Noiz Forum

Yameth
Yameth
Δεν υπάρχει σωτηρία. Οι ίδιοι βγάζουμε τα μάτια μας.

Superfunk
Superfunk
Ο μεγαλύτερος παράγοντας της καταστροφής της ποιότητας της ζωής μας στην Ελλάδα είναι τα μηχανάκια.

Ο φασισμός στον πλήρες μεγαλείο του.

Κάνουν ότι γουστάρουν, οπότε τους γουστάρει περιφρονοντας ΟΛΟΥΣ τους κανόνες...

Πεζοδρόμια, κενά μεταξύ των αυτοκινήτων,STOP, απαγορευτικά, λωρίδες κυκλοφορίας , φανάρια είναι απλά... λεπτομέρειες....για να μη μιλήσουμε για την ΗΧΟΡΎΠΑΝΣΗ.

ΕΛΕΟΣ πια.

Δια του λόγου το αληθές ο ΑΥΣΤΡΑΛΟΠΙΘΗΚΟΣ του οποίου φαίνεται ο αρ.κυκλοφοριας τρέχοντας ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΌΜΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΆΤΕΙΟ παραλίγο να πατήσει τη γυναίκα μου και τον εξάχρονο γιο μου και όταν του έγινε παρατήρηση τους ΣΚΥΛΟΒΡΙΣΕ...ο ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΣ στο άλλο μηχανάκι απλά... κοιτούσε...

Δεν υπάρχει ελπίς σε αυτήν την χώρα...

Προβολή συνημμένου 22598

Jazzjoker
Jazzjoker
όχι το αν καβαλάς μηχανή ή έχεις αυτοκίνητο

Ακριβώς. Αυτοκινητιστές και μηχανόβιοι είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι. Την ίδια ποσότητα καφρίλας κουβαλάμε. Απλά οι μηχανές λόγω μεγέθους και ευελιξίας έχουν περιθώριο να κάνουν περισσότερα.

Yameth
Yameth
Αυτό το θέμα με την παιδεία... έχει γίνει λάστιχο και μάλιστα ξύλινο! Μιας και δεν λέει τίποτα αφού οι Ελληνες δεν υστερούν στην μόρφωση απο τον μέσο Ευρωπαίο κατα τα επίσημα στατιστικά της ΕΕ. Αντιθέτως.

Απλά δεν υπάρχει εφαρμογή του νόμου σε κάθε έκφανση, όχι μόνο στον ΚΟΚ.

Ισως αν δολοφονηθεί κάποιος... και πρέπει να βρεθεί ο δράστης.

Γι αυτό τα φιλαράκια μου οι Σουηδοί γίνονται ελληνάρες με το που πιάνουν τιμόνι στην Αθήνα και οι Έλληνες, Σουηδοί στην Στοκχόλμη.

Γιατί προσαρμόζεσαι στο περιβάλλον που θα βρεθείς. Και το περιβάλλον εκεί επιβάλλεται.

Δεν μιλάμε φυσικά για μπάτσους - γουρουνια - δολοφόνους... Απλά εφαρμόζουν τον νόμο του κράτους που ψηφίστηκε δημοκρατικά στην βουλή για να μην σκοτωνόμαστε.

Αετός
Αετός
Για μένα η παιδεία είναι τα πάντα.Και δεν μετριέται, με πτυχία και διδακτορικά.

Και σίγουρα, δεν αποκτάται, δια της επιβολής.

Όσα πρόστιμα κι αν σου επιβληθούν(καλώς)ναι μεν θα συμμορφωθείς,αλλά αν είσαι κάφρος, θα παραμείνεις κάφρος.

sharpshooter
sharpshooter
Εύκολα επιβάλλεται με μεγάλα πρόστιμα.

Οι ζουλού δε θα γίνουν άνθρωποι ποτέ, πρέπει να φοβούνται να εκφραστούν ελεύθερα γιατί αλλιώς θα τους τσούζει η τσέπη! Πχ τα αμέτρητα παπιά με εξάτμιση ακόμα και "επαγγελματικά" ντελίβερυ?, είναι τόσο δύσκολο να φάνε 1000ευ έκαστο? Παίρνεις στο μαγαζί σου τέτοιο, και σε σένα άλλα 1000!

