequencer...Αν εχει την καταλληλη cv συνδεσιμότητα, θα κλεισει σπίτια
+1

cyclops είπε:
Όταν δεις λεπτομερειακά το preview video του SonicState, θα αντιληφθείς τι παίζει. ;)
Το εχω σταματησει στο 03:25 γιατι βλεπω Μακη στο Extra3. 8)

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back