Noiz Forum

Vale Rossi
Vale Rossi
Εξελίσεται η ταινία 'back to the future' αλλά αντίστροφα! 

Yameth
Yameth
Μα'στα. Ηρθε και στην Ελλάδα η καμπάνια των Mid-west-αμερικανών, Pro-life.

TamTam Radio
TamTam Radio
Η αντιπολίτευση των... social media πέτυχε να κατέβει την ίδια μέρα κιόλας αυτό το μνημείο οπισθοδρόμησης , με υπουργική απόφαση

Yameth
Yameth
Οσο κι αν διαφωνώ με το μήνυμα της αφίσας πάντως, δεν είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνω το κατέβασμα της.

TamTam Radio
TamTam Radio
Γιάννη,

α) Είναι έκνομη

Στην Ελλάδα οι εκτρώσεις (αμβλώσεις) νομιμοποιήθηκαν με το νόμο 1609/86.
>> Με βάση το Νόμο, κάθε γυναίκα δικαιούται αν το θέλει, να διακόψει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, με τη βοήθεια μαιευτήρα – γυναικολόγου, με τη συμμετοχή αναισθησιολόγου και πάντα μέσα σε οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα.

Εντός των πρώτων 12 εβδομάδων της κύησης (περίπου τον 3ο μήνα) σε κάθε περίπτωση
Εντός των πρώτων 19 εβδομάδων, αν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού, αποπλάνησης ανήλικης, αιμομιξίας ή κατάχρησης γυναίκας ανίκανης να αντισταθεί
Εντός των πρώτων 24 εβδομάδων, αν υπάρχουν ενδείξεις σοβαρής ανωμαλίας του εμβρύου που επάγονται τη γέννηση παθολογικού νεογνού
Χωρίς χρονικό περιορισμό, αν υπάρχει αναπότρεπτος κίνδυνος για τη ζωή της εγκύου ή κίνδυνος σοβαρής και διαρκούς βλάβης της σωματικής ή ψυχικής υγείας της, βεβαιωμένος από αντίστοιχο ιατρό.

β)  οι ισχυρισμοί που εμφανίζονται στην αφίσα αποτελούν συλλογή παραποιήσεων των πραγματικών επιστημονικών δεδομένων.
(σκρολάρετε το ώς το τέλος)
https://www.ellinikahoaxes.gr/2020/01/13/abortion-claims-debunked/

Vale Rossi
Vale Rossi
Νομίζω ότι όταν μια ενέργεια είναι παράνομη (αντισυνταγματική) και έχει διάρκεια,  θα πρέπει οι υπεύθυνοι για την ενέργεια αυτή,  να αναλαμβάνουν την ευθύνη χωρίς 'ναι μεν αλλά' και να την διακόπτουν. Αλλιώς έρχεται η Πολιτεία να επιβάλλει την διακοπή της. Επίσης κατά την προσωπική μου εκτίμηση αυτή δεν ήταν μια μεμονωμένη  ενέργεια αλλά συντάσεται σε πολλά πράγματα που συμβαίνουν τελευταία... φαινομενικά  ανώδινα.

TamTam Radio
TamTam Radio
Πώς καταστρατηγεις κεκτημένα δικαιώματα χωρίς να ανοίξει ρουθουνι; Δημιουργείς ένα αντίθετο και "ανοίγεις τη συζήτηση" αν το ένα πρέπει να εμποδίζει το άλλο, δημιουργείς δίπολα. Πχ. ελευθερία vs ασφάλεια. Pro Choice vs pro life. Εργασιακά δικαιώματα vs ανάπτυξη.

Yameth
Yameth
Σωστά. Εφαρμόστηκε ο νόμος. Γι αυτό ξαφνιάστηκα. Τόσο που αναρωτήθηκα.

Vale Rossi
Vale Rossi
Αμ yameth, ένα δίκιο το 'χεις...

TamTam Radio
TamTam Radio
Ένας επιπλέον δικός μου προβληματισμός είναι κατά ποσό θα πρέπει να δεχόμαστε χωρίς αντίδραση την αστήριχτη και εν τέλει φαντασιακή άποψη ότι για μια έκτρωση υπεύθυνη είναι αποκλειστικά η γυναίκα που την κάνει-άρα κ «ένοχη». Στην χώρα μας ειδικά είμαι σίγουρος ότι ένα τεράστιο ποσοστό εκτρώσεων είναι κόντρα στη θέληση της γυναίκας κ καθαρά εξαιτίας άμεσων ή έμμεσων πιέσεων ή βίας από την πλευρά κάποιου άνδρα (συντρόφου ή συγγενή), ή απλά εξαιτίας της άρνησής του να αναλάβει τις ευθύνες. Το ότι η εν λόγω ρητορική ρίχνει την ευθύνη αποκλειστικά στην γυναίκα το βρίσκω ενδεικτικό ότι έχουμε να κάνουμε με φασίστες σεξιστές βασικά.

Back