Problem solved γιατί δεν έχει κανείς δικαίωμα να μου σπάει τα @!#$%@. Εμείς που παίζουμε κιθάρα, να βγάλουμε το Marshall στην πλατεία 2 η ώρα το βράδυ? Έλεος δλδ

Για το ράλλυ που διεξάγεται κάθε ΣΚ στην παραλιακή προς Σούνιο δε συζητάμε, φοβάσαι να πας στη δουλειά σου!

Όσοι μένετε μετά τη Βάρκιζα καταλαβαίνετε. Ας αρχίσουν να πέφτουν τάληρα για επικίνδυνη οδήγηση κάποτε...

Δεν είναι ότι δεν ξέρουν πόσο λακαμάδες είναι, απλώς μας γράφουν όλους! 

Πνοή και Νύξη
Πνοή και Νύξη
H σοβαρότητα της συμμόρφωσης εξαρτάται από το κύρος του συμμορφωτή.

Όταν έχεις το πιο αστείο κράτος από καταβολής κόσμου, δεν θα υπάρξει σωτηρία. Όχι, δεν είναι θέμα παιδείας παιδιά, συγγνώμη, έχει χαθεί αυτό το τρένο εδω και καιρό. Ξέρω πολλούς καλούς πολίτες που παρανομούν καθημερινά γιατί αν δεν το πράξουν θα τους καταπιεί η ζούγκλα. Είναι θέμα ισότητας, σεβασμού και συμμόρφωσης. Δηλ. όταν ζούμε μαζί, πρέπει λίγο να αλλάξει ο ένας, λίγο ο άλλος για να τα κιμιάσουμε. Η λύση είναι μία, και είναι τελική. Πάτα το ΚΥ.Μ.

Superfunk
Superfunk
Φυσικά και δεν είναι θέμα παιδείας (ακόμα).

Θέμα παιδείας ειναι στις ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ χώρες του δυτικου κόσμου όπου ΜΕΤΑ απο την ΕΠΙΒΟΛΗ έγινε ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και μετά απο συνείδηση έγινε ΠΑΙΔΕΙΑ.

Πρώτα ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ,μετα κατανοούμε και στο τέλος γίνεται παιδεία και κουλτούρα ο ΝΟΜΟΣ.

Α,ξέχασα να πω ότι στην φωτό που ανεβασα στα 10 μέτρα επιναν φραπεδια (ή μάλλον φρέντο) 3 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ... οι οποιοι φυσικα και δεν εκαναν απολυτως τιποτα...(μιλάμε για το καλύτερα φυλασσόμενο κομμάτι της Αθηνας 30 μετρα απο την πρεσβεια των ΗΠΑ..  

Προβολή συνημμένου 22598 

Yameth
Yameth
Για μένα η παιδεία είναι τα πάντα.Και δεν μετριέται, με πτυχία και διδακτορικά.

Και σίγουρα, δεν αποκτάται, δια της επιβολής.
Το πρώτο είναι ιδεατό και μη μετρήσιμο, το δεύτερο αστήρικτο.

Οδήγησε στην Σκανδιναβία ή όπου αλλού οι πολίτες είναι "με παιδεία" και δοκίμασε να περάσεις διάβαση πεζών ή Stop χωρίς να σταματήσεις και τα ξαναλέμε.

Πνοή και Νύξη
Πνοή και Νύξη
Παιδεία δεν έρχεται με επιβολή είναι αστείο να επιμένουμε σε αυτό, χιλιάδες χρόνια τώρα, που είδαμε τα αποτελέσματα. Παιδεία έρχεται με κατανόηση και στα πλαίσια αυτής είναι η κατανόηση της συνέπειας πράξεων. Δηλ. χίλια χρόνια να λειτουργεί το φόβητρο, αν αρθεί για ένα χρόνο, η επιστροφή στην προ φοβήτρου εποχή θα είναι παροιμιώδης. Όπως στο παράδειγμα με τους Σκανδιναβούς οδηγούς στην Ελλάδα.

