Noiz Forum

Yameth
Yameth
Εγω δεν ξεκίνησα ακόμα... κι ο κόσμος καίγεται.

BillTrantos
BillTrantos
Σε πάπυρο να έγραφα πιο γρήγορα θα πήγαινα. Συνήθεια είναι όλα αφεντικό...

A
Ali Barout
"σε notation software."

Musescore? Από μικρός στα βάσανα!

BillTrantos
BillTrantos
Musescore ναι, κυρίως γιατί είναι αρχή και είπα να δω τι free δυνατότητες έχω, αλλά και για το ωραίο VST integration. Μου έχουν βγει τα μάτια, αλλά φορά με τη φορά πάει και λίγο πιο γρήγορα.

A
Ali Barout
Τι γράφεις bill? Πόσα πεντάγραμμα; Κοίτα και το Dorico SE αν έχεις χρόνο για κάψιμο. Για ντουμπλαρίσματα, αντιγραφές, και αυτόματη στοίχιση της μουσικής (για την εμφανισιμότητα της παρτιτούρας), το κάμνει σκόνη το Musescore. (έχει έναν ψιλοτοίχο εισόδου όμως, είναι πολύ αντι-ποντικικό πρόγραμμα. Όταν μάθεις τα pop-over όμως... χουυυ-ιιιι, πάει το γράψιμο πριονοκορδέλα)

Το Musescore από την άλλη είναι πολύ "απλό" στην εκμάθηση, point 'n' click σχεδόν, ποντίκι ποντικάκι μου. Κάνεις δουλειά σου ανα πάσα στιγμή. Απλά το musescore που το ανοίγω καμια φορά με template ορχήστρας εδώ στο μαγαζί, δυσανασχετώ με τη φιλοσοφία του, με καθυστερεί. Ενώ για lead sheet απλό, άντε δύο-τρία πεντάγραμμα, μάνα καημένη.

BillTrantos
BillTrantos
Προς το παρόν γράφω, απλά -σχεδόν παιδικά- πράγματα στο πλαίσιο του μαθήματος. 8 έως 12 μπάρες ανάπτυξη μελωδίας σε treble clef, για να εμπεδώσω αυτά που κάνουμε τελευταία από πλευράς θεωρίας.

Προς το παρόν δυσανασχετώ με άλλα πράγματα, είναι μανίκι να είσαι αρχάριος κοντεύοντας τα 30. Μακάρι σε κάποια φάση το πρόβλημά μου να είναι Dorico ή Musescore για πολλαπλά πεντάγραμμα.

Back