2 ενισχυτες σε μια καμπινα 2χ12 γινεται ?

aris 17561

Μέλος
Πόντοι
38
Παραθετω μια φωτο της καμπινας μου απο πισω... ΕΙναι 2χ12... Εγω δεν θελω να παιζω ταυτοχρονα  και με τους 2 ενισχυτες... Θελω να παιζω μια με τον εναν και μια με τον αλλο... Οποτε με το σκεπτικο οτι οταν θα παιζει ο ενας , ο αλλος θα ειναι κλειστος η τουλαχιστον σε σταντ μπαι , επιτρεπεται εφοσον θα παιζουν και οι 2 στα 8 ομ να συνδεσω στο ενα input τον εναν ενισχυτη και στο αλλο input  τον αλλο ?

Τα μεγαφωνα ειναι 16 ομ το καθενα... αρα μαζι παιζουν στα 8 ομ...

Αν δεν εχεις αλλαξει μεγαφωνα,τοτε τα μεγαφωνα δεν ειναι 16Ω το καθενα,ειναι 8Ω το καθενα.

Σου δινει σε ΜΟΝΟ λειτουργια δυο συνδεσμολογιες μεταξυ τους,την παραλληλη που σου βγαζει συνολικη αντισταση 4Ω και το γραφει στην αντιστοιχη υποδοχη,και την σειριακη που σου δινει συνολικη αντισταση 16Ω (στην αλλη υποδοχη).

Αν βαλεις το διακοπτακι στη θεση stereo τοτε μπορεις να συνδεσεις εναν ενισχυτη στην καθε υποδοχη ο οποιος θα παιζει ενα μεγαφωνο και θα βλεπει αντισταση 8Ω.

georgekz750 είπε:
Αν δεν εχεις αλλαξει μεγαφωνα,τοτε τα μεγαφωνα δεν ειναι 16Ω το καθενα,ειναι 8Ω το καθενα.

Σου δινει σε ΜΟΝΟ λειτουργια δυο συνδεσμολογιες μεταξυ τους,την παραλληλη που σου βγαζει συνολικη αντισταση 4Ω και το γραφει στην αντιστοιχη υποδοχη,και την σειριακη που σου δινει συνολικη αντισταση 16Ω (στην αλλη υποδοχη).

Αν βαλεις το διακοπτακι στη θεση stereo τοτε μπορεις να συνδεσεις εναν ενισχυτη στην καθε υποδοχη ο οποιος θα παιζει ενα μεγαφωνο και θα βλεπει αντισταση 8Ω.
Eχω αλλαξει μεγαφωνα και εχω βαλει 2 16ωμα g12-t75 ...

Επειδη θα ηθελα να παιζω και με τα 2 μεγαφωνα δεν υπαρχει αλλη λυση ?

Πως δεν υπαρχει?

Αν ακολουθησες την ιδια συνδεσμολογια που ειχε,με τον ιδιο ακριβως τροπο με παραπανω θα παιζεις απλα ο καθε ενισχυτης θα βλεπει 16Ω παιζωντας σε ενα μεγαφωνο.

Οι περισσοτεροι ενισχυτες παιζουν μια χαρα στα 16 (Αρκετοι μαλιστα τα προτιμανε κιολας στους λαμπατους γιατι χρησιμοποιουν ολα τα τυλιγματα του μετασχηματιστη εξοδου.Περισσοτερα για αυτο ακριβως το θεμα μη με ρωτησεις ομως,μεχρι εδω το ξερω).

(Μιλαμε παντα για να παιζεις χωρις βαλε-βγαλε καλωδια ή εξωτερικο switcher τυπου Α-Β Box)

edit: Σιγουρα μεσα στο σπιτι θελεις και τα 2 μεγαφωνα? Εγω προσωπικα μιση καμπινα σε καθε κεφαλη παιζω στο σπιτι και ειμαι μια χαρα.

georgekz750 είπε:
Πως δεν υπαρχει?

Αν ακολουθησες την ιδια συνδεσμολογια που ειχε,με τον ιδιο ακριβως τροπο με παραπανω θα παιζεις απλα ο καθε ενισχυτης θα βλεπει 16Ω παιζωντας σε ενα μεγαφωνο.

Οι περισσοτεροι ενισχυτες παιζουν μια χαρα στα 16 (Αρκετοι μαλιστα τα προτιμανε κιολας στους λαμπατους γιατι χρησιμοποιουν ολα τα τυλιγματα του μετασχηματιστη εξοδου.Περισσοτερα για αυτο ακριβως το θεμα μη με ρωτησεις ομως,μεχρι εδω το ξερω).

