2=1???!? (απίστευτα μαθηματικά...)

bloody_sunday

Μέλος
Πόντοι
38
Λοιπόν, ιδού το εξής. Κοιτάξτε το προσεκτικά και βρείτε πού είναι το πρόβλημα. Προσοχή, είναι ικανό να σας στείλει σε μια γωνιά του τρελοκομείου μουρμουρίζοντας συνεχώς "REGARDS".

Έστω α = β.

Πολλαπλασιάζουμε με α κι έχουμε:    α2 = αβ.

Προσθέτουμε α2 στα δυο σκέλη κι έχουμε:    α2 + α2 = αβ + α2

Αφαιρούμε κι απ'τα δυο σκέλη 2αβ κι έχουμε:    α2 + α2 - 2αβ = αβ + α2 - 2αβ

Αυτό ισοδυναμεί με:    2 (α2 - αβ) = α2 - αβ

Άρα... 2 = 1 ?  ;D  :o

Για να σας δω... (δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο δηλαδής, απλά σκάλωσα για λίγο!!)

Πλάκα μας κάνεις; x*0=y*0 δεν συνεπάγεται x=y!  Όπου 0 το α^2-αβ.  :P ;D

Απαιτώ τουλάχιστον μία Tonelab δώρο ή ένα δωρεάν σετάπ στον TROMO για την ταχύτατη λύση. :P

Αφου α*α=α*β

α*α-α*β=0

Αρα 2*0=1*0

Δε μπορεις να διαγράψεις τον όρο (α*α-αβ) επειδή είναι ίσος με το 0

EDIT Φτου ρε γμτ τι την ήθελα την αναλυτική περιγραφή,με πρόλαβε ο σπαι.

Τι εννοεις σωστή απάντηση?Αφου αυτό που είπαμε εγώ και ο spy αποδεικνύει το λάθος στη συλλογιστική πορεία του όλου εγχειρήματος, είναι εξ ορισμου μαι σωστή απάντηση στο γιατί δεν ισχύει το παραπάνω.

Εννοείς ότι υπάρχει και άλλο λάθος?

Βασικά το πιάσατε, αλλά στα μαθηματικά δεν υπάρχει ακριβώς το "διαγράφω τον όρο". Αυτό που συμβαίνει είναι το απλό ότι διαιρούμε με τον όρο και απομένει μονάδα στο ένα και στο άλλο σκέλος.

Άρα όλα πάνε καλά μέχρι το προτελευταίο, το 2 (α2 - αβ) = α2 - αβ. Εκεί όμως δεν μπορούμε να διαιρέσουμε με τον όρο (α2 - αβ) γιατί αυτός ισούται με μηδέν, κάτι που απαγορεύεται / δεν ορίζεται (τουλάχιστον σε αυτό το αριθμητικό σύστημα!  ;D ).

Καλά, εσύ ήθελες τη λύση ή το πώς θα το εξηγούσαμε σε μαθητές δημοτικού; :) ;D

2 (α2 - αβ) = α2 - αβ

2(a2-ab)-(a2-ab)=0

a2=ab

που ισχυει απ την υποθεση.

Δεν μπορεις να διαιρεσεις με το 0..!

εντητ: χρονοκαθυστερηση.

REGARDS ΛΑΚΗΔΕΣ

DEADEND

Μου φαίνεται ότι θα κεράσω στον Ντεντενμάιντ ένα σετάπ. Την Ακατανόμαστη ας τη μοιραστούν ο Σπάι και ο Όντις!!!  ;D ;D

Μπα, να σου πω την αλήθεια έχω πραγματικά βολευτεί με τον ήχο μου και δεν θέλω πια να έχω freeze dried tone από δεκαπέντε χιλιάδες διαφορετικά συγκροτήματα, όπως παλιότερα... ίσα ίσα που φτιάχνω δεύτερη πεταλιέρα για να τακτοποιήσω τα πετάλια που περίσσεψαν...  ;D

bloody_sunday είπε:
Απ: 2=1???!? (απίστευτα μαθηματικά...)
Υπάρχουν μαθηματικά, εφαρμόσιμα μαθηματικά όπως αυτά που προέρχονται από τις αβελιανές ομάδες και τους διανυσματικούς χώρους στα οποία 0 + 0 = 1 ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.