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά η αρχή θα γίνει από την αρχή-το κράτος-την κυβέρνηση. Άρα δεν θα γίνει ποτέ μια αρχή.

Αετός
Αετός
Όλα είναι θέμα παιδείας,θα επιμείνω.Και φυσικά όπως προείπα, δεν επιβάλλεται.

Προφανώς, έχουμε διαφορετική αντίληψη, περί παιδείας.

Δεν χρειάζεται να επιβάλλει κάποιος, την αποψή του στον άλλο.

Superfunk
Superfunk
Παιδεία δεν έρχεται με επιβολή είναι αστείο να επιμένουμε σε αυτό, χιλιάδες χρόνια τώρα, που είδαμε τα αποτελέσματα. Παιδεία έρχεται με κατανόηση και στα πλαίσια αυτής είναι η κατανόηση της συνέπειας πράξεων. 

Άρα με την ΕΠΙΒΟΛΗ θα "κατανοήσουμε τις συνέπειες των πράξεων μας" αλλοιώς ΠΩΣ?

Με....σεμινάριο...??

Αν δεν σου ΚΟΨΟΥΝ τον απαυτόνα δεν μαθαινεις....έχεις δεν εχεις κράτος.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕ του το μηχανακι του ΚΡΟΜΑΝΙΟΝ και θα δεις αν θα ανεβει ξανα στο πεζοδρομιο...

Σιγα μην τον παμε και στο Harvard για να μαθει να μη σκοτωνει παιδακια.... 

Στην ΙΑΠΩΝΙΑ παντως που πάω συχνά κανουν ΚΑΙ τα ΔΥΟ.

Αν ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ σου παιρνουν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ το διπλωμα κυκλοφοριας και σε κλεινουν και σε ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ για 10 ημερες για "αξιολογηση".....και "επανεκπαιδευση" στους ΒΑΣΙΚΟΥΣ κανονες κοινωνικης συμπεριφορας   

Αρα 2 σε 1 ?

Αλλά βέβαια μιλάμε για ΚΡΑΤΟΣ οχι μπορντελο....

Yameth
Yameth
Δεν χρειάζεται να επιβάλλει κάποιος, την αποψή του στον άλλο.

Δεν ζητάω να επιβάλλεται η προσωπική μου άποψη αλλά ο νόμος που έχει ψηφιστεί απο την πλειοψηφία των εκλεγμένων νομοθετών. Κοινοβουλευτική δημοκρατία χωρίς νόμους δεν νοείται.

Η άποψη του Κρομανιόν όμως, μια χαρά επιβάλλεται αυθαίρετα και εις βάρος μας. Ισχύει ο νόμος της ζούγκλας και του νταή.

Superfunk
Superfunk
Η άποψη του Κρομανιόν όμως, μια χαρά επιβάλλεται αυθαίρετα και εις βάρος μας. Ισχύει ο νόμος της ζούγκλας και του νταή.

Ακριβώς.

Και ειναι θεμα ΓΕΝΙΚΟΥ περιβαλλοντος και ΜΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ του ΝΟΜΟΥ.

Εχω ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ φιλους που στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ οδηγανε σαν ΠΑΝΑΓΙΕΣ ενω στην ΕΛΛΑΔΑ σαν ΚΑΦΡΟΙ....αρα τι παιδεία και κουραφεξαλα.....απλά στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ ουτε καν ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ να κανουν παραβαση (γιατι θα τους κοψουν τον ποπο....) ενω στην Ελλαδα κΣερουν οτι ο "αστυνομος" θα ρουφαει φραπεδια και θα στριβει τσιγαρο..... να δεις παρκαρισμα πανω στο πεζοδρομιο στο Κολωνακι απο τον κολλητο μου τον Jurgen που θα το ζηλευε και ο Μπαμπης ο Σουγιας.. :classic_biggrin:  

Οταν το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ειναι ΑΝΑΡΧΟ τοτε ΟΛΟΙ γινονται αναρχοι...και το ΜΟΝΟ πραγμα που εμποδιζει την αναρχια ειναι η ΕΠΙΒΟΛΗ του ΝΟΜΟΥ (και οχι απλά η καταγραφη του ή η ψηφιση του..απο νομους αλλωστε εχουμε τους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ στην Ελλαδα....)

"ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΥΣ να γεννουνε ΑΝΘΡΩΠΟΙ" που ελεγε και ενας μπαρμπας μου.... ? και ΟΛΑ θα φτιαξουν ΑΜΕΣΩΣ...

Yameth
Yameth
Δεν νομίζω πως χρειάζεται τσάκισμα ούτε μεγάλα πρόστιμα.

Και 150 ευρώ να πλήρωνες κάθε φορά που θα αυθαιρετούσες θα το σκεφτόσουν διπλά πριν το κάνεις.

Αρκεί βέβαια να τηρείται μόνιμα και όχι κατα περιόδους, όταν θέλουν λεφτά π.χ. και γράφουν ότι κινείται.

Οταν οι ποινές είναι μεγάλες, δύσκολα επιβάλλονται ακόμα και απο δικαστές.

Superfunk
Superfunk
Οταν οι ποινές είναι μεγάλες, δύσκολα επιβάλλονται ακόμα και απο δικαστές.

Σιγα μη τους...δικασουμε κι ολας...

"ΜΕΣΑ στη ΜΠΟΥΖΟΥ  χαμουρη που καβαλησες το πεζοδρομιο και εκανες ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ περνωντας με ΚΟΚΚΙΝΟ,μου θες και δικαστη " ?

Εξω απο την πλακα αν ΟΝΤΩΣ επιβάλλεται ΠΑΝΤΑ ο νομος δεν χρειάζονται εξοντωτικα προστιμα,στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ τα προστιμα ειναι ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ μικροτερα (αλλα και δραματικα ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ) απο την μπανανια μας

https://www.kaiserslauternamerican.com/violating-german-traffic-laws-can-be-costly/

Βεβαια στη Γερμανια ειναι ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ετσι κι αλλοιως μια και ,λογω κλίματος, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ?  (και οι λιγοι μοτοσυκλετιστες οδηγανε σαν ΑΓΙΟΙ...δεν εχω δει ουτε ΜΙΑ φορα μηχανη να κανει ζικ ζακ αναμεσα στα αυτοκινητα ,ειτε αυτα ειναι σταματημενα ,ειτε κινουνται, ή να βγαινει "μπροστα" στα φαναρια....καλα το να ανεβει σε πεζοδρομιο ή να μπει αναποδα σε δρομο ειναι πραγματα που ανηκουν στη σφαιρα της επιστημονικης φαντασιας... )

Jazzjoker
Jazzjoker
Παίδες μην κοροϊδευόμαστε. Δεν υπάρχει ευνομούμενη χώρα στην υφήλιο χωρίς αυστηρή επιβολή. Δεν μπορείς να έχεις και χαλαρό έλεγχο και απόλυτα νομοταγείς πολίτες. Ακόμη και  ο πολίτης με την πιο ολοκληρωμένη παιδεία θα καταλήξει να παρανομήσει αν ο ελεγκτικός μηχανισμός είναι απών. 

sharpshooter
sharpshooter
Πιτσιρικάς σε διακοπές στο Amsterdam τρώω σαβούρα διασχίζοντας το δρόμο, είχα πεταχτεί στο δρόμο βασικά.

Περιττό να πω πως κόντεψαν να τρακάρουν 5/6 αυτοκίνητα φρενάροντας για να μη με πατήσουν?

Κατέβηκαν όλοι κάτω να δουν αν είμαι καλά, μήπως χτύπησα etc...

Αφού με ρώτησαν και με ξαναρώτησαν αν είμαι εντάξει, μπήκαν στα αυτοκίνητα τους και συνέχισαν σαν κύριοι.

Εγώ έκπληκτος, που δεν άκουσα μπινελίκια, βρισίδια και απειλές.

Άλλος κόσμος, δυστυχώς.

Back