(Μιλαμε παντα για να παιζεις χωρις βαλε-βγαλε καλωδια ή εξωτερικο switcher τυπου Α-Β Box)
περιμενε λιγο γιατι μπερδευτηκα... Αν οπως ειναι τωρα η σθνδεσμολογια.. Το αφησω ως εχει το κουμπι στην καμπινα στο mono και συνδεσω και του δυο ενισχυτες στα 2 jacks με την ρυθμηση στα 8 ωμ οπως παιζουν τωρα  , ομως οταν παιζω με τον ενα , ο αλλος ειναι κλειστος... Θα υπαρξει καποιο προβλημα ?

aris 17561 είπε:
περιμενε λιγο γιατι μπερδευτηκα... Αν οπως ειναι τωρα η σθνδεσμολογια.. Το αφησω ως εχει το κουμπι στην καμπινα στο mono και συνδεσω και του δυο ενισχυτες στα 2 jacks με την ρυθμηση στα 8 ωμ οπως παιζουν τωρα  , ομως οταν παιζω με τον ενα , ο αλλος ειναι κλειστος... Θα υπαρξει καποιο προβλημα ?
Ναι. Μην το κάνεις καλύτερα. Αν εκει που είχε 8αρια έχεις βαλει 16αρια να ξέρεις οτι στη λειτουργια ΜΟΝΟ θα έχεις στη μια εξοδο 8 ΟHM (εκεί που γράφει 4) και στην άλλη 32 ΟΗΜ (εκεί που γράφει 16) . Καταλαβαίνεις οτι την 32Ohm δεν μπορεις να την συνδέσεις πουθενά

Ποιους ενισχυτές θα κουμπώσεις πάνω στην καμπίνα? Τον 6505+112 Head mod και ποιον άλλο? τον bandit? Αν είναι για τον bandit μην το σκέφτεσαι κάν. μια χαρά 12άρι μεγάφωνο έχει . Το να τον συνδέσεις στο ένα μεγάφωνο της 2χ12 δεν θα σου προσφέρει τίποτα. Ασε που από ότι έχω ακούσει το να παίζεις σε closed back καμπίνα με το ένα μεγάφωνο συνδεδεμένο σου δινει χειρότερο ήχο καθώς το άλλο μεγάφωνο δεν κινειται μαζί με το πρωτο αλλά αντίθετα με τον όγκο του αέρα που σπρώχνει αυτό που δουλεύει δινοντάς σου πιο thin ηχητικό αποτέλεσμα. (Δεν ξέρω καθόλου αν ισχύει το συγκεκριμένο αλλα το έχω διαβάσει σε πολλά forum στο νετ)

aris 17561 είπε:

Λογικα ναι.

Ασε που στην αλλη θεση 2 16αρια σειριακα δεν σου προσφερουν κατι χρησιμο.

Loki είπε:
Ασε που από ότι έχω ακούσει το να παίζεις σε closed back καμπίνα με το ένα μεγάφωνο συνδεδεμένο σου δινει χειρότερο ήχο καθώς το άλλο μεγάφωνο δεν κινειται μαζί με το πρωτο αλλά αντίθετα με τον όγκο του αέρα που σπρώχνει αυτό που δουλεύει δινοντάς σου πιο thin ηχητικό αποτέλεσμα. (Δεν ξέρω καθόλου αν ισχύει το συγκεκριμένο αλλα το έχω διαβάσει σε πολλά forum στο νετ)
Δεν ξερω σε τι εντασεις μπορει να γινει αντιληπτο αυτο και ποτε μια καμπινα θα ειναι τοσο στεγανη ωστε να "ρουφηξει" το μεγαφωνο που λειτουργει παθητικα σε μια μεγαλη κινηση του ενεργου μεγαφωνου,και μαλιστα σε κινηση μεγαφωνου αναπαραγωντας τη συχνοτικη περιοχη της κιθαρας και οχι μιας μποτας ή ενος μπασου.

Στο σπιτι παντως το υπογραφω και με τα δυο χερια οτι αποκλειεται να γινει κατι τετοιο αντιληπτο.