Απλά σε αυτή την περίπτωση το 0 και το 1 δεν είναι το κλασσικό 0 και 1, αλλά μοναδιαία στοιχεία και το σύμβολο της πρόσθεσης "+" υπερφορτώνεται και ορίζεται διαφορετικά. Συνεπώς σε αυτές τις αβελιανές ομάδες 0 + 0 κάνει ΟΣΟ θέλουμε και κάποιος μπορεί κάλλιστα να μπερδευτεί.

Προφανώς, καταλαβένετε ότι αυτά τα μαθηματικά τα χρησιμοποιούν κατά κόρρο οι πολιτικοί.  :D

To γνωρίζω, για αυτό και έγραψα προηγουμένως...

bloody_sunday είπε:
...κάτι που απαγορεύεται / δεν ορίζεται (τουλάχιστον σε αυτό το αριθμητικό σύστημα!  ;D ).

Σας έχω κι άλλα ωραία:

evil-women.med.jpg

387.jpg

Το βραβείο είναι ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο σε bends για να γίνετε κι εσείς gate keepers.

From where comes this hole?
From the fact that the two big shapes are different from each other and certainly NOT triangles. :)

Επεξήγησις: το πράσινο και το κόκκινο τρίγωνο δεν είναι όμοια τρίγωνα (3/8 διαφορο του 2/5) οπότε οι μεγάλες "υποτείνουσες" δεν είναι ευθείες.

Ελπίζω να σοβαρολογείς για το σεμινάριο στα bends. Είμαι απαίσιος και δεν βελτιώνομαι γρήγορα με τις 12άρες χορδές που έχω βάλει.

Πολύ ωραίος!  :)

spy είπε:
Ελπίζω να σοβαρολογείς για το σεμινάριο στα bends. Είμαι απαίσιος και δεν βελτιώνομαι γρήγορα με τις 12άρες χορδές που έχω βάλει.
Όχι μόνο σοβαρολογώ αλλά θα σου μάθω και την μυστική τεχνική, της οποίας τα ίχνη χάνονται στους αιώνες και που με δίδαξε ένας υπεραιωνόβιος ιερέας Σαολίν, για να κάνεις bends με ένα δάχτυλο (κι όχι με τρία). Σε κανένα εξάμηνο που θα προαχθώ σε modulator, θα διδάξω και στους άλλους mods (ειδικά στο Χαριλατρόνιο που με παρακαλουσε γονατιστός τις προάλλες) την τελειοποίηση της τεχνικής για να κάνoυν bend χωρίς ΚΑΝΕΝΑ δάχτυλο, μόνο με τη δύναμη του μυαλού.

bloody_sunday είπε:
Πολύ ωραίος!  :)

Όχι μόνο σοβαρολογώ αλλά θα σου μάθω και την μυστική τεχνική, της οποίας τα ίχνη χάνονται στους αιώνες και που με δίδαξε ένας υπεραιωνόβιος ιερέας Σαολίν, για να κάνεις bends με ένα δάχτυλο (κι όχι με τρία). Σε κανένα εξάμηνο που θα προαχθώ σε modulator, θα διδάξω και στους άλλους mods (ειδικά στο Χαριλατρόνιο που με παρακαλουσε γονατιστός τις προάλλες) την τελειοποίηση της τεχνικής για να κάνoυν bend χωρίς ΚΑΝΕΝΑ δάχτυλο, μόνο με τη δύναμη του μυαλού.
There is no spoon!!!

* Spoon boy: Do not try to bend the spoon; that's impossible. Instead, only try to realize the truth. [What truth?] There is no spoon. Then you'll see, that it is not the spoon that bends, it is only yourself.

matrixiamspoonbender.jpg

Trending...

Νέα θέματα

Back