1979 Fairlight μουσικός υπολογιστής

GUS

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Για καποιους ( λιγους)

Η δημιουργια μουσικης μεσω υπολογιστη ηταν γνωστη

απο την δεκαετια του 70

προκειται για το FAIRLIGHT εκανε την εισοδο του στην αγορα

το 1979 και κοστιζε US$25,000

δεν ειναι ενα απλο sequencer μπορουσες να φορτωσεις καινουργιους ηχους αλλα και να ηχογραφησεις τους δικου σου

http://www.youtube.com/watch?v=xEnge9e90_A&mode=related&search=

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Είναι λάθος τίτλος το - 1979 FAIRLIGHT Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ.

Πριν το Fairlight η ίδια εταιρεία είχε το Quasar digital synthesizer. Αυτό που δείχνει το βίντεο είναι η σειρά ΙΙΙ και όχι το πρώτο.

Παράλληλα το ίδιο έκανε και το Synclavier.

Το βίντεο που παραθέτεις δείχνει την μεταγενέστερη εκδοχή που είχα την τύχη (?) να τη ζήσω και δουλέψω σε κάποια στούντιο.

Τα συστήματα αυτά ήταν τα πρώτα workstation - sequencers, και άτομα όπως ο Trevor Horn μεγαλούργησαν πάνω τους. Ακούστε πχ το Owner of a lonely heart" των Yes.

Είναι λάθος τίτλος το - 1979 FAIRLIGHT Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ.
Πριν το Fairlight η ίδια εταιρεία είχε το Quasar digital synthesizer. Αυτό που δείχνει το βίντεο είναι η σειρά ΙΙΙ και όχι το πρώτο.

Παράλληλα το ίδιο έκανε και το Synclavier.

Το βίντεο που παραθέτεις δείχνει την μεταγενέστερη εκδοχή που είχα την τύχη (?) να τη ζήσω και δουλέψω σε κάποια στούντιο.

Τα συστήματα αυτά ήταν τα πρώτα workstation - sequencers' date=' και άτομα όπως ο Trevor Horn μεγαλούργησαν πάνω τους. Ακούστε πχ το Owner of a lonely heart" των Yes.[/quote']

φιλε yameth

γεια χαρα

οτι εγραψα (μουσικος υπολογιστης) το εγραψα συμφωνα με το παρακατω

http://www.ghservices.com/gregh/fairligh/#seriesIIhardware

ενταξει δεν ετρεχε και το sonar

αλλα πιστευω καπως ετσι ξεκινησε η φαση

(Μουσικος οθονη κλαβιε πληκτρολογιο)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλά...Σχετίκά με τον τιτλο.."το πρώτα sequencer"...εννοείτε για ψηφιακό...γιατί αναλογικά δεν γινόταν και με τα 8-track...?

Καλά...Σχετίκά με τον τιτλο.."το πρώτα sequencer"...εννοείτε για ψηφιακό...γιατί αναλογικά δεν γινόταν και με τα 8-track...?
Συμφωνω

σε ενα μηχανημα ισως οχι δεν ειμαι και σιγουρος

φανταζομαι μονο αν εβαζες στην σειρα 8 αναλογικα sequencer

σαν και αυτο

http://www.synthmuseum.com/korg/korsq1001.html

Αισθάνομαι πολύ γέρος.

Εδώ ο κόσμος θεωρεί το 70 προιστορία και "πιστεύει" ότι μπορεί να ήταν κάπως "έτσι" τα πράγματα...

Η ιστορία δεν είναι θέμα πίστης.Ιστορία είναι πλέον και το φετινό Πάσχα... Κι όμως μόλις πέρασε.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως μπορεί να αισθάνεται κάποιος που τα ζούσε στην καθημερινότητα, και συναντάει κόσμο που έχει πια "μεγαλώσει" σήμερα βρίσκοντας μια εξέλιξη κάπου στη μέση, και αντιμετωπίζει αυτές τις δεκαετίες με αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

It's a long story...

Μη μου δίνετε σημασία. Μονολογώ...

Ρίξτε μια ματιά στo link.

Να συμπληρωσω επισης πως το Fairlight I εγινε το δεξι το χερι του Mike Oldfield για οσες παραγωγες εκανε μαζι με τον Simon Philips ( Crises, 5 Miles out, Heaven's open, κλπ ) και ηταν απο τους λιγους μουσικους που το ανεβασαν επι σκηνης κανοντας ολοκληρα live μονο με drummer, μπασιστα, τραγουδιστη και αυτον!

Επισης, ο Jarre περασε το Fairlight ( μαλιστα ολη την σειρα ), απο κοσκινο σε πολλους δισκους του, ομως ηταν παντα 4ο ονομα στον εξοπλισμο του για λογους που δεν μπορω να καταλαβω.

Γενικα ηταν ενα must μηχανημα, που οσο βαρυ και αν φαινεται ( οπως και...ακριβο ), τοσο χαρακτηριστικο ηχο εχει.

H συνδεση MIDI απο ποτε υπηρχε αραγε;Οι ATARI ηταν oi πρωτοι υπολογιστες που ειχαν ενσωματωμενo midi .

1.1983.

2.Δεν είχαν ποτέ. (έχω έναν 1040STE με 4mb RAM αν ενδιαφέρεσαι.Έχει έξτρα midi interface + Pro24!)

1.1983.2.Δεν είχαν ποτέ. (έχω έναν 1040STE με 4mb RAM αν ενδιαφέρεσαι.Έχει έξτρα midi interface + Pro24!)
Eγω ειχα εναν 1040 STF -1MB RAM με ενσωματωμενο midi in-out :)

Εχεις δίκιο και το πέρνω πίσω!

Α, ρε μνήμη... ούτε 128kb δεν έχω!

Το εξωτερικό κουτί που έχω ήταν SMPTE synchronizer για το πολυκάναλο Fostex! :lol:

i think midi was from 1981 by roland...
Τα πρωτα midi κυκλοφορησαν στην Αγορα το 1983 Prophet600 (Sequential Circuits) παραλληλα με το Jupiter-6 (Roland)

Trending...

Νέα θέματα

Back