Εγω ακομη και στις προβες εδω και αρκετο καιρο παιζω με την μιση 4Χ12 μου (και δεν παιζουμε σε εντασεις πολιτισμενων και σοβαρων ανθρωπων...  ;D )

Loki είπε:
Ναι. Μην το κάνεις καλύτερα. Αν εκει που είχε 8αρια έχεις βαλει 16αρια να ξέρεις οτι στη λειτουργια ΜΟΝΟ θα έχεις στη μια εξοδο 8 ΟHM (εκεί που γράφει 4) και στην άλλη 32 ΟΗΜ (εκεί που γράφει 16) . Καταλαβαίνεις οτι την 32Ohm δεν μπορεις να την συνδέσεις πουθενά

Ποιους ενισχυτές θα κουμπώσεις πάνω στην καμπίνα? Τον 6505+112 Head mod και ποιον άλλο? τον bandit? Αν είναι για τον bandit μην το σκέφτεσαι κάν. μια χαρά 12άρι μεγάφωνο έχει . Το να τον συνδέσεις στο ένα μεγάφωνο της 2χ12 δεν θα σου προσφέρει τίποτα. Ασε που από ότι έχω ακούσει το να παίζεις σε closed back καμπίνα με το ένα μεγάφωνο συνδεδεμένο σου δινει χειρότερο ήχο καθώς το άλλο μεγάφωνο δεν κινειται μαζί με το πρωτο αλλά αντίθετα με τον όγκο του αέρα που σπρώχνει αυτό που δουλεύει δινοντάς σου πιο thin ηχητικό αποτέλεσμα. (Δεν ξέρω καθόλου αν ισχύει το συγκεκριμένο αλλα το έχω διαβάσει σε πολλά forum στο νετ)
Oχι τον bandit ... Αγορασα αλλον ενα ενισχυτη... Τον engl firebal... Οποτε θα ηθελα να μπορω να εναλλασω οποτε θελβ χωρις κοπο , ειτε τον 6505 ειτε τον Fireball...

Βασικα τα νουμερα που γραφει πισω η καμπινα περι ομ δεν τα κοιταω καθολου... Ξερω οτι εχω Μι καμπινα με 2 16ομα και thats it... Οποτε η μονη περιπτωση ειναι να το βαλω σε στερεο και να παιζω με 1χ12 την καθε φορα σωστα ?

Engl fireball εεε? Με γειά το ενισχυτόνι. Τελικά ηταν να μην παρεις φόρα εσυ με τις αγορές ενισχυτών.

Ναι το πιο απλό και σωστό ειναι να έχεις λειτουργία στέρεο και ο κάθε ενισχυτής να συνδέεται στο 1 12αρι με 16Ω. Και λιγότερο σαματά θα έχεις ενώ παίζεις στο σπίτι και δεν θα αλλάζεις καλώδια κάθε τόσο με τον κίνδυνο να ξεχαστείς και να ανοίξεις τον ενισχυτή χωρίς να έχεις συνδέσει το ηχείο προκαλώντας του ζημιά.

Ασε που με ένα y splitter ή καποιο πετάλι με στέρεο έξοδο μπορείς να συνδέσεις την κιθάρα και στους δυο ενισχυτές ταυτόχρονα και να φτιάξεις ήχο απο άλλο πλανήτη!  ;)

Έχει πέσει επιδημία και διάφοροι πουλάνε 4*12 καμπίνες στα 200Ε

Πάρε μία και δώσε από 2 12άρια σε κάθε ενισχυτή, και δεν θα χρειαστείς πυροτεχνήματα το Μ. Σάββατο.

Loki είπε:
Engl fireball εεε? Με γειά το ενισχυτόνι. Τελικά ηταν να μην παρεις φόρα εσυ με τις αγορές ενισχυτών.Ασε που με ένα y splitter ή καποιο πετάλι με στέρεο έξοδο μπορείς να συνδέσεις την κιθάρα και στους δυο ενισχυτές ταυτόχρονα και να φτιάξεις ήχο απο άλλο πλανήτη!  ;)
Hχο απο αλλο πλανητη...με το fireball... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D :P

θα με βρισει ο αρης αυριο...

Πλακα κανεις ετσι...

Ποια φωτομπαλα τωρα...

τον εχει καταπιει για πλακα με τελικες που μονο αναβουν...

που να μπουν και κανονικες...

(κολλημενος)

Γειά σου ρε Άρη με τους Iced Earth σου  :)

Λοιπόν, ο Peavey είναι πιο dark και λίγο πιο smooth στην παραμόρφωση, ενώ ο Engl πιο bright και έχει πιο "επιθετικό" ήχο, πιο ωμό. Και οι δύο είναι μια χαρά, θέμα γούστου από 'κεί και πέρα. Προσωπικά, μου αρέσει ο Engl (τι να λέμε τώρα, Engl foreva ρε  ;D )

Αα, ναί, μεγειές, καλή επιλογή. Άντε βρε και με ένα dual rect.

theoctapus είπε:
Γειά σου ρε Άρη με τους Iced Earth σου  :)

