- Μηνύματα
- 9,502
- Πόντοι
- 38
Λοιπόν, ιδού το εξής. Κοιτάξτε το προσεκτικά και βρείτε πού είναι το πρόβλημα. Προσοχή, είναι ικανό να σας στείλει σε μια γωνιά του τρελοκομείου μουρμουρίζοντας συνεχώς "REGARDS".
Έστω α = β.
Πολλαπλασιάζουμε με α κι έχουμε: α2 = αβ.
Προσθέτουμε α2 στα δυο σκέλη κι έχουμε: α2 + α2 = αβ + α2
Αφαιρούμε κι απ'τα δυο σκέλη 2αβ κι έχουμε: α2 + α2 - 2αβ = αβ + α2 - 2αβ
Αυτό ισοδυναμεί με: 2 (α2 - αβ) = α2 - αβ
Άρα... 2 = 1 ? ;D
Για να σας δω... (δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο δηλαδής, απλά σκάλωσα για λίγο!!)
Έστω α = β.
Πολλαπλασιάζουμε με α κι έχουμε: α2 = αβ.
Προσθέτουμε α2 στα δυο σκέλη κι έχουμε: α2 + α2 = αβ + α2
Αφαιρούμε κι απ'τα δυο σκέλη 2αβ κι έχουμε: α2 + α2 - 2αβ = αβ + α2 - 2αβ
Αυτό ισοδυναμεί με: 2 (α2 - αβ) = α2 - αβ
Άρα... 2 = 1 ? ;D
Για να σας δω... (δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο δηλαδής, απλά σκάλωσα για λίγο!!)