Λοιπόν, ο Peavey είναι πιο dark και λίγο πιο smooth στην παραμόρφωση, ενώ ο Engl πιο bright και έχει πιο "επιθετικό" ήχο, πιο ωμό. Και οι δύο είναι μια χαρά, θέμα γούστου από 'κεί και πέρα. Προσωπικά, μου αρέσει ο Engl (τι να λέμε τώρα, Engl foreva ρε  ;D )

Αα, ναί, μεγειές, καλή επιλογή. Άντε βρε και με ένα dual rect.
Σε ευχαριστω πολυ φιλαρακι... Μια που το θεμα αποκταει αλλο ενδιαφερον απο το αρχικο και για να μην τα συνχα(ζ)ουμε , ανοιξα νεο ποστ με ψηφοφορια , οποτε αν μπορειτε ψηφιστε να βγαλουμε καποιο συμπερασμα... Εξαλλου και πιο παλια αναμεσα σε αυτους του δυο ενισχυτες ημουν... Οποτε τωρα ειμαι σε θεση να ανεβασω ο ιδιος ενα συγκριτικο...

http://www.noiz.gr/index.php?topic=192869.0

aris 17561 :

Μια εξυπηρετική -αλλά ολίγον ακριβή…- λύση για το θέμα σου είναι η χρήση του:

Palmer Triline PGA 01 - ABY- Box

http://www.palmer-germany.com/mi/en/Guitar-Router-PGA01.htm

Μαζί με το

Palmer PGA 02 E Frog Erweiterung zu PGA 01

http://www.palmer-germany.com/mi/en/Switching-System-2-Amps-to-1-Cabinet-for-PGA01-Guitar-Router-PGA02.htm

πάντα υπό τον γνώμονα, ότι αυτό που θέλεις είναι να εναλλάσσεις τους ενισχυτές και όχι να τους έχεις ταυτόχρονα στην 2*12’’ καμπίνα…

Μια δεύτερη λύση είναι αυτή που σου πρότεινε και ο
gdevelek

Μια 4*12’’ καμπίνα σε Stereo Split Operation όπου θα συνδέσεις τον Peavey 6505 στην υποδοχή Α, τον Engl Fireball στην υποδοχή Β και εσύ με την χρήση ενός Α-Β-Υ switch pedal θα μπορείς είτε να τους εναλλάσσεις, είτε να παίζεις και μ
ε τους δυο ταυτόχρονα…

Μια τρίτη λύση είναι μικρότερη παραλλαγή της από πάνω…

Αλλάξεις τα Celestion G12-T75 μεγάφωνα της καμπίνας σου με κάποια Eminence που να είναι παραλλαγή των Electro Voice EVM 12 L (ρώτα τον Νίκο για περισσότερες και σωστότερες πληροφορίες σε αυτό το θέμα αντικατάστασης…) ώστε σε επίπεδο Wattage να αντέχει το κάθε ένα τους την λειτουργία του Peavey 6505, κάνεις Stereo Spit Συνδεσμολογία στην καμπίνα σου ώστε ο κάθε ενισχυτής σου να έχει το δικό του ανεξάρτητο μεγάφωνο και όπως περιέγραψα και πιο πάνω με ένα Α-Β-Υ switch pedal θα μπορείς είτε να τους εναλλάσσεις, είτε να παίζεις και με τους δυο ταυτόχρονα και να έχεις την μίξη αυτών…

In anyway Καλό-παίκτοι οι ενισχυτές σου!...[/i]

Μια χαρά αντέχουν τα 75αρια celestion και τους δυο ενισχυτές που είναι 60 βατ εκαστος αν δεν κάνω λάθος. Ετσι και αλλιώς δε νομίζω ο Αρης να τερματίζει το μαστερ παίζοντας στο σπίτι.

Εδώ η fender πουλαγε τον πρώτο supersonic 60watt σε κόμπο με ένα V30 60βατ μεγάφωνο και δεν την είδα να προβληματίζεται.

Ούτε ακριβές λύσεις για Switch χρειάζεται , με ένα απλό στέρεο πετάλι (ότι πετάλι να ναι ετσι και αλλιώς θα το έχει κλειστό) θα κανει μια χαρά δουλειά.

By the way kateme πολύ καλή επιλογή ta G12T75, είναι ότι πρέπει το μεγάφωνο αυτό για σκληρό γεμάτο ήχο. Τα V30 μου ακούγονται πάρα πολύ bright και μεσάτα και χάνουν σε μπάσα και όγκο. Εσύ που τα είχες στην προηγούμενη καμπίνα με τον 6505+ (μια Harley Benton G212V αν δεν κάνω λάθος) πως τα συγκρίνεις με τα τωρινά σου Τ